احتمال وقوع موج بزرگ کرونا در تهران

۱۳۹۹/۰۷/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۶۲۳

رضا کرمی محمدی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران از احتمال وقوع موج بزرگ کرونا در پایتخت خبر داد. محمدی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به احتمال وقوع موج بزرگ کرونا در تهران گفت: در شرایط موجود اگر موجی بیاید و با توجه به اینکه درصدی از مردم پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، غربالگری اجرا نمی‌شود و امکان اجرای قرنطینه وجود ندارد، این احتمال وجود دارد که با موج بزرگی روبرو شویم و باید برای وقوع آن آمادگی داشته باشیم. کرمی محمدی در پاسخ به اینکه آیا ردیابی بیماران کرونایی که فرمانده ستاد کرونای شهر تهران به آن اشاره کردند با همکاری شهرداری تهران بوده و چرا شهرداری که در هفته‌های اول شیوع کرونا نسبت به آن اقدام کرد این فرایند را متوقف کرده است؟ گفت: دو ردیابی در دوره اول شیوع کرونا انجام شد که یکی از آنها توسط وزارت ارتباطات و در سطح کشور انجام شد و دیگری در سطح شهرداری و از طریق افرادی که در سامانه «تهران من» ثبت نام کرده بودند، صورت گرفت. رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران افزود: این پتانسیل هنوز هم وجود دارد، اما باید به این نکته توجه کرد که همه شهروندان در این سامانه عضو نیستند.

    مزیت ردیابی بیماران کرونایی 

او در پاسخ به اینکه اجرای ردیابی چه کمکی در روند مقابله با کرونا دارد، گفت: این اقدام مقدمات و موخراتی دارد که باید با هم انجام شود. ردیابی بیمار اقدامی است که می‌تواند به شناسایی محل‌های احتمالی ابتلای دیگر افراد کمک کند. در نتیجه باید بتوانیم بیمار را ردیابی کنیم، چرا که ممکن است، بیماری از بیمارستان مرخص شده یا اصلا در بیمارستان پذیرش نشده باشد، اما در عین حال به داروخانه‌های مختلف برای تهیه دارو مراجعه کند و کسی هم متوجه نشود، در نتیجه این قبیل موارد را باید ردیابی کرد، اما بعید می‌دانم اکنون درحال اقدام باشد. کرمی محمدی افزود: شهرداری راسا نمی‌تواند نسبت به اجرای این طرح اقدام کند، چرا که نهادهای مسوول باید آن را مشخص کند و قوانینی گذاشته‌اند که فراتر از آن نمی‌شود، اقدام کرد، در نتیجه باید مجوز آن از سوی ستاد صادر شود، اما ستاد این مورد را درخواست نکرده است و شهرداری راسا نمی‌تواند نسبت به ردیابی بیماران اقدام کند. رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به اینکه این ردیابی با توجه به شرایط کنونی تهران که به چهار راه تبادل کرونا تبدیل شده تا چه اندازه می‌تواند در مهار کرونا اثرگذار باشد، اظهار داشت: از نظر من خیلی می‌تواند، اثرگذار باشد و این کار یک تحول اساسی در مبارزه با کرونا است، اما اینکه ملاحظات دوستان چیست که نسبت به اجرای آن اقدام نمی‌کنند، را نمی‌دانم. از آنها در این باره سوال کردیم و جواب قانع‌کننده‌ای درباره این ملاحظه نشنیدیم.

    ظرفیت‌های اجرایی در ردیابی بیماران 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران تاکید کرد: این اقدام شدنی است و ظرفیت‌های اجرای آن را نیز داریم. او درباره استفاده از سوله‌های مدیریت بحران در موج سوم کرونا گفت: سوله‌های قبلی که برای این منظور اختصاص داده شده بود، پابرجاست و هنوز تقاضای دیگری اعلام نشده است. ضمن اینکه در این فرصت چندماهه، به ظرفیت‌های بیمارستانی اضافه شد و به این اقدامات خارج از عرف بهداشتی دیگر نیازی نیست، چرا که ظرفیت فیزیکی محل نگهداری مهم است. کرمی محمدی در پاسخ به اینکه شهرداری در موج سوم اقدام خاصی را برای مبارزه با کرونا در پیش گرفته است؟ گفت: الان مبارزه با کرونا مدیریت واحد دارد و اگر خارج از آن اقدام شود، برخورد جدی می‌شود. اقدامات حتما باید توسط ستاد کرونای شهر تهران یا ستاد ملی انجام شود. ظرفیت شهرداری تهران در مبارزه با کرونا خیلی زیاد است، اما هیچ درخواستی خارج از اقداماتی که انجام می‌شود، تاکنون صورت نگرفته است. همه عزیزان در ستاد نیز با پتانسیل‌های شهرداری آشنایی دارند. او در پاسخ به این سوال که از ظرفیت شهرداری آنگونه که در هفته‌های ابتدایی کرونا استفاده می‌شد، چرا دیگر استفاده نمی‌شود، گفت: در زمینه‌هایی همینطور است و این مساله وجود دارد. رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درباره آمار ابتلای کارکنان شهرداری تهران به کرونا گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بخش‌های مختلف شهرداری ۲ هزار نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. تعداد فوتی‌ها کم بوده، اما بیشتر ابتلاهای منجر به فوت در موج دوم شیوع کرونا اتفاق افتاد. تعداد مبتلایان در شهرداری صعودی است، اما ابتلای خفیف‌تر تاکنون منجر به فوت همکاران ما نشده است.