فرش قرمز بورس برای سهامداران
در معاملات روز سه شنبه بازار سهام بیش از ۱۲ میلیارد و ۵۱۸ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۱۴ هزار و ۵۵۹ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هم وزن) با دو هزار و ۸۲ واحد کاهش به ۴۲۷ هزار و ۵۴۵ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با یک هزار و ۳۶۲ واحد افت به ۲۷۹ هزار و ۶۲۵ واحد رسیدند. شاخص بازار اول ۲۵ هزار و ۵۷۵ واحد و شاخص بازار دوم ۳۹ هزار و ۹۶۱ واحد کاهش داشتند. در بورس امروز حقوقیها حدود هزار و ۲۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند. ارزش کل معاملات خرد ۱۱هزار و ۴۴۰میلیارد تومان بود، اشخاص حقوقی ۱۷درصد یعنی هزار و ۹۲۰میلیارد تومان سهام خریدند و مازاد خریدشان ۹درصد از کل معاملات شد. بیشترین تزریق پول حقوقی در بازارسهام در سه گروه «فرآوردههای نفتی»، «بانکها و موسسات اعتباری» و «فلزات اساسی» رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروههای «هتل و رستوران» و «سایر محصولات کانی غیرفلزی» به نفع حقیقیها تمام شد. علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد «شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی» با ۴۱۳ واحد، «کشتیرانی جمهوری اسلامی» با ۴۰۱ واحد، «گروه دارویی برکت» با ۱۴۸ واحد، «سیمان فارس و خوزستان» با ۱۲۵ واحد، «صنعتی زر ماکارون» با ۹۰ واحد، «سرمایهگذاری البرز» با ۸۸ واحد و «پارس خودرو» با ۷۹ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. نماد «صنایع پتروشیمی خلیج فارس» با سه هزار و ۱۰۳ واحد، «فولاد مبارکه اصفهان» با دو هزار و ۷۳۲ واحد، «ملی صنایع مس ایران» با دو هزار و ۴۱۴ واحد، «شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی» با دو هزار و ۱۱۲ واحد، «پالایش نفت تهران» با یک هزار و ۷۰ واحد، «بانک پاسارگاد» با ۹۵۵ واحد، «نفت و گاز پتروشیمی تامین» با ۹۴۲ و «بانک ملت» با ۹۳۷ واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بودند. برپایه این گزارش روز سه شنبه نماد «سرمایهگذاری تامین اجتماعی»، «سایپا»، «ایران خودرو»، «پالایش نفت اصفهان»، «بانک تجارت»، «لیزینگ پارسیان» و «گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو» درگروه نمادهای پربیننده قرار داشتند. «گروه خودرو» هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه چهار میلیارد و ۳۲۷ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۶هزار و ۱۵۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز حدود ۱۶۷ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۶۶۹ واحد ثابت ماند.همچنین در این بازارسرمایه دو میلیارد و ۲۶۴ میلیون برگه سهم به ارزش ۵۲ هزار و ۷۵ میلیارد ریال داد و ستد شد. در روز مذکور نمادهای «سنگ آهن گهرزمین»، «تولید نیروی برق دماوند»، «گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی»، «توسعه مسیر برق گیلان»، «توزیع داروپخش»، «سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات»، «بیمه دی»، «آسیا سیر ارس» و «فرآوردههای غذایی و قند چهارمحال» با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند. روز سه شنبه نمادهای «صنعتی مینو»، «پلیمر آریاساسول»، «فولاد هرمزگان جنوب»، «سهامی ذوب آهن اصفهان»، «پتروشیمی زاگرس»، «هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه»، «سرمایهگذاری صبا تامین» و «بیمه پاسارگاد» تاثیر منفی بر شاخص این بازار را داشتند.
روز گذشته افزایش سهام حقیقیها در ۹۲نماد و افزایش سهام حقوقیها در ۱۷۱نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول ۴۴۰میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم هزار و ۴۴۰میلیارد تومان بود. آخرین قیمت ۱۸۸نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آنها افزایش یافته و ۲۳۱نماد با کاهش بیش از سه درصدی قیمت همراه بودهاند.
احتمال عرضه سرخابیها در فرابورس
ابوالقاسم شمس جامخانه، معاون سازمان خصوصیسازی در گفتوگو با ایرنا به آخرین وضعیت عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در شرکت فرابورس اشاره کرد و افزود: دوشنبه هفته گذشته جلسه معارفه پرسپولیس (پیش از طرح در هیات پذیرش) در فرابورس برگزار شد، بدین صورت که مدیران شرکت پرسپولیس و همکاران مالی این شرکت، این باشگاه را با توجه به صورتهای مالی و فعالیتهایی را که در دستور کار دارند معرفی کردند. وی با اشاره به برگزاری این جلسه، ادامهداد: شرکت فرابورس یک سری نواقص از اطلاعات شرکت پرسپولیس را مطرح کرد تا پس از تکمیل اطلاعات و ارایه گزارش حسابرسی دوره مالی ۶ ماهه منتهی به ۳۰ آذرماه، موضوع در هیات پذیرش فرابورس مطرح شود. شمس اظهار داشت: اطلاعاتی شامل درخواست پذیرش باشگاه در فرابورس، پرداخت حق پذیرش، تکمیل اطلاعات درباره برخی از قراردادهای کادر فنی و بازیکنان و اسناد مالکیت مجموعههای ورزشی، از جمله مدارکی هستند که ناقص بودند و قرار شد تا پس از تکمیل آنها در اختیار شرکت فرابورس قرار بگیرد.
معاون سازمان خصوصیسازی بیانداشت: باشگاه پرسپولیس صورتهای مالی ۶ ماه منتهی به ۳۰ آذر ماه را تهیه کرده است و حسابرس و بازرس قانونی شرکت هماکنون در شرکت مستقر و انجام حسابرسی هستند. وی افزود: پس از این اقدامات، شرکت فرابورس بررسیهای لازم را انجام و گزارشی را تهیه میکند تا برای طرح در اختیار هیات پذیرش قرار گیرد. شمس با اشاره به احتمال عرضه سهام پرسپولیس به فرابورس تا چند روز آینده، تاکید کرد: همه سعی ما این است تا هر چه زودتر سهام پرسپولیس در فرابورس پذیرش شود، زیرا کارهای اصلی آن انجام شده و باقی کارها کار سختی نیست که بخواهد عرضه را با تاخیر زیادی مواجه کند. معاون سازمان خصوصیسازی خاطرنشانکرد: عرضه سهام سرخابیها در فرابورس پس از اخذ مصوبه هیات پذیرش فرابورس عملیاتی خواهد شد، بدین صورت که پس از پذیرش باید درج نماد انجام شود و سپس شاهد عرضه اولیه خواهیم بود. وی اظهار داشت: فعالیتهای باشگاه پرسپولیس به خوبی در حال انجام است، اما باشگاه استقلال تا حدودی با تاخیر فعالیت همراه است و با یک یا ۲ هفته تاخیر اطلاعاتش به فرابورس ارایه داده شده و قرار است امروز جلسه معارفه (پیش از طرح در هیات پذیرش) استقلال در فرابورس انجام شود. شمس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سهام استقلال و پرسپولیس همزمان و در یک روز عرضه اولیه خواهند شد؟ خاطرنشانکرد: یکی از دلایل اصلی تاخیر در فعالیت باشگاه استقلال و پرسپولیس سال مالی آنها است، سال مالی پرسپولیس ۳۱ خرداد ماه و برای استقلال ۳۱ تیر ماه است؛ بنابراین صورتهای مالی ۶ ماهه برای پرسپولیس ۳۰ آذر ماه و برای استقلال ۳۰ دی ماه است و به همین دلیل آمادهسازی صورتهای مالی توسط باشگاه استقلال کمی زمان بر است. معاون سازمان خصوصیسازی افزود: براساس هماهنگی با فرابورس، وزارت ورزش و وزارت اقتصاد، ممکن است عرضه سهام این دو باشگاه بهصورت همزمان در فرابورس عرضه شود.