پاسخ‌های سه‌گانه ایران به خرابکاری نطنز

۱۴۰۰/۰۱/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۴۷۸

«اقدام خرابکارانه در نطنز را در سرزمین متجاوز تلافی خواهیم کرد.» این عباراتی است که سخنگوی دولت با استفاده از آن تلاش می‌کند، تصویری از اقدامات احتمالی ایران در مواجهه با خرابکاری نطنز ارایه کند؛ اقداماتی که ربیعی معتقد است در زمان مناسب و با استفاده از ابزارهای معقول به کار گرفته می‌شوند. سخنگوی دولت همچنین با تاکید بر این امر که دلیل اصلی یک چنین تحرکاتی، چشم‌اندازهای روشنی است که ایران در حوزه‌های صنعتی، تولیدی و راهبردی از خود نشان داده است. پیشرفت‌هایی که چنانچه با چاشنی پایان گرفتن دامنه تحریم‌های اقتصادی توام شود، قادر است ایران را به عنوان کانون تحولات صنعتی، امنیتی و راهبردی غرب آسیا مطرح و روند توسعه کشور را تسریع بخشد. بر این اساس است که به باور ربیعی ایران توسعه‌یافته‌ای که مناسبات ارتباطی معقولی با جهان پیرامونی دارد، مهم‌ترین خطری است که بدخواهان کشور از آن وحشت دارند و مبتنی بر این وحشت است که دست به اقداماتی از جنس خرابکاری‌های نطنز می‌زنند، بدون اینکه خللی در عزم و اراده کشورمان در مسیر توسعه پایدار ایجاد شود. ربیعی در پاسخ به پرسش خبرنگار «تعادل» و با محکوم کردن حمله به تاسیسات هسته‌ای نطنز اقدام علیه سایت هسته‌ای نطنز را نشان‌دهنده شکست دشمنان در مواجهه با پیشرفت‌های صنعتی، دیپلماتیک و سیاسی ایران ارزیابی می‌کند. این مقام مسوول اما در عین حال اعلام می‌کند، این ایران است که مشخص خواهد کرد پاسخ به این حرکت خرابکارانه در چه قلمروی سرزمینی، با چه ابزارهایی و براساس چه مکانیسمی داده شود.

  جزییات خرابکاری در سایت هسته‌ای نطنز

سخنگوی دولت در ادامه درخصوص جزییات خرابکاری سایت نطنز و حجم خسارات آن تصریح کرد: روز یکشنبه خرابکاری در کانال کابل‌های برق‌رسان به سامانه ماشین‌های سانتریفیوژ رخ داد. این یک حمله بیرونی نبوده و محل خرابکاری نیز کاملا مشخص شده است. خسارت وارد شده به سرعت قابل رفع و جبران است و پرسنل غیور سازمان انرژی اتمی در حال تلاش شبانه‌روزی هستند. او افزود: مقرر شد به جای سانتریفیوژهای IR1  سانتریفیوژهای IR6 مجددا نصب شود. قطعا هدف این تخریب‌ها از کار انداختن سانتریفیوژها بوده است و من امروز اعلام می‌کنم براساس یک تصمیم ملی و یک خواست مدنی چرخ سانتریفیوژهای ما برای همیشه خواهد چرخید، هر روز بهتر از دیروز. او با بیان اینکه ایران در قبال این‌گونه اقدامات استراتژی، پاسخ سه‌گانه را دنبال می‌کند، تصریح کرد: اول حق خود را برای اقدام علیه عاملان و آمران و مباشران محفوظ دانسته‌ایم و این مجازات انجام خواهد شد که کانون این پاسخ نیز در سرزمین متجاوز خواهد بود. پاسخ دوم ما پیشرفت و گسترش فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای در کشور است. پاسخ سوم در عرصه سیاسی است. با عقب راندن تحریم‌ها و تلاش مضاعف برای کسب حقوق ملت ایران اهدف تروریست‌ها را ناکام خواهیم گذاشت. ما در دام عملیات تحریکی دشمن ایران قرار نمی‌گیریم، به مسیر درست خود در عرصه بین‌المللی ادامه داده، تحریم را خواهیم شکست و به تامین و گسترش صلح و امنیت جهان و منطقه کمک خواهیم کرد. شواهد بسیار قوی از دست داشتن رژیم صهیونیستی در خرابکاری نطنز وجود دارد. او تاکید کرد: اول آنکه مقامات این رژیم از ترس پاسخ قاطع ایران با اظهارات دوپهلو شادمانی می‌کنند. دوم اینکه خوشبختانه وزارت اطلاعات و متخصصان ضدجاسوسی ما در ماه‌های گذشته و پس از شهادت محسن فخری‌زاده چندین تیم ترور و خرابکاری وابسته به سرویس‌های امنیتی اسراییل را دستگیر و هم‌اکنون پرونده این افراد در مراحل بررسی قضایی قرار گرفته است و در این حادثه هم فرد خائن به ملت شناسایی و هویت او مشخص شده است و اقدامات لازم در دست پیگیری است.

  افزایش حقوق مستمری‌بگیران تحت پوشش تامین اجتماعی

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش با برشمردن اقدامات دولت برای افزایش مستمری حداقل‌بگیران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی، افزود: این افرایش تا میزان ۳۹درصد و برای سایر سطوح (غیرحداقل‌بگیر) ۲۶درصد به‌علاوه مبلغ ثابت ۲۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان به تصویب رسید و 

با تلاش‌های سازمان تامین اجتماعی، دریافتی بازنشستگان حداقل‌بگیر دارای همسر و دو فرزند پس از اعمال ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی (افزایش سنواتی) نسبت به مجموع مستمری متناسب‌سازی شده سال ۹۹ و با احتساب مرحله دوم متناسب‌سازی به ترتیب برای دارندگان ۳۰ سال سابقه از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و دارندگان ۲۰ سال سابقه از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در فروردین ۱۴۰۰ افزایش می‌یابد. او همچنین با تاکید بر اینکه اعمال متناسب‌سازی در سیستم نرم‌افزاری موجب اعتراض بخشی از متوسط‌بگیران (غیرحداقل‌بگیران) شد، یادآور شد: پس بنابر سنت خوبی که در سازمان تامین اجتماعی شکل گرفته است، پنج روش برای اجرای متناسب‌سازی مرحله دوم برای رفع بخشی از دغدغه بازنشستگان تامین اجتماعی در دست بررسی است که یکی از آنها با حضور و مشارکت مسوولان کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی نهایی و در پرداخت اردیبهشت ماه لحاظ خواهد شد. ربیعی تصریح کرد: سیاست دولت و همراهی مجلس شورای اسلامی از سال ۹۹ تا به امروز توجه به قدرت خرید کارگران و بازنشستگان بوده است و با اجرای همسان‌سازی در کنار افزایش ۳۹درصدی حقوق‌ها به یاری خدا، بخشی از دغدغه بازنشستگان تامین اجتماعی رفع خواهد شد.

  مذاکرات کمیسیون مشترک برجام تا امروز سازنده بود

ربیعی در پاسخ به این پرسش که چقدر امکان رفع تحریم‌ها وجود دارد، اظهار کرد: ما تا امروز برای امریکا هیچ جای ابهامی باقی نگذاشته‌ایم که برای بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات راهی جز لغو تمام تحریم‌هایی که در دوره ترامپ اعمال شده وجود ندارد. نوبت امریکاست که ثابت کند برای بازگشت به برجام جدی است. سخنگوی دولت گفت: مذاکرات انجام گرفته در کمیسیون مشترک برجام تا امروز سازنده و در مسیر درستی به پیش می‌رود. منتظریم امریکا به جای بازی با کلمات، گام‌های عملی برای اثبات حسن‌نیت خود بردارد. ربیعی در پاسخ به این پرسش که آیا مذاکره مستقیم با امریکا برای بازگشت به برجام و اعلام مطالبات ایران به صورت مستقیم راهکار منطقی‌تر و عملی‌تری نیست، گفت: سخت‌گیری ما برای امتناع از مذاکره با امریکا خارج از چارچوب برجام پیام روشن و سختگیرانه‌ای دارد مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به هیچ‌وجه مذاکره با امریکا خارج از موضوع برنامه‌های هسته‌ای و بیرون از چارچوب برجام را به رسمیت نمی‌شناسد و ضرورتی برای انجام چنین گفت‌وگوهایی قائل نیست. این سیاست و سختگیری مبتنی بر سال‌ها تجربه است. سخنگوی دولت با بیان اینکه چون امریکا هنوز به برجام بازنگشته، نمی‌تواند از ساختار مذاکراتی آن با ایران از جمله در کمیسیون مشترک استفاده کند، یادآور شد: همچنین، از نظر ما مذاکره تنها زمانی لازم است که با مساله پیچیده‌ای روبه‌رو باشیم، در حالی که نحوه بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات روشن و تعیین‌شده در متن توافق برجام بسیار ساده بوده و نیازمند مذاکره نیست. او با تاکید بر اینکه اگر امریکا می‌خواهد طرف مذاکره با ایران در کمیسیون مشترک قرار بگیرد باید به برجام بازگردد، یادآور شد: برای بازگشت به برجام راهی جز لغو یک‌باره و تمامی تحریم‌های ناقض توافق که دوره ریاست‌جمهوری ترامپ اعمال شده، وجود ندارد. اگر این اتفاق صورت بگیرد، ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بعد از راستی‌آزمایی، به همه تعهدات خود مطابق برجام بازخواهیم گشت.