اخبار

۱۴۰۰/۰۳/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۸۷۳۷

قیمت زعفران منصفانه نیست

ایسنا |عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه قیمت زعفران در ماه‌های اخیر نوسان چندانی نداشته است، گفت: قیمت زعفران در بازارهای داخلی و حتی بازارهای هدف صادراتی عادلانه نیست و زعفران کاران تنها بخشی از ارزش زحمات خود را در تولید ارزشمندترین محصول کشاورزی دریافت می‌کنند که این موضوع منصفانه نیست. علی حسینی با بیان اینکه با ورود به فصل تابستان کم کم به برداشت محصول زعفران سال ۱۴۰۰ نزدیک خواهیم شد، اظهار کرد: با وجود رشد صادرات زعفران در شرایط کرونایی اما هنوز مقداری زعفران در انبارها مانده است و امیدواریم تا چندماه آینده یعنی زمان برداشت محصول جدید این مقدار باقی مانده از کشور خارج شود و دغدغه رسوب زعفران نداشته باشیم.

وی ادامه داد: در تولید و تجارت باید به آمارهای واقعی توجه کنیم. اگر قرار باشد با فرضیه‌ها خود را راضی نگه داریم و براساس آمارهای غیر واقعی از تولید تا صادرات پیش رویم ممکن است به تولید خیانت کنیم. زیرا تولیدکننده و صادرکننده خودشان را براساس اطلاعات واقعی تطبیق می‌دهند.عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران اضافه کرد: نهادهای مربوطه در امر زعفران باید در تصمیم‌گیری‌ها نظرات شورای ملی زعفران را نیز جویا شوند و هم فکری صورت گیرد. زیرا این شورا اطلاعاتی از شرایط تولید تا صادرات دارد. ولی متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد و از شورای ملی زعفران در تصمیم‌گیری‌ها نظرخواهی نمی‌شود.وی با بیان اینکه زعفران بازار آرامی را می‌گذراند و قیمت آن در حال حاضر نوسان چندانی نداشته است، گفت: قیمت زعفران در بازارهای داخلی و حتی بازارهای هدف صادراتی عادلانه نیست و زعفران کاران تنها بخشی از ارزش زحمات خود را در تولید ارزشمندترین محصول کشاورزی دریافت می‌کنند که این موضوع منصفانه نیست.حسینی در پاسخ به این سوال که زعفران کاران در حال حاضر با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت: عمده‌ترین مشکلی که در حال حاضر بخش کشاورزی دارد، خشکسالی است و نباید ساده از کنار آن عبور کرد. هرچند زعفران گیاه سازگار با کم آبی است اما این موضوع در عملکرد مزارع بی‌تاثیر نیست.وی با بیان اینکه از دیگر مشکلات زعفران کاران بی‌ثباتی در قیمت است، گفت: به دلیل انبوه کشت زعفران و نبود تجهیزات و ماشین آلات جمع‌آوری و فرآوری گل در فصل برداشت با انبوه گل زعفران مواجه می‌شویم و در این زمان دلالان از فرصت استفاده کرده و بر سر زمین‌ها گل‌های زعفران را با قیمت‌های ناچیز می‌خرند و وارد بازار می‌کنند. همین امر منجر به این می‌شود که قیمت زعفران سقوط کند و زعفران کاران خرد که چشم امیدشان به فروش محصولاتشان است، خسارت ببینند.

صمت ورود شرکت‌های غیرایرانی را تکذیب کرد

تسنیم |سخنگو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با تاکید بر تکذیب ورود مجدد شرکت‌های غیر ایرانی از سوی وزارت صمت، از جزییات تشکیل شورای سیاست‌گذاری صنعت لوازم خانگی، خبر داد.حمیدرضا غزنوی از تاسیس شورای سیاست‌گذاری صنعت لوازم خانگی در جلسه صبح امروز وزارت صمت خبر داد و گفت: امروز با حضور معاون امور صنایع وزارت صمت و مدیرکل صنایع برق، الکترونیک و لوازم خانگی این وزارتخانه و نمایندگان انجمن‌های تولیدی لوازم خانگی و قطعات، اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری صنایع لوازم خانگی تشکیل شد.

وی افزود: در این جلسه مقرر شد تا به صورت منظم جلساتی هفتگی با حضور معاون وزیر و نمایندگان انجمن‌ها و تشکل‌های مرتبط با حوزه لوازم خانگی برگزار شود تا درخصوص مباحث استراتژیک و تاثیرگذار در این صنعت بحث و بررسی و تصمیم‌گیری صورت گیرد.سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در ادامه با تاکید بر رشد حدود 78 درصدی صنایع لوازم خانگی و توجه وزارت صمت و فعالان این حوزه به این موضوع، توضیح داد: به دلیل اهمیت و توجه وزارت صمت، تشکل‌ها و نهادهای تصمیم‌گیری بر حفظ و حراست از دستاوردهای دو سال اخیر در حوزه لوازم خانگی، بنابراین شد تا با افزایش همکاری و انسجام بیشتر، اقدامات جدی با دید بلندمدت در حوزه لوازم خانگی صورت گیرد.

به گفته غزنوی، همچنین در این جلسه مقرر شد تا نیاز بازار و ظرفیت‌های تولیدی این حوزه برای سال جاری، 5 و10 سال آینده مشخص و نسبت به سیاست‌گذاری برای سرمایه‌گذاری‌های جدید و همچنین ورود یا عدم ورود قطعات و کالای لوازم خانگی غیر ایرانی تصمیمات صحیح و استراتژیکی اتخاذ شود.

غزنوی درباره این تصمیمات اظهار کرد: به عنوان مثال افزایش عدم اجازه ورود قطعاتی که به میزان نیاز بازار در داخل کشور تولید می‌شود یا تغییر نظام تعرفه‌گذاری برای قطعاتی که عمق ساخت داخل و مواردی از این دست، از جمله موضوعات و تصمیماتی است که بی‌شک به بهبود عملکرد و افزایش کیفیت تولیدات در این صنعت کمک خواهد کرد. غزنوی درباره دیگر موضوع مطرح شده در این جلسه نیز توضیح داد: پس از برگزاری جلسه هفته قبل، خبری مبنی بر ورود مجدد برندهای غیرایرانی به ایران مطرح شد که به دلیل عدم صحت این موضوع، خبر از سوی وزارت صمت و همچنین تشکل‌ها و انجمن‌های فعال تکذیب شد. به گفته وی برخی به دلیل منفعت و سود شخصی که از واردات محصولات غیرایرانی به دست می‌آورند، در پی بازگشت مجدد این برندها هستند که بدون شک چنین روندی دستاوردهای عظیم صنعت لوازم خانگی به خصوص در زمینه قطعات را از بین خواهد برد.