وضعیت بازار سرمایه وخیمتر میشود؟
پس از استعفای حسن قالیبافاصل از ریاست سازمان بورس، روز سه شنبه و در جلسه شورای عالی بورس، محمدعلی دهقان دهنوی، معاون وزیر اقتصاد به سمت ریاست جدید این سازمان انتخاب شد، اما نکته اصلی آن است که خیلی از سهامداران و فعالان بازار انتظارات متعددی را از رییس جدید دارند، بهطوریکه معتقدند او باید ضمن فراجناحی بودن، تمام تلاش خود را برای حفظ و صیانت از سرمایه سهامداران به کار گیرد و بتواند زمینه را برای بازگشت اعتماد دوباره به بازار سرمایه مهیا کند. او همچنین باید صدای فعالان بازار را بشنود و به عنوان ناظر اصلی با تخلفات مکرری که پیش از این داد سهامداران را بلند کرده بود مقابله کند.
اکنون بازهم بازار سهام حال و روز خوشی ندارد. این در حالی است که کمتر از دو هفته قبل موج اعتراضات مردمی نسبت به وضعیت اسفناک بازار سرمایه بهشدت بالا گرفت و نمایندگان مجلس با احضار وزیر اقتصاد خواستار پاسخگویی نسبت به این مساله بودند. شرایط تا جایی پیش رفت که رییس سازمان بورس از سمت خود استعفا کرد و کارشناسان نظرات گوناگونی را نسبت به این مهم بیان داشتند.
محسن علیزاده، عضو ناظر شورای عالی بورس اوراق بهادار در گفتوگو با فارس اظهار داشت: عضو ناظر شورای عالی بورس، نماینده دادستانی (دارای حق رای) و نماینده بانک مرکزی (دارای حق رای) به عنوان مخالفان انتخاب رییس سازمان بورس، معتقد بودند که فردی که برای تصدیگری نهاد نظارتی بازار سرمایه انتخاب میشود، باید حتما تجربه لازم را در این زمینه داشته باشد، اما مسالهای که امروز در شورای عالی بورس اتفاق افتاد این بود که یک نفر به عنوان کاندیدای ریاست سازمان بورس معرفی شد و همه اعضا، غیر از عضو ناظر مجلس، نماینده بانک مرکزی و نماینده دادستانی، به شخص مورد نظر رأی مثبت دادند.
علیزاده ادامه داد: ما به عنوان نمایندگان و وکلای مردم رسالت داریم که بهطور جد، به هر اتفاقی که در بازار سرمایه پدیدار میشود، رسیدگی کنیم و متاسفانه باید گفت که در شورای عالی بورس هیچ تصمیمی برای بهبود وضعیت بازار سرمایه گرفته نمیشود. عضو ناظر شورای عالی بورس در ادامه بیان داشت: برای مثال روزسه شنبه در شورای عالی بورس ۱۰ دستور جلسه برای بررسی وضعیت بازار سرمایه داشتیم که هیچکدام از آنها قرائت نشد و کل محور جلسه، انتخاب رییس سازمان بورس بود. وی ادامه داد: این مساله یک ضعف بزرگ در شورای عالی بورس قلمداد میشود . من به عنوان عضو ناظر شورای عالی بورس در این باره اعتراض کتبی و شفاهی خود را ارایه خواهم داد. یکی از مهمترین موضوعاتی که روز سه شنبه به دنبال حل آن هستیم، توسعه بازار سرمایه و رفع مشکلات آن است، اما این دغدغه و اولویت در شورای عالی بورس احساس نمیشود. علیزاده گفت: امروز یکی از دستورهای جلسه شورای عالی بورس تحلیل بازار بود.
این در حالی است که روز سه شنبه ۴۴۱ نماد با صف فروش همراه بودند و میبایست در جلسه امروز شورا، به آن رسیدگی میشد، اما این اتفاق روی نداد. وی با طرح این پرسش که چرا درباره سرمایههای مردم در این شورا بحثی صورت نمیگیرد، ادامه داد: من به عنوان عضو ناظر شورای عالی بورس اعلام میکنم، مسالهای که در این شورا مورد بحث قرار نمیگیرد، دغدغههای مردم و وضعیت نامناسب بازار سرمایه است و برای اینکه این موضوع را دنبال کنم، حتما از تمامی ابزارهای نظارتی با قدرت و جدیت و فوریت استفاده خواهم کرد.
علیزاده همچنین گفت: شورای عالی بورس به جای اینکه در مورد سهام عدالت مردم که در برگیری زیادی دارد، به فکر این هستند که امروز کی رییس یا چه کسی معاون میشود و مسائل اصلی مردم مورد غفلت قرار میگیرد.