رویداد

۱۴۰۰/۰۴/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۰۴۶۶

آخرین وضعیت تجارت بین ایران و افغانستان

فارس |رایزن بازرگانی سابق ایران در افغانستان گفت: روند تجارت در دو مرز میلک و ماهیرود کاملا عادی است و مشکلی برای تردد کامیون‌های حمل کالاهای تجاری وجود ندارد. محمد مهدی جوانمرد قصاب در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره آخرین وضعیت تردد کامیون‌های حمل‌کننده کالاهای تجاری بین ایران و افغانستان، گفت: روند تجارت بین ایران و افغانستان بعد از اتفاقات اخیر در افغانستان کاملا عادی شده است و هیچ مشکلی برای عبور و مرور کامیون‌های تجاری وجود ندارد.

رایزن بازرگانی سابق ایران در افغانستان بیان داشت: تردد کامیون‌های حمل کالا از دو گمرک میلک و ماهیرود پس از تسلط طالبان بر برخی مناطق این کشور کاملا به حالت عادی بازگشته است و حمل کالای تجاری از این دو گمرک طبق روال سابق در حال انجام است. وی افزود: البته هنوز مشکلاتی در گمرک دوغارون برای تردد کامیون‌ها وجود دارد. جوانمرد قصاب با بیان اینکه تجار افغانستانی اغلب کالا‌های ایران را درب کارخانه از تولید‌کنندگان تحویل می‌گیرند و در همانجا نیز تسویه حساب می‌کنند، گفت: همچنین تجار ایرانی کالاها را در مرز به تجار افغانستانی تحویل می‌دهند، به این صورت که بار کامیون‌های ایران به کامیون‌های افغانستانی منتقل می‌شود و معمولا کامیون‌های ایرانی وارد خاک افغانستان نمی‌شوند. 

افغانستان در حال حاضر یکی از پنج مقصد عمده صادرات کالاهای ایرانی به شمار می‌رود و پیش بینی می‌شود، ارزش صادرات کالا از ایران به افغانستان تا پایان سال جاری به 3 میلیارد دلار برسد.صادرات ایران به افغانستان به صورت ترانشیپمنت انجام می‌شود، بدین صورت که کامیون‌های ایرانی بار خود را در مرز تخلیه و کامیون‌های افغانستانی آن را برای رسیدن به مقصد نهایی به سمت کشور خود حمل می‌کنند. در سایه تحولات اخیر در این کشور و تسلط طالبان بر برخی از شهرهای افغانستان برخی گمرکات این کشور طی روزهای اخیر برای مدتی کوتاه یک تا دو روز بسته شد، اما بلافاصله شرایط به حالت قبل بازگشت و تردد کامیون‌ها حمل کالا‌های تجاری دوباره از گمرکات کشور افعانستان امکان پذیر شده است.  همزمان با خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان پس از نزدیک به دو دهه، حملات طالبان به شهرها شدت گرفته است.

 به تازگی یک دور از گفت‌وگوهای بین طرف‌های افغانستانی در تهران برگزار شده است و نمایندگانی از طالبان و دولت مرکزی افغانستان در این گفت‌وگوها شرکت کرده‌اند.

 

افزایش قیمت گوجه فرنگی

ایسنا |مشاهدات میدانی حاکی از آن است که گوجه فرنگی نسبت به هفته‌های گذشته با افزایش قیمت همراه شده است .براساس مشاهدات میدانی از خرده فروشی‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو گوجه فرنگی درجه یک ۹۸۰۰ تومان، لیموترش ۲۸ هزار تومان، پیاز زرد۷۳۰۰ تومان، پیاز سفید ۸۵۰۰ تومان، سیب زمینی۶۸۰۰ تومان و خیار رویال ۱۳هزار و ۵۰۰ تومان است.

همچنین قیمت هر کیلو گرم سیب گلاب ۱۷هزارو۵۰۰ تا ۳۵ هزارتومان، انگور عسگری۲۳ هزارتومان، هلو ۲۸هزارتومان، گلابی بیروتی ۳۲هزارتومان، زردآلو ۳۸ تا۵۹ هزارتومان، شلیل شبرنگ۴۶ هزار تومان، هلو ۳۵هزارتومان، موز ۲۶هزارو۸۰۰ تومان، خربزه ۱۲ تا ۱۵ هزارتومان، انبه ۴۰ هزارتومان، گیلاس ۶۹ هزارتومان، آلبالو ۳۲هزارتومان، هندوانه۶۸۰۰ تومان و طالبی ۱۳هزارو۸۰۰ تومان است.

در میادین میوه وتره بار نیز قیمت هر کیلو بادمجان ۴۲۰۰ تومان، پیاز نو ۵۳۰۰ تومان، خیار رسمی ۷۳۰۰ تومان، خیار کوتاه ۸۳۰۰ تومان، خیار گلخانه‌ای ۸۸۰۰ تومان، ذرت شیرین ۹۵۰۰ تومان، سبزی پاک‌ کرده ۱۰ هزارو۶۰۰ تومان، سبزی دسته‌ای ۶۵۰۰ تومان، سیب زمینی نو ۴۵۰۰ تومان، انواع سیر ۱۷هزارو۹۰۰ تومان، غوره عسگری ۹۹۰۰ تومان، فلفل دلمه رنگی ۶۵۰۰ تومان، فلفل دلمه سبز هر کیلوگرم ۸۳۰۰ تومان، کاهوی ‌پیچ سالادی ۸۹۰۰ تومان، کاهوی رسمی پاک‌کرده ۷۳۰۰ تومان، کدو ۵۱۰۰ تومان، کرفس ۴۴۰۰ تومان، کلم سفید و قرمز ۳۹۰۰ تومان، گل کلم ۵۹۰۰ تومان، گوجه فرنگی بوته‌ای و گلخانه‌ای ۶۳۰۰ تومان، گوجه فرنگی گیلاسی و زیتونی ۱۳ هزار تومان، لوبیا سبز ۱۲هزارو۹۰۰ تومان، لیمو ترش سنگی ۱۱هزارو۹۰۰ تومان، لیموترش مینابی هر کیلوگرم ۱۴هزار و۹۰۰ تومان و هویج ۸۵۰۰ تومان است. همچنین براساس این گزارش هر کیلو انبه با قیمت ۳۹هزارو۵۰۰ تومان، انجیر ۱۹هزارو۸۰۰ تومان، انگور بی‌دانه ۱۹هزار و۵۰۰ تومان، آلبالوی رسمی ۲۱ هزار تومان، آلوی شابلون ۲۲هزار و۵۰۰ تومان، تمشک ۳۹ هزار تومان، توت ‌فرنگی ۳۱ هزار تومان، شلیل و شبرنگ ۲۴هزارو۳۰۰ تومان، انواع طالبی و گرمک ۸۱۰۰ تومان، گوجه سبز ۲۹ هزار تومان، گیلاس تک‌دانه و ممتاز ۳۸هزارو۵۰۰ تومان، موز ۲۴هزارو۹۰۰ تومان، هلو ۱۹ هزار تومان و هندوانه نیز با قیمت هر کیلوگرم ۴۹۰۰ تومان در میادین عرضه می‌شود.