بورس
واگذاری سهام عدالت در دست بررسی
در حالی طرح سهام عدالت از سال 85 تاکنون در پی شناسایی مشمولان در حال اجرا است که با وجود اختصاص سهام عدالت به حدود 50 میلیون نفر، بیش از 1.8 میلیون از مشمولان با وجود دارا بودن کارتهای ثبت نام، از داشتن سهام عدالت محروم هستند. این در شرایطی است که برخی از دهکهای درآمدی جامعه که در سطوح درآمدی و معیشت پایینی قرار دارند، نیز در زمره دارندگان سهام عدالت قرار ندارند. با این حال چند سالی است که نمایندگان مجلس به دنبال تخصیص سهام عدالت به مشمولان جدید هستند و مجلس تازهکار نیز وعده دادن سهام عدالت به مشمولان جدید را چند ماهی است که سر میدهد.
در این راستا در تازهترین اظهارنظرها رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1400 مجلس در خصوص خبری مبنی بر اینکه به موجب مصوبه این کمیسیون، دولت مکلف به واگذاری سهام عدالت به 7 میلیون ایرانی شده است، گفته موضوع واگذاری سهام عدالت در نشست دیروز کمیسیون تلفیق بعد از بحث و بررسی به مراعی گذاشته شد اما قطعی نشد که این موضوع به معنای لزوم بررسی بیشتر این بحث است. به همین جهت موضوع واگذاری سهام عدالت به 7 میلیون نفر برای بررسی بیشتر در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1400 به کمیته مربوطه ارجاع داده شده است و مصوبه تلقی نمیشود.
ساماندهی بازار با عرضه خودرو در بورس
روحالله ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی فرمول جدید قیمتگذاری خودرو توسط شورای رقابت را گامی در راستای تحقق خواسته دولت مبنی بر آزاد کردن قیمت خودرو دانست و گفت: آزادسازی قیمت خودرو به گونهای که دولت به دنبال آن است پیش از این نیز اجرایی شده و نتایج به دست آمده نشان داد که این سیاست مناسب نبوده و دستاوردی ندارد. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: فرمول شورای رقابت گران شدن دفعتی خودرو را در پی دارد، و از سوی مصرفکننده و دستگاههای سیاستگذار با انتقاد روبرو است زیرا تورم بخشی را تحمیل کرده و بر سایر بخشها نیز اثرگذار است. این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت و نهادهای سیاستگذار نباید خودرو گران کنند، اضافه کرد: خودرو باید با بهای تمام شده و منطقی عرضه شود و اگر مشتری و مصرفکننده واقعی تمایل داشت در فرآیندی عادلانه قیمت را افزایش دهد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عرضه خودرو در بورس را بهترین راهکار برای ساماندهی حوزه عرضه دانست و ادامه داد: پس از برگزاری جلسات کارشناسی بسیار، استفاده از نظرات، تجربه کارشناسان و هم فکری با دستگاههای مختلف طرح کمسیون صنایع برای ساماندهی بازار تدوین شد.
بورس یک نهاد اصلی در ایجاد و حفظ تعادل اقتصادی است
حسن روحانی، رییسجمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: دولت همواره از نظرات مشورتی کارشناسان و فعالان اقتصادی استقبال کرده و همچنین پذیرای دیدگاهها و پیشنهادهای اصلاحی نمایندگان محترم در مجلس بوده اما دگرگون کردن شاکله و ساختار بودجه، مطمئنا غیرقابل قبول است.
رییسجمهور افزود: زمان بررسی بودجه، زمان تغییر قوانین و قواعد اصلی فعالیتهای اقتصادی نیست و نباید موجب شود که فعالان اقتصادی که پیشران امور توسعه کشور به شمار میروند دچار سردرگمی شوند از سوی دیگر تصمیمات بودجهای نباید به هیچوجه معیشت مردم به ویژه قشرهای ضعیف و کم برخوردار را تحت فشار قرار دهد.
در ادامه این جلسه رییس سازمان بورس گزارشی از وضعیت بازار سرمایه ارایه کرد و رییسجمهور با تاکید بر اینکه بازار سرمایه یک نهاد اصلی در ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد کشور است، اظهار داشت: بورس بستر معاملاتی شفاف است و دولت همواره در پی تقویت و حمایت بازار سرمایه بوده و اولین گام و شرط حمایت و تقویت از این بازار را قاعده مندی و رعایت قانون در آن میداند. روحانی با بیان اینکه بورس سازوکارهای ویژه خود را دارد، تاکید کرد: سیاستگذاریهای آن نیز باید از طریق شورای عالی بورس انجام گیرد و از مداخلات غیر کارشناسی در بازار سرمایه باید پرهیز شود. وی افزود: رسالت این بازار، کشف قیمت واقعی محصولات بوده و سیاست اصولی دولت این است که قیمتگذاری کالاها بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا و قواعد بازار رقابتی صورت گیرد که این مساله در نهایت به نفع بازار، تولیدکننده و مصرفکننده واقعی است. رییسجمهور با اشاره به برنامههای دولت برای کنترل و مقابله با افزایش بیدلیل قیمت برخی کالاها، تصریح کرد: دولت همواره بر اساس سیاستهای اصلی خود مبنی بر تقویت بازار سرمایه با محوریت بورس، تلاش دارد با تسهیل فعالیتها و کاهش محدودیتها و اعتماد به شرکتهای با سابقه و خوشنام و موثر که با ثبات رویه و با رعایت مقررات عمل کردهاند و همواره موجب رونق بازارهای داخلی و خارجی بودهاند، زمینه افزایش فعالیت و خرید و فروش در بورس کالا را فراهم کند.