بیماران کرونا که به سفر رفتند، جریمه میشوند
9 میلیارد تومان قرار است کجا هزینه شود؟
بنا بر اعلام وزارت بهداشت و درمان بیش از 15 هزار بیمار کرونا مثبت در تعطیلات نوروز به سفر رفتهاند و حالا سخنگوی ستاد ملی مقابله کرونا از جریمه 200 هزار تومانی این مسافران برای هر روز سفرخبر میدهد. با یک حساب سر انگشتی اگر هر فرد حداقل سه روز در سفر بوده باشد باید 600 هزار تومان جریمه پرداخت کند که به این ترتیب مبلغ کل این جریمهها به بیش از 9 میلیارد تومان میرسد. اما سوال اینجاست که این جریمهها چه تاثیری بر موج چهارم کرونا دارد. حالا که ابتلا به بیش از 10 هزار نفر در روز رسیده و مرگ و میر هم باز سه رقمی شده این جریمهها چه تاثیر بازدارندهای خواهد داشت. آیا این اتفاق نباید قبل از انجام سفرهای نوروزی میافتاد و اصلا اجازه سفر به کسی داده نمیشد تا افراد کرونا مثبت هم اقدام به سفر نکنند. این 9 میلیارد تومانی که دولت از این راه به دست میآورد قرار است کجا هزینه شود؟ البته که این مبلغ در مقابل اختلاسها و پولهای ناپدید شده در بانکها و ... اصلا مبلغ قابل توجهی نیست، اما اگر یاد میگرفتیم پیگیر همین مبالغ اندک هم باشیم حالا با اختلاسهای هزاران هزار میلیارد تومانی مواجه نبودیم.
تشکر از مردم و جریمه متخلفان
اما روز گذشته جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در حضور رییسجمهور برگزار شد و مساله جریمه کردن متخلفان هم در این جلسه مطرح شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۱۵ هزار بیمار کرونا که تست مثبت داشتند در ایام نوروز به سفر رفتند، همه این افراد به ازای هر روز سفر ۲۰۰ هزار تومان جریمه میشوند و برخوردهای قانونی با این افراد انجام خواهد شد.
علیرضا رییسی گفت: بر اساس گزارش نیروی انتظامی، ترددهای جادهای نیز در عید نوروز امسال نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. در حالی که سال گذشته با رعایت مردم ترددهای جادهای بسیار کم بود و در برخی جادهها نزدیک به صفر شده بود اما امسال افراد زیادی رعایت نکردند.
او افزود: اکنون در کشور خیز بسیار بلند کرونا در حال شروع شدن است. این خیز جدید در بسیاری از استانها شروع شده و اگر پروتکلها به خوبی رعایت نشود. شاهد خیز بسیار بلندی از بیماری خواهیم بود همانطور که قبلا در خوزستان دیده شد و این استان چندین ماه گرفتار این بیماری و خیز شدید بود بقیه استانها هم گرفتار میشوند البته در خوزستان روند نزولی بیماری مشاهده میشوند.
البزر و ایلام وارد پیک جدید کرونا شدند
رییسی افزود: اکنون استانهای البرز و ایلام وارد خیز جدید کرونا شروع شدهاند. برخی استانها در آستانه ورود به پیک جدید کرونا هستند مثل مازندران، گیلان، چهار محال و بختیاری، مرکزی و لرستان. سایر استانها نیز کم و بیش روند صعودی دارند به ویژه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، فارس، سمنان و خراسان جنوبی روند صعودی شروع شده است.
او گفت: با این روند در یک هفته تا ۱۰ روز آینده اثرات سفرها را بر افزایش خیز بیماری در کشور مشاهده میکنیم. متاسفانه میزان بستری بیماران روزانه کرونا در بیمارستانها از مرز ۱۳۰۰ نفر گذشته و این نشانه این است که یک هفته و ۱۰ روز آینده مرگهای سفر رقمی ادامه پیدا میکند و از یک هفته آینده دیگر مرگ روزانه زیر ۱۰۰ نفر نخواهیم داشت و این خبر خوبی نیست.
مسافران بازگشته از سفر
دورهمی نداشته باشند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: افرادی که از سفر بازگشتهاند تا پنج روز نباید دورهمی داشته باشند. اگر علایمی داشتند به سرعت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه و قرنطینه را رعایت کند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: کارمندان ادارات معمولا پس از عید در یک اتاق جمع میشوند تا با یکدیگر دیدار کنند، توصیه میکنیم این کار را انجام ندهند، این مساله بسیار خطرناک است و به گسترش بیماری دامن میزند. از مردمی که در روز طبیعت به توصیهها توجه کردند و به پارکها نرفتند تشکر میکنیم، هر چند احتمالا کاهش حضور مردم در پارکها به علت حضور گروههایی از مردم در سفر بود و اگر این افراد پروتکلشکن در شهرها بودند، احتمالا پارک هم شلوغ میشد.
افزایش شهرهای قرمز و نارنجی
رییسی با اعلام آخرین وضعیت رنگ بندی شهرها افزود: اکنون ۴۷ شهر در وضعیت قرمز، ۱۲۶ شهر نارنجی، ۲۴۷ شهر در وضعیت زرد و فقط ۱۴ شهر آبی است. از همه مردم میخواهیم حتما پروتکلها را به دقت رعایت کنند به ویژه در این هفته که بعد از بازگشت از سفرهاست و بیتوجهی میتواند خیز بسیار بلندی از بیماری را در کشور شروع کند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تصمیمی درباره ماه رمضان گرفته شده که برگزاری مراسم در شهرهای آبی و زرد با رعایت پروتکلها و درصدی که مجاز است امکانپذیر باشد و ترجیحا اولویت برگزاری مراسم در فضاهای باز است. برای شبهای احیا نیز به زودی در قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا تصمیمگیری میشود.