تالار

۱۳۹۹/۰۹/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۴۹۹

داراسوم درانتظار ثبت شرکت‌ها و اوضاع بازار

عباس معمارنژاد، در پاسخ به این پرسش که چه زمانی صندوق داراسوم در بورس عرضه می‌شود، گفت: صندوق داراسوم که مرکب از باقیمانده سهام دولت در سه بانک صادرات، ملت و تجارت است، آماده شده و هر وقت که کارهای ثبتی آن انجام شود و شرایط بازار بورس برای عرضه واحدهای سرمایه‌گذاری مناسب باشد، تا سقف 5 میلیون تومان برای هر کدملی ارایه می‌شود. وی افزود: واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری داراسوم برای هر کدملی تا سقف 5 میلیون تومان و با تخفیف جدید 20 درصد ارایه می‌شود، یعنی اگر فردی قبلا از تخفیف استفاده کرده باشد، در صندوق داراسوم هم تا سقف 5 میلیون تومان با تخفیف 20 درصدی می‌تواند واحدهای سرمایه‌گذاری را خریداری کند. معاون امور بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی در مورد ارزش صندوق داراسوم گفت: ارزش این صندوق به قیمت‌های امروز بورس، حدود 21 هزار میلیارد تومان است که قرار است این سهام به مردم عرضه شود .وی در مورد اینکه چگونه می‌توان واحدهای صندوق داراسوم را خریداری کرد، گفت: مانند دارایکم و دارادوم از طریق بانک یا کسانی که کد بورسی دارند از طریق پنل معاملاتی کارگزاران بورس تا سقف 5میلیون تومان قابل خریداری است. معمارنژاد گفت: در حال حاضر مجوزهای بورس برای تشکیل داراسوم گرفته شده و الان دنبال ثبت این صندوق نزد شرکت ثبت هستیم و برای صندوق مدیر شرکت تأمین سرمایه ملت تعیین شده است. وی در مورد اینکه چه زمانی داراسوم ارایه می‌شود، گفت: بستگی به شرایط بازار دارد  همچنین قبل از آن باید این شرکت نزد ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد. سهام باقیمانده دولت در سه بانک صادرات، ‌ملت و تجارت قرار است به عنوان صندوق قابل معامله بورسی یا همان ETF به نام داراسوم ارایه شود و طبق اطلاعات به دست آمده، سهام دولت در بانک صادرات 8.72 درصد در بانک ملت 11.6 درصد و در بانک تجارت 10.15 درصد باقی مانده که قرار است، این سهام در قالب واحدهای داراسوم به هر شخص حقیقی ایرانی تا 5 میلیون تومان با 20 درصد تخفیف ارایه شود.

روی سفید سیمانی ها

بر اساس این گزارش شرکت سیمان ساوه، میزان فروش ماهیانه «ساوه» در آبان ماه امسال مبلغ 756 میلیارد و 508 میلیون ریال بوده است که نسبت به مهر ماه 99 افزایش 40 درصدی داشته است. مقایسه فروش شرکت سیمان ساوه در آبان ماه 1399 با ماه مشابه در سال گذشته حکایت از افزایش 153 درصدی در میزان فروش دارد. همچنین، میزان فروش داخلی این شرکت در ماه آبان مبلغ 652 میلیارد و 230 میلیون ریال بوده که نسبت به مهر 99 از افزایش 36 درصدی خبر می‌دهد. بیشترین میزان فروش داخلی شرکت سیمان ساوه در آبان ماه امسال، سیمان خاکستری به مبلغ 534 میلیارد و 901میلیون ریال بوده است. فروش صادراتی «ساوه» در آبان ماه امسال مبلغ 104 میلیارد و 278 میلیون ریال بوده که نسبت به مهر ماه 99 افزایش 66 درصدی داشته است. بیشترین میزان فروش صادراتی این شرکت در آبان ماه امسال، سیمان سفید پاکتی صادراتی به مبلغ 59 میلیارد و 124 میلیون ریال بوده است. شرکت سیمان ساوه از ابتدای سال مالی تا انتهای آبان ماه 1399در مجموع مبلغ 4 هزار و 514 میلیارد و 273میلیون ریال فروش داشته که نسبت به فروش شرکت در مدت مشابه سال گذشته از رشد 84 درصدی برخوردار است.

رخ‌نمایی صندوق‌های بورسی

ارزش صندوق‌های مختلط در پایان روز 4 آذرماه سال جاری به 28 هزار و 364 میلیارد ریال رسیده است. پرارزش‌ترین صندوق‌های مختلط همچنان دو صندوق تجربه ایرانیان و ثروت آفرین پارسیان به ترتیب با 8.929 و 3.510 میلیارد ریال است. دو صندوق نواندیشان و توسعه پست‌بانک با 205 و 277 میلیارد ریال کم‌ترین ارزش صندوق‌های مختلط را به خود اختصاص داده‌اند. بیشترین جذب منابع مالی در دو صندوق گوهر نفیس تمدن با 270 میلیارد ریال و صندوق توسعه ممتاز با 141 میلیارد ریال روی‌داده است. میانگین بازدهی هفتگی صندوق‌های مختلط در هفته منتهی به 4 آذرماه معادل 2.2 درصد بوده است. بیشترین بازدهی هفتگی متعلق به دو صندوق مشترک آسمان خاورمیانه و گوهر نفیس تمدن به ترتیب با 4.4 و 4.1 درصد بازدهی است. کم‌ترین بازدهی نیز مربوط به دو صندوق توسعه پست‌بانک و آرمان سپهر آشناست که هر دو بازدهی 0.6 درصدی را در هفته قبل محقق کرده‌اند. لازم به ذکر است از 16 صندوق مختلط موردبررسی در هفته گذشته همگی بازدهی مثبت داشته‌اند. میانگین بازدهی ماهیانه و سه‌ماهه صندوق‌های مختلط همچنان منفی است و این بازدهی به‌طور میانگین معادل 0.4 و 11.2 درصد منفی بوده است. میانگین بازدهی سالانه این صندوق‌ها به 172 درصد رسیده و بیشترین بازدهی مربوط به دو صندوق نواندیشان و سپهر اندیشه نوین با 250 و 210 درصد بازدهی بوده است. کم‌ترین بازدهی نیز مربوط به صندوق مشترک کوثر با 100 درصد بازدهی و صندوق گنجینه مهر با 141 درصد بازدهی بوده است. طی هفته گذشته شاهد جذب منابع مالی جدید به ارزش 467 میلیارد ریال در صندوق‌های مختلط بوده‌ایم. بیشترین جذب منابع مالی در دو صندوق گوهر نفیس تمدن با 270 میلیارد ریال و صندوق توسعه ممتاز با 141 میلیارد ریال روی‌داده است.