بازارسرمایه
همشهری، شهروند و برج میلاد در راه ورود به بورس
عبدالحمید امامی، معاون اقتصادی و مالی شهرداری تهران در گفتوگو با ایلنا در پاسخ به پرسشی درباره پیوستن مجموعههای همشهری، شهروند و برج میلاد به بورس با توجه به زیان ده بودن این شرکتها گفت: شهروند با شرایطی که دارد میتواند به بورس وارد شود، چرا که زیانده نیست. البته اگر اجارهها و قیمت املاک را واقعی حساب کنیم، زیان ده میشود. او ادامه داد: اما اکنون به صورت عادی و در نظر گرفتن میزان خرید و فروش از فروشگاه، شهروند سودده است و سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان و در سال جاری ۱۲۰ میلیارد واریز سود به خزانه پیش بینی شد. معاون مالی شهرداری تهران اضافه کرد: سازمان املاک، املاکی که متعلق به شهروند بوده را به نام شهروند منتقل کرده و با این شرایط دارایی شهروند دو هزار میلیاردی میشود.
امامی ضمن ابراز امیدواری از ورود شهروند به بورس تا قبل از پایان دوره پنجم شورای شهر درباره ورود همشهری به بورس گفت: همشهری اکنون زیان ده است، اما امکانات چاپخانهای دارد و قسمتهایی از همشهری را هم میتوان وارد بورس کرد و هدفگذاری شورا روی دو سه شرکت تابعه آن است. او با بیان اینکه امکان ورود شهروند به بورس فراهم است، درباره جزییات ورود شهروند به بورس ادامه داد: در این راستا اجاره ملکهایی که در اجاره شهرداری است و مالک آن نیست را ۵ ساله تمدید میکنیم. همچنین املاکی که فروشگاههای شهروند در آن مستقر هستند را به نام شهروند کردهایم و تنها یک ملک باقی مانده است. امامی با بیان اینکه احتمال حضور شهر آفتاب و برج میلاد نیز در بورس فراهم است، افزود: البته اکنون نمیتوان حضور آنها در بورس را متصور شد.
امامی در واکنش به نظر اعضای شورا مبنی بر اینکه مجموعه شهروند با این حجم از امکانات اگر در اختیار مجموعه خصوصی بود، درآمد بیشتری داشت، گفت: بله، این موضوع درست است، چرا که دولتیها اکثرا مدیران خوب در عرصه اقتصادی نیستند، چون باید یکسری مقررات را رعایت کنند که مدیران را از چابکی و چالاکی میاندازد و محدود میکند، در حالی که مدیر بنگاه اقتصادی باید بتواند بلافاصله تصمیم بگیرد و عمل کند. او ادامه داد: اینکه میبینید پتروشیمیها درآمد خوبی دارند به این دلیل است که آن شرکتها فینفسه درآمدزا هستند و ذاتا سود قابل توجهی دارند، وگرنه بازاریابی مدیران دولتی برای صادرات خارجی چندان موفق نیست. امامی در ادامه با بیان اینکه شهرداری ترجیح میدهد شهر آفتاب، برج میلاد، شهرند و میادین میوه و تره بار را وارد بورس کند، افزود: برج میلاد به این دلیل زیان ده است که درآمد ندارد و نگهداری مجموعه به این بزرگی هزینه بردار است. معاون شهردار تهران گفت: برج میلاد الان وارد بورس نمیشود، چرا که به دلیل شرایط کرونا رستورانها و سالنهایش تعطیل است و امکان سوددهی ندارد، اما جزو شرکتهایی است که قابلیت سوددهی دارند و میتواند به بورس وارد شود.
کل محصولات زنجیره فولاد در بورس عرضه خواهد شد
سید رضا شهرستانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد درمورد جلسه هفته گذشته معاون امور معادن وزارت صمت با فعالان زنجیره فولاد اظهار داشت: در این جلسه درباره سیاست کل زنجیره فولاد برای تأمین موادی همچون ورق، شمش و ... برای کارخانههای پایین دستی همچنین در مورد سیاست صادرات در کل زنجیره رایزنی شد که باتوجه به تخصصی بودن امور، مقرر شد مباحث در کارگروههای تخصصی جمعبندی و هر هفته یک جلسه برگزار شود.عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: معاون وزیر صمت در این جلسه بر لزوم حفظ بازارها و ظرفیتهای صادراتی فولاد تاکید داشتند. چرا که تولید در کشور ما ۲ برابر نیاز است. از این رو باید برای ۵۰درصد مازاد، برنامهریزی دقیقی داشته باشیم تا بازارهای صادراتی از دست نرود، اما اولویت نخست نحوه تأمین و کنترل محصولات مورد نیاز بازار داخلی است. وی ادامه داد: همچنین مقرر شد محصولاتی که مورد نیاز بازار داخلی است، مشخص شود تا این اقلام به دست مصرفکننده واقعی برسد و دلالان از زنجیره حذف شوند.شهرستانی تصریح کرد: در همین راستا مقرر شد در سامانه بهینیاب بازنگری صورت بگیرد. چرا که در فرآیند فعالیت سامانه تعدادی دلال شناسایی شدهاند که قرار شده این افراد حذف شوند. شهرستانی گفت: در بخش تأمین مواد کنترل کاملی صورت خواهد گرفت. به این شکل که همانهایی که مصرفکننده نهایی هستند، محصول را به بازار برسانند؛ البته در این خصوص فعلاً نمیتوان اطلاعرسانی کرد و پس از تکمیل بررسیها، اطلاعرسانی صورت میگیرد. عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: همچنین مقرر شده ستاد فولاد تشکیل شود که البته هنوز در این خصوص تصمیم نهایی اتخاذ نشده است. وی در مورد عرضه کل زنجیره فولاد در بورس نیز گفت: مقرر شد کل محصولات زنجیره فولاد در بورس عرضه شود؛ در واقع هر کسی که بخواهد از بخش بالادستی فولاد نیز محصولی بخرد، باید محصول خود را نیز به بورس عرضه کند. شهرستانی تاکید کرد: اگر دولت فرصت بدهد، میتوان مسائل فولاد را در همین وزارت صمت حل و فصل کرد تا هم منافع تولیدکننده و هم منافع مصرفکننده در کل زنجیره فولاد حفظ شود. در مورد طرح مجلس در جلسه صحبتی نشد، اما مجلس نیز باید فعلاً دست نگه دارد تا در این جلسات به یک جمعبندی برسیم. گفتنی است؛ سعدمحمدی، سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزیر صمت هفته گذشته گفته بود که طی رایزنیهای صورت گرفته با کمیسیون صنایع و معادن مجلس مقرر شده پس از جمعآوری نقطه نظرات فعالان زنجیره فولاد، این مسائل به صورت مکتوب در اختیار مجلس قرار بگیرد.