مقایسه تولید و مصرف برق استخراج رمزارز
یک کارشناس حوزه ارزهای دیجیتال با انتقاد از مقایسه صنعت استخراج بیتکوین با مصرف خانگی برق، گفت: مصرف برق استخراج رمزارز در ایران، درمقایسه با تولید برق کشور قابل توجه نبوده و اینکه بخواهیم عدم مدیریت صحیح در صنعت برق را به این صنعت ارتباط دهیم، منصفانه نیست. محمدرضا شرفی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اگر نسبت به استخراج بیتکوین در سطح جامعه اقبالی صورت گرفته، نباید به آن بیتوجه باشیم، گفت: اگر نتوانیم نیاز مردم را در داخل تامین کنیم، باید خارج از کشور با خروج ارز نسبت به تامینش اقدام کنیم. بنابراین عملا بحث استخراج رمزارزها همانطور که در سطح دنیا و کشورهای مطرح مورد توجه قرار گرفته، در کشور ما هم به همین صورت باید مورد توجه قرار گیرد. وی ادامه داد: پیش از این بیشترین میزان استخراج در کشور چین بوده با ۶۷ درصد کل استخراج جهان، اما طبق آخرین آماری که منتشر شده، میزان استخراج در چین به ۵۵ درصد رسیده و این کاهش نشاندهنده رشد استخراج در کشورهای امریکا و کاناداست و در حال حاضر در این کشورها در زمینه استخراج رمزارز، در سطح وسیع سرمایهگذاری صورت میگیرد و این تصمیم خودمان است اگر بخواهیم از این موضوع عقب بمانیم.
عدم تامین برق موردنیاز، مصادف شده با
بروز پدیده رمزارزها
شرفی ادامه داد: کل مصرف صنعت استخراج در ایران، حدود ۴۰۰ مگاوات است و حتی اگر بخواهیم استخراج غیرقانونی را هم به این میزان اضافه کنیم، حدود ۷۰۰ مگاوات میشود. میزان تولید برق کشور ما از نیروگاهها در حال حاضر بالغ بر ۶۰ هزار مگاوات است. باید دید آیا عدد ۷۰۰ مگاواتی تا این اندازه میتواند در مصرف برق کشور تاثیرگذار باشد؟ مسوولان باید به این سوال پاسخ دهند. اما اینکه بخواهیم مغرضانه موضوعی را مطرح کرده و عدم مدیریت صحیح در صنعت برق کشور را به یک صنعت جدید و نوظهور ارتباط دهیم، منصفانه نیست.
بالاترین نرخ فروش برق، یکپنجم قیمت در صنعت رمزارز است
وی با بیان اینکه قیمت برق در صنعت استخراج رمزارز به ازای هر کیلووات، ۸ سنت یعنی معادل ۱۸۰۰ تومان است، گفت: بالاترین عدد فروش برق در کشور ما، حدود ۴۰۰ تومان به ازای هر کیلووات است و این یعنی بالاترین نرخ فروش برق معادل یکپنجم قیمت در صنعت رمزارز است. کشور ما به هیچ عنوان نمیتواند برق را با قیمت ۸ سنت به هیچ کشوری صادر کند و این عدد در کشور ما اصلا سابقه نداشته است.