خبر

۱۳۹۹/۰۹/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۵۷۹

نمایان شدن ارزش واقعی معادن در بورس کالا

بهرام شکوری، رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران با استقبال از تلاش‌های معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن وتجارت و مسوولان سازمان بورس برای عرضه معادن کوچک و متوسط در بورس گفت: امکان تامین مالی از طریق جذب سرمایه‌گذاری خارجی با توجه به تحریم‌ها در حال حاضر وجود ندارد. شکوری افزود: تامین مالی از طریق نظام بانکی بسیار پردردسر و گران بوده و عملا معادن به سراغ آن نمی‌روند. در چنین شرایطی بورس یکی از روش‌های مطمئن، ارزان و پایدار تامین مالی محسوب شده و می‌تواند مشکلات بسیاری از معادن را حل کند. اکنون معادنی با ذخایر غنی در کشور با مشکل نقدینگی مواجه هستند و تامین مالی از بورس می‌تواند در فعال‌سازی مجدد معادن تعطیل یا نیمه فعال موثر باشد. شکوری با اشاره به گزارش سال گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص امنیت سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف گفت: در این گزارش، امنیت سرمایه‌گذاری به تفکیک حوزه‌های کاری از نگاه فعالان اقتصادی ارزیابی شده است که براساس آن، معدن امن‌ترین حوزه کاری بوده و بالاتر از حوزه‌های خدمات تولیدی، نفت خام و گاز طبیعی، تامین آب و برق و گاز، زراعت، خدمات و... ایستاده است. این موضوع نشان می‌دهد حضور معادن در بورس می‌تواند با استقبال سرمایه‌گذاران مواجه شود. رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: حضور در بورس این اطمینان را به سرمایه‌گذاران می‌دهد که ارزش واقعی و صورت‌های مالی معادن به‌طور شفاف بررسی و اعلام شده است. البته در این راه پیشنهاد ما این است که با توجه به پیچیدگی امور، بورس از شرکت‌های تخصصی حوزه ارزیابی معادن استفاده کند.

نخستین دوره آموزشی آمادگی آزمون معامله‌گری

سجاد موحد، مدیرعامل مرکز مالی ایران گفت: با توجه به افزایش ظرفیت‌های بازار سرمایه در سال‌های اخیر و به دنبال آن افزایش تقاضا برای استخدام در نهادهای مالی همچنین لزوم دارا بودن مدارک حرفه‌ای و مهارت‌های شغلی به‌خصوص، مرکز مالی ایران در نظر دارد تا با برگزاری دوره‌های "بورس تلنت " و با هدف مهارت‌افزایی کارجویان، جریان ورود به این عرصه را برای افراد مورد نظر تسهیل کند. موحد افزود: این دوره با شناسایی مشاغل مورد نیاز بازار سرمایه و نهادهای مختلف این بازار اعم از تامین سرمایه، صندوق سرمایه‌گذاری، کارگزاری‌ها و دیگر نهادهای مختلف مالی در تلاش است تا با نشان دادن مسیرهای درست کاری، افراد را در دست‌یابی به این جایگاه‌های شغلی هدایت کرده و سمت‌وسوی حرکت در مسیرهای مورد نظر را برای آنان شفاف کند. وی توضیح داد: بورس تلنت که مشتمل بر دوره‌های آمادگی شغلی متعددی است این‌بار با نظر به اهمیت موقعیت شغلی کارشناسی معامله‌گری اوراق بهادار و نقش قابل توجه آن در کارگزاری‌ها، اقدام به برگزاری دوره آمادگی آزمون معامله‌گری کرده است. این دوره که از ۲۳ آذر الی۱۶ دی ماه سال جاری به صورت آنلاین و طی یک دوره ۳۲ ساعته برگزار می‌شود، با ارایه جزوه تخصصی و منابع آزمایشی مورد نیاز آزمون همراه خواهد بود و در انتهای دوره نیز به جهت ایجاد آمادگی بیشتر از دانش‌پذیران آزمون آزمایشی به عمل خواهد آمد.

عرضه خودرو در بورس از شروط مجلس برای واردات

حجت‌الله فیروزی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح ساماندهی صنعت خودرو گفت: کلیات طرح مذکور که مهم‌ترین محور آن عرضه خودرو در بورس است در جلسات اخیر کمیسیون صنایع به تصویب رسید. وی با بیان اینکه متعادل کردن عرضه و تقاضا و همچنین تبدیل کردن خودرو به یک کالای مصرفی از مهم‌ترین اهداف طرح ساماندهی صنعت خودرو است، افزود: تمام خودروهای مشمول طرح مذکور باید در بورس کالا عرضه شوند؛ درصورتی‌که خودروهای مشمول در بورس عرضه نشوند، جرم‌انگاری می‌شود و خریدار مشمول تبصره (۱) ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌شود. سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه در طرح ساماندهی صنعت خودرو به نوعی واردات خودرو نیز مجاز دانسته شده است، در تشریح شرایط واردات آن گفت: طبق این طرح افراد و خودروسازانی می‌توانند خودرو وارد کنند که خودرو صادر کرده و معادل آن می‌توانند خودرو وارد کنند. همچنین قطعه‌سازان نیز اگر قطعاتی را صادر کنند می‌توانند معادل آن خودرو به کشور وارد کنند. فیروزی در همین راستا، ادامه داد: افراد حقیقی غیردولتی که نفت را خریداری و آن را صادر و به فروش برسانند، می‌توانند از محل ارز آن، خودرو به کشور وارد کنند همچنین اشخاصی که ارز در بیرون از کشور دارند که تعهدی نسبت به بازپرداخت آن به دولت ندارند، می‌توانند از محل آن خودرو به کشور وارد کنند. نماینده مردم فسا در مجلس در تشریح بخش دیگری از طرح ساماندهی صنعت خودرو، بیان کرد: براساس طرح مذکور خودروهای هیبریدی همچنین خودروهایی با مصرف سوخت‌های دوگانه نیز از عرضه در بورس معاف هستند و در واقع با این اقدام خودروسازها تشویق می‌شوند که به سمت تولید خودروهایی با این شرایط بروند که در این طرح برای تشویق آنها تسهیلات ارزان‌قیمتی برای بخش تحقیق و توسعه در اختیار آنها برای داخلی‌سازی و کیفی‌سازی، قرار خواهد گرفت.