نوسانات بیت‌کوین زیر ۴۰ هزار دلار

۱۴۰۰/۰۳/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۸۷۰۴
نوسانات بیت‌کوین زیر ۴۰ هزار دلار

انتشار اخباری از احتمال مقبولیت ارزهای دیجیتالی توسط دولت‌ها جان تازه‌ای به آنها بخشید و پس از چند روز سقوط پیوسته، ارزش بیشتر ارزهای دیجیتالی دوباره افزایش یافت و به ۳۸ هزار دلار رسید اما مجددا به ۳۴ هزار دلار سقوط کرد. وزیر خدمات مالی و اقتصاد دیجیتال استرالیا گفته است دولت مشکلی با سرمایه‌گذاری مردم در ارزهای دیجیتالی ندارد. از طرف دیگر دیوید روبن اشتاین- مدیرعامل کارلایل گروپ- گفته است رمزارزها در بازارهای مالی ماندنی هستند و دولت‌ها به تدریج ناچار خواهند شد تا آنها را به عنوان یک واقعیت بپذیرند. 

پیشتر و برای دومین بار متوالی، یک خبر از چین باعث ریزش قیمت ارزهای دیجیتالی شده بود. مجلس این کشور خبر از اعمال محدودیت استخراج و معامله بیت‌کوین داد. از طرف دیگر تحلیلگران بانک سوسیه جنرال فرانسه در گزارشی نوشتند بیت‌کوین آشکارا بی‌ثبات‌تر از طلا است و این مساله سرمایه‌گذاران محتاط را از آن فراری می‌دهد. همچنین سازمان صلح سبز آمریکا اعلام کرد به دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی، پذیرش بیت‌کوین را متوقف کرده است. وزارت خزانه داری آمریکا در نظر دارد تا رویکرد سختگیرانه‌تری را در قبال ارزهای دیجیتالی اتخاذ کند. طبق اعلامیه منتشرشده توسط این وزارت خانه، کلیه تراکنش‌های ارزهای دیجیتالی به ارزش ۱۰ هزار دلار و بیشتر باید به دفتر خدمات داخلی درآمدی گزارش شود. خزانه‌داری آمریکا با اشاره به مشکل ردیابی تراکنش‌ها و استفاده از آنها در امور غیرقانونی گفته است در مورد تراکنش‌های قانونی با ارزهای دیجیتالی هم باید جلوی فرار مالیاتی گرفته شود. مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۵۷۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم ۱.۹۵ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۴۰ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت‌کوین و ۱۸ درصد در اختیار اتریوم است. 

  هنوز دلایلی برای نگاه مثبت به بیت‌کوین وجود دارد

این هفته ایلان ماسک، چین و حملات سایبری به خط لوله سوخت آمریکا همگی به سقوط بیت‌کوین کمک کردند؛ اما هنوز دلایلی برای نگاه مثبت نیز وجود دارد. داستان با انتقاد ایلان ماسک از بیت‌کوین شروع شد و با فشار دوباره چین روی رمزارزها به پایان رسید. این اخبار به دیگر اخبار منفی حوزه رمزارز‌ها از جمله سقوط بازار و خشم از نقش بیت‌کوین در تسهیل حمله به خط لوله سوخت کرانه شرقی آمریکا اضافه شدند. مجموع این اخبار باعث شد تا بیت‌کوین این هفته به زیر مرز ۴۰ هزار دلاری سقوط کند و بازار رمزارزها با مشکل مواجه شود. اول، پس از شش ماه حرکت بازار به سمت اوج قیمت‌های جدید، اصلاح قیمت موضوع اجتناب‌ناپذیری بود. هیچ چیز حتی بیت‌کوین برای همیشه روند صعود نخواهد داشت. همچنین سقوط بازار هیچگاه تنها یک دلیل ندارد و این هفته نیز چندین حادثه از ایلان ماسک و قیمت‌ بالای رمزارزها همگی باعث سقوط بازار شدند. 

  رمزارز نسبت به سقوط آسیب‌پذیر است

از زمان ایجاد بیت‌کوین و بازار رمزارز‌ها، این بازار افزایش و سقوط قیمت‌های بسیاری را تجربه کرده است. این اتفاق وقتی بیت‌کوین در سال ۲۰۱۳ به هزار دلار رسید رخ داد؛ وقتی در اوایل سال ۲۰۱۸ و پس از عرضه اولیه سکه‌های سال ۲۰۱۷ به اوج قیمت عجیبی رسید رخ داد و قیمت از ۲۰ هزار دلار به ۳۰۰۰ دلار سقوط کرد و آخرین بار هم همین هفته شاهد سقوط آن بودیم. اما هر سقوط بازار در مقایسه با قبلی شدت کمتری داشت. بله سقوط ۴۰ درصدی قیمت، یعنی فاصله‌ای که در حال حاضر بیت‌کوین نسبت به اوج قیمت خود دارد. موضوع جالبی نیست اما به اندازه سقوط ۸۰ یا ۹۰ درصدی چرخه‌های پیشین مشکل‌ساز نیست. نوسان بخشی از این روند است و عاشقان رمزارز باید به آن عادت کنند.

  رسانه عمومی هنوز هم با رمزارزها خصومت دارد

اخبار معروف و جریان اصلی خبر سال‌ها بیت‌کوین را نادیده گرفتند و حتی زمانی که در مورد آن می‌نوشتند در واقع جامعه رمزارزی را به تمسخر می‌گرفتند. این دوران تقریبا به پایان رسیده بود تا اینکه این هفته شاهد سقوط بازار بودیم و پاول کراگمن از نیویورک تایمز 

بیت‌کوین را بی‌ارزش خواند، گرگ آی‌پی، ستاره اقتصادی روزنامه وال‌استریت بیت‌کوین را همانند فنتاتیل (یک ماده بسیار اعتیاد آور و مسکن قوی) دانست و مجله نیو ریپابلیک فریاد زد که «خیانت» ایلان ماسک بالاخره می‌تواند «پته رمزارز‌ها را روی آب بریزد». همچنین رسانه‌های معروفی مثل رویترز اخبار چین را اشتباه به شکل دیگری جلوه دادند 

(این چنین جلوه دادند که یک ممنوعیت جدید در راه است در حالی که موضوع تنها تمدید ممنوعیت موجود بود) و این موضوع باعث شد ترس بازار پرتلاتم رمزارز‌ها را فرا بگیرد.

  بیت‌کوین شهرت خوبی ندارد

پرداخت باج به مهاجمان خط لوله سوخت آمریکا از طریق بیت‌کوین باعث شد تا چهره نه چندان خوب بیت‌کوین بیشتر خدشه‌دار شود و به عنوان ابزاری برای تبهکاران سایبری خود نمایی کند. همچنین صدای کسانی که به آسیب محیط زیستی بیت‌کوین انتقاد داشتند نیز بلندتر شده است. اما درمورد هردوی این ادعاها بزرگ‌نمایی شده و اینکه چنین اخباری تا این حد مورد توجه قرار گرفت نشان‌دهنده شهرت نامناسب بیت‌کوین حتی با گذشت دوازده سال است. بخشی از این موضوع به دلیل بی‌توجهی و خصومت است اما بخشی از آن از خود جامعه رمزارزی منشا می‌گیرد. بسیاری از پروژه‌های رمزارزی به جای ارایه تکذیبیه‌های مناسب و فکرشده برای انتقادات موجود، تنها تلاش می‌کنند خودشان را از تیررس انتقادات کنار بکشند. همچنین بسیاری از افراد تاثیرگذار جامعه رمزارزی به همه چیز انتقاد کرده و به جای کمک به بلوغ این صنعت، همه پروژه‌ها و مشکلات آنها را نشان می‌گیرند. رمزارز‌ها به نمایندگان بهتری نیاز دارند.

  کوین‌بیس همه را ناامید کرد

پس از سقوط بازار رمزارز‌ها، کوین‌بیس، شرکت پرچمدار این صنعت با قطعی و توقف خدمت‌رسانی مواجه شد و این موضوع مشتریان را نا مید کرد. چطور چنین اتفاقی هنوز رخ می‌دهد؟ امروز هیچ توجیهی برای شکست وجود ندارد و حجم بالای معاملات دیگر بخشی از این صنعت هستند و کوین‌بیس و دیگر صرافی‌ها زمان کافی برای آماده کردن خودشان داشتند. تنها نتیجه‌ای که از این اتفاقات می‌توان گرفت این است که کوین بیس خود خواسته تصمیم گرفته است که به جای تقویت زیرساخت و افزایش سرور‌ها، با قطعی و عدم خدمت رسانی کنار بیاید. این موضوع شاید در کوتاه مدت هزینه‌های این شرکت را کاهش دهد اما آسیبی که به آوازه این شرکت وارد می‌کند بسیار پرهزینه خواهد بود. (بایننس نیز پس از سقوط قیمت با مشکل مواجه شد و رابینهود هم هر زمانی که قیمت دوج‌کوین در حال افزایش است با مشکل مواجه می‌شود.) 

  پایه بیت‌کوین هنوز هم محکم است

حتی زمانی که قیمت‌ رمزارز‌ها به فنا رفته و رسانه به بیت‌کوین پشت کرده بازهم نکات مثبت زیادی وجود دارد. برخلاف عرضه اولیه سکه‌ها و رشد قابل توجهی که در سال ۲۰۱۷ شاهد بودیم و شرکت‌ها با مقالات سفید پر وعده و وعید صد‌ها میلیون دلار سرمایه جذب کردند، امسال پروژه‌های بزرگی-

از Dfinity تا Uniswap- را به همراه داشت و گام‌های بزرگی به سمت آینده برداشته شد. رمزارز‌ها دیگر صرفا یک شرط بندی برای آینده نیستند و به واقعیتی در حال رشد تبدیل شده‌اند. این تکنولوژی واقعی و هیجان‌انگیز‌تر از همیشه است و مشکلاتی مثل آنچه این هفته شاهد بودیم تنها یک مانع کوچک در این مسیر هستند. دیشب در یوتیوب فیلمی از پروفسور‌گری گنسلر تماشا وجود داشت که به اتاقی پر از دانش‌آموز رمزارز را آموزش می‌داد. او از دانش‌آموزان پرسید که آیا شما بیت‌کوین دارید؟ همه پاسخ دادند بله. این فیلم در سال ۲۰۱۸ ضبط شده بود. امروز تمامی این دانش‌آموزان از یکی از بزرگترین دانشگاه‌های دنیا به جهان اقتصاد پا گذاشته‌اند و گنسلر که آن زمان استاد بود حالا رییس SEC (کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا) است.