بورس
مدیران صندوقها مسوول جبران ضرر سهامداران
راضیه صباغیان، مدیر نظارت برنهادهای مالی سازمان بورس درباره اختصاص ۲۰ درصد منابع صندوقهای درآمد ثابت به سهام عدالت نیز گفت: ۳۶ شرکت که در سبد سهام عدالتند از جمله شرکتهای خوب و پایهای بازار هستند که در مقایسه با شرکتهای سرمایهگذاری دیگر بازار سرمایه ریسک بالایی ندارند. وی افزود: این ۲۰ درصد، سقف میزانی است که یک صندوق میتواند در سهام سرمایهگذاری کند.مدیران صندوقها میتوانند ۱۰ درصد از این ۲۰ درصد را در شرکتهایی که مشمول سهام عدالت هستند سرمایهگذاری کنند. مدیر نظارت برنهادهای مالی سازمان بورس تصریح کرد: این طور نیست که از ظرفیت صندوقها برای جمع کردن بازار سرمایه استفاده کنند، هرکدام از شرکتهای سهام عدالتی بازار گردان دارند و ناشر بورسی محسوب میشوند و این سهامدار عمده است که لزوما از سهم خود باید حمایت کند. صباغیان همچنین با اشاره به امیدنامه صندوقها گفت: مدیران صندوقها مسوول اطلاعات و جبران ضرر سهامداران هستند.
نحوه خرید املاک از بورسکالا مشخص شد
علیرضا ناصرپور معاون توسعه بازار بورس کالای ایران در رابطه با عرضه املاک وزارت دفاع در بورس کالا گفت: قرار است تعدادی از املاک این وزارت خانه در تاریخ ۹ آذر ۱۳۹۹ در تابلوهای معاملاتی بورس کالا عرضه شوند، خریداران میتوانند در این مدت نسبت به بررسی این املاک اقدام و در صورت رضایت از طریق بورس کالا اقدام به دریافت کد معاملاتی و ثبت سفارش کنند. وی در پاسخ به این پرسش که افراد چگونه میتوانند مبالغ مورد نظر خود را برای خرید املاک به حساب بورس کالا واریز کنند؟ تصریح کرد: افراد بعد از دریافت کد معاملاتی میتوانند از طریق حسابهای پایای بورس یا کارگزاریها وجه مورد نظر به حساب بورس کالا واریز کنند. معاون توسعه بازار بورس کالای ایران افزود: مکانیزم کشف نرخ و انتخاب خریدار در بورس کالا بدین نحو است که در روز عرضه یک حراجی برگزار میشود و در آن کارشناسان یک کف قیمتی برای ملک در نظر میگیرند و خریداران بر اساس قیمت پایه با یکدیگر به رقابت میپردازند و در نهایت بالاترین قیمت براساس قوانین به ثبت میرسد و فردی که بالاترین قیمت را اعلام کرده باشد به عنوان مالک حقیقی ملک معرفی میشود. ناصرپور تاکید کرد: اگر فرد خریدار نتواند مبلغ در نظر گرفته شده را تا تاریخ سر رسید پرداخت کند طبق قوانین بورس کالا شده مشمول جریمه خواهد شد. معاون توسعه بازار بورس کالای ایران در واکنش به صحبتهای سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در رابطه با اینکه هر شخصی میتواند هر ۳ سال یک بار با کد ملی، یک خودرو در بورس کالا خریداری کند، بیان کرد: کلیات این طرح علی الحساب در کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح و تصویب شده است اما نیاز به جزییات بیشتری دارد که میتوان به نحوه عرضه، برگزاری حراج و سایر موارد اشاره کرد.
آمادگی ۳ شرکت دانشبنیان برای حضور در تابلوی فرابورس
معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، بورس بازاری برای تامین مالی و تجمیع سرمایه است و در رشد اقتصادی تاثیری چشمگیر دارد. در این بازار منابع مالی برای فعالیت شرکتها فراهم میشود. این روزها خبرهای خوشی از این حوزه درباره شرکتهای دانشبنیان و حضور آنها روی تابلوی فرابورس شنیده میشود و حکایت از آن دارد که تابلوی جدیدی در فرابورس بهزودی راهاندازی میشود. محمد مرفوع در خصوص حضور دانشبنیانها در بازار بورس گفت: افزایش حضور شرکتهای دانشبنیان روی تابلوی بورس از سال گذشته با توجه به رونق بازار سرمایه با جدیت بیشتر دنبال شد تا پذیرش این شرکتها تسریع شود. در این راستا نیز با بیش از ۲۰۰ شرکت دانشبنیان برتر جلساتی گذاشته شد تا برای حضور در این بازار آمادهسازی و ترغیب شوند. وی ادامه داد: درحال حاضر ۴۰ شرکت دانشبنیان روی تابلوهای بورس حضور دارند. ۳ شرکت دانشبنیان نیز مراحل پذیرش را گذراندهاند و آماده درج در تابلوهای اول و دوم فرابورس هستند. حضور شرکت تپسی بر روی تابلوی بورس نیز اتفاق جدید خوبی در این حوزه است. با اقدامات فوق تعداد درخواستهای پذیرش شرکتها رشد قابل توجهی را تجربه کرد و در حال حاضر بیش از ۳۰ پرونده در حال تکمیل مدارک برای پذیرش در بازارهای بورس و فرابورس است. وی درباره راهاندازی تابلوی جدید در فرابورس نیز گفت: این بازار برای کمک به پذیرش تعداد بیشتری از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی راهاندازی میشود. برای رسیدن به این هدف، شرایط سادهتری برای این بازار در نظر گرفته شده است. این بازار به عنوان یک تابلوی جدید در فرابورس شکل میگیرد و شرکتها برای حضور در تابلوی جدید فرابورس باید پذیرش شوند. مدیرکل دفتر تامین مالی و سرمایهگذاری معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه در حال حاضر برای ورود به بازار سرمایه در عمل نیاز به حداقل مشخصی از سرمایه ثبتی (در حال حاضر حداقل ۱۵ میلیارد تومان) و سودآوری شرکت است، افزود: برای تابلوی جدید این شرایط وجود ندارد و شرکت با سرمایه پایینتر و حتی در صورت نداشتن سودآوری نیز میتواند روی این تابلو حضور داشته باشد. مرفوع گفت: با راهاندازی این تابلو قرار است، شرکتهای حاضر در بازار کوچک و متوسط به این بازار منتقل شوند. در حال حاضر نام «هدف» برای این تابلو در نظر گرفته شده است که قطعی نیست. اقدامات برای راهاندازی این تابلو از سال گذشته آغاز شده است و در مراحل نهایی تصویب قرار دارد و در صورت تصویب هیاتمدیره سازمان بورس این تابلو کار خود را آغاز میکند. برای تعداد شرکتهای قابل پذیرش روی این تابلو نیز محدودیت خاصی وجود ندارد.