اعتبار حل مشکل آب خوزستان فورا و ۱۰۰ درصد اختصاص یابد
رییسجمهور با اشاره به مشکلات ناشی از کاهش نزولات جوی و بروز خشکسالی در کشور و با ابراز تأسف از شرایط پیشآمده برای مردم صبور و مقاوم خوزستان بهخاطر مشکلات آبی؛ خشکسالی و تشدید گرما را موجب بحران کمآبی در برخی از نقاط کشور بهویژه استان خوزستان دانست.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در جلسه هیات وزیران که روز گذشته برگزار شد با اشاره به تصویب اعتبار برای کمک به حل بحران آبی ناشی از خشکسالی استان خوزستان از سوی دولت، به سازمان برنامه و بودجه کشور دستور داد اعتبار اختصاص یافته به استان فورا و به صورت ۱۰۰ درصد مبلغ مصوب، تخصیص داده شود.
رییسجمهور با اشاره به تلاشها و اقدامات انجامشده از سوی دولت تدبیر و امید در طی ۸ سال گذشته برای حل مشکل آب خوزستان با بهسازی و نوسازی زیرساختهای تأمین و توزیع آب آشامیدنی استان و همچنین اجرای پروژههای بزرگ در حوزه آب و برق استان، از صبر و تحمل مردم عزیز خوزستان، اهتمام جدی مدیران استانی، وزرای ذیربط و همکاری سایر قوای کشور و ستاد مدیریت بحران برای حل مشکلات مردم غیور استان تشکر و قدردانی کرد.
منبع اصلی تامین آب استان خوزستان با جمعیتی در حدود ۵ میلیون نفر، دو رودخانه کرخه و دز است که در حال حاضر به دلیل خشکسالی، این رودها با کاهش شدید آورد مواجه شدهاند. بر اساس گزارشها، با شروع گرما تعداد روستاهای کمآب افزایش و با کاهش حجم آب رودخانه کارون، مردم استان بهویژه روستاها با مشکل تأمین آب آشامیدنی مواجه هستند. هیات وزیران در ادامه، با اختصاص اعتبار به منظور جلوگیری از پیشروی آب دریا در اراضی کشاورزی و نخلستانهای آبادان و خرمشهر، پرداخت مانده مطالبات کشاورزان ناشی از خسارت وارده به اراضی کشاورزی استان خوزستان، اجرای پروژههای تأمین آب، آبرسانی روستایی و عشایری و مقابله با تنش آب شرب، کشاورزی و منابع طبیعی و لایروبی کانالها و رودخانههای استان، آبیاری نهالکاریهای سنواتی منابع طبیعی در کانونهای بحرانی ایجاد گرد و غبار، مبارزه با آفات و بیماری جنگلها و تأمین علوفه و آب دامهای سنگین (گاومیش) و جبران خسارت وارده به این نوع دامها در استان خوزستان موافقت کرد.
در ادامه جلسه، تعداد دیگری از پیشنهادهای دستگاههای اجرایی به تصویب دولت رسید.
با تصویب هیات وزیران، مبلغ ۷۵ میلیارد ریال اعتبار تملک داراییهای سرمایهای بابت اجرای اقدامات پیشگیرانه در برابر مخاطرات طبیعی و به منظور ساماندهی و حفظ سواحل رودخانه ارس و جلوگیری از آسیب به پروژههای نیمه تمام مدیریت سیلاب و آبشستگی کرانههای این رودخانه و نیز پیشگیری از بروز خسارت به زمینهای کشاورزی روستاییان مرزی، به وزارت نیرو اختصاص یافت.
دولت همچنین وزارت نیرو را موظف کرد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام موارد یاد شده، گزارش عملکرد اعتبار فوق را هر سه ماه به سازمانهای برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.
اعضای دولت همچنین با اختصاص مبلغ ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار (به ترتیب مبلغ ۲۵ میلیارد ریال اعتبار هزینهای و ۱۴۵ میلیارد ریال اعتبار تملک داراییهای سرمایه ای) بابت بازسازی بخشهای خسارت دیده ناشی از وقوع رانش در منطقه خرشک شهرستان رودبار استان گیلان در خرداد ماه سال جاری، موافقت کردند. علاوه بر این، مبلغ ۲۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت (با سود ۴ درصد در مناطق روستایی) و بازپرداخت ۱۵ساله (سه سال دوران مشارکت مدنی و ۱۲ سال دوران فروش اقساطی) به منظور جبران خسارات در منطقه یاد شده در استان گیلان اختصاص یافت. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان نیز موظف شدند ضمن نظارت فنی و اجرایی برروند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را در مقاطع زمانی سهماهه به سازمانهای برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نمایند.
واگذاری سهام دولت در برخی از شرکتها به سازمان تأمین اجتماعی
هیات وزیران به منظور تقویت تأمین اجتماعی افراد تحت پوشش صندوقهای بازنشستگی کشوری، لشگری و فولاد، عشایر و روستاییان و همچنین بابت رد بخشی از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی، با واگذاری سهام متعلق به دولت در برخی شرکتها به این سازمان به ارزش تقریبی یک میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد ریال موافقت کرد.
قیمت نهایی سهام شرکتهای موضوع این مصوبه مطابق آییننامه اجرایی شیوههای قیمتگذاری بنگاهها مصوب شورای عالی سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی با تصویب هیات واگذاری تعیین میشود و سازمان خصوصیسازی موظف است حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ این مصوبه قیمت سهام شرکتهای یادشده را مطابق آییننامه مذکور جهت تصویب به هیات واگذاری ارایه نماید. همچنین براساس هماهنگی صورتگرفته قبل از این تصویبنامه، انتقالگیرنده مکلف است مازاد بر ۲۰ درصد سهام خود در شرکتهای موضوع این مصوبه را به صورت مرحلهای و حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۱ به بخش غیردولتی واگذار نماید. چنانچه در مهلت مقرر این امر محقق نگردد، وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصیسازی) مجاز است رأساً نسبت به واگذاری مازاد بر ۲۰ درصد سهام مذکور اقدام و منابع حاصل از فروش را پس از کسر هزینههای مترتب بر واگذاری را به حساب آنها پرداخت نماید.
بررسی و تصویب تعدادی از مصوبات ستاد ملی زنان و خانواده
هیات وزیران در اجرای ماده (۳) آییننامه ستاد ملی زن و خانواده، دو مورد از مصوبات این ستاد با عنوان «طرح تقسیم کار ملی توسعه، ترویج و نهادینهسازی سیاستهای راهبردی خانواده محور» و «بسته حمایتی کمک به تأمین مسکن زنان سرپرست دهکهای (۱) تا (۶) درآمدی» را به تصویب رساند.
به موجب «طرح تقسیم کار ملی توسعه، ترویج و نهادینهسازی سیاستهای راهبردی خانواده محور»، کلیه دستگاههای اجرایی مکلفند متناسب با محورها و مولفههای شاخصهای خانواده موضوع مصوبه مذکور و مبتنی بر راهبردهای مندرج در این مصوبه، برنامه ارتقای وضعیت شاخصها را تدوین و نسبت به درج آن در سامانه رصد و پایش وضعیت زنان و خانواده اقدام نمایند.
دولت همچنین «بسته حمایتی کمک به تأمین مسکن زنان سرپرست دهکهای (۱) تا (۶) درآمدی» را براساس توزیع آماری زنان سرپرست خانوار ثبت شده در طرح اقدام ملی مسکن، برآورد هزینه ساخت واحد مسکونی و منابع یارانهای مورد نیاز سهم دولت و نیز با استناد به سیاستهای کلی خانواده، بند سوم سیاستهای کلی نظام در بخش مسکن ابلاغیه مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم برنامهریزی دولت در جهت تأمین مسکن گروههای کم درآمد و نیازمند جامعه، به تصویب رساند.
تغییر طبقهبندی گرمسیری بخش امامزاده بادرود در شهرستان نطنز
هیات وزیران با توجه به گزارشهای هواشناسی ارایه شده توسط اطلاعات هواشناسی ایستگاه جنگلبانی بادرود شهرستان نطنز در استان اصفهان درخصوص شرایط آب و هوایی بخش امامزاده بادرود، با تغییر طبقهبندی گرمسیری این بخش در شهرستان مذکور موافقت کرد. بر این اساس، بخش امامزاده بادرود در شهرستان نطنز به مدت دو ماه از اول تیر ماه تا پایان مرداد ماه به عنوان منطقه گرمسیر (۴) تعیین میشود.
موافقت دولت با افزایش سرمایه شرکت سهامی روزنامه رسمی کشور
دولت ضمن اصلاح ماده (۵) اساسنامه شرکت سهامی روزنامه رسمی کشور، با افزایش سرمایه این شرکت موافقت کرد. بر این اساس، سرمایه شرکت یاد شده از مبلغ ۳۲ میلیارد و ۵۹۱ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال به ۳۶ میلیارد و ۲۴۸ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۲۱۰ ریال منقسم به ۳۶۲ هزار و ۴۸۷ سهم یکصد هزار ریالی با نام و غیرقابل انتقال افزایش یافت. لازم به ذکر است سرمایه مذکور متعلق به دولت بوده و از محل داراییهای سازمان روزنامه رسمی کشور پس از وضع دیون آن تأمین میشود.
کاهش حقوق ورودی ورقهای سرد و گرم فولادی
هیات وزیران با توجه به افزایش تقاضا نسبت به عرضه ورقهای سرد و گرم فولادی و کمبود جدی آنها در صنایع پایین دستی کشور، با کاهش حقوق ورودی برخی از ورقهای مذکور موافقت کرد.
خروجی سدهای دز و کرخه در خوزستان افزایش یافت
مدیر دفتر برنامهریزی مخازن سدها و رودخانههای سازمان آب و برق خوزستان گفت: از بامداد روز 27 تیرماه جهت افزایش سرعت حرکت آب در رودخانه و افزایش سریع دبی و تراز آب در بازههای انتهایی حوضه، دبی خروجی سد کرخه به 160 متر مکعب بر ثانیه و همچنین خروجی سد دز نیز به 140 متر مکعب بر ثانیه افزایش یافت.
«علی شریفی» با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به افزایش سطوح کشتهای غیرمجاز و خارج از برنامه مصوب ستاد خشکسالی استان خوزستان در حوضه کرخه، دبی رودخانههای هوفل و نیسان بهشدت کاهش یافت و مشکلاتی برای تامین آب شرب روستایی و نیز حقابه تالاب و نیاز زیست محیطی رودخانه ایجاد شد. بر این اساس، با محاسبه نیاز دقیق پایین دست و میزان حجم آب لازم برای بازههای مختلف رودخانه، برنامهریزی خروجی از سد کرخه انجام شد.
وی اضافه کرد: از 21 تیرماه، 110 مترمکعب بر ثانیه، سپس از 23 تیرماه دبی خروجی به 130 متر مکعب بر ثانیه و از بامداد روز 27 تیرماه جهت افزایش سرعت حرکت آب در رودخانه و افزایش سریع دبی و تراز آب در بازههای انتهایی حوضه، دبی خروجی سد کرخه به 160 متر مکعب بر ثانیه افزایش یافت.
مدیر دفتر برنامهریزی مخازن سدها و رودخانههای سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات آب شرب روستایی در انتهای رودخانه کرخه بهخصوص در شاخه نیسان و پایین دست شهرستان سوسنگرد، از هموطنان و کشاورزان شهرستانهای شوش، کرخه و حمیدیه تقاضا داریم تا با کاهش مصرف آب همکاری لازم جهت تامین آب شرب مردم و نیز احشام در انتهای رودخانه و همچنین تامین حقابه تالاب داشته باشند.وی یادآور شد: همچنین با توجه به درخواست کشاورزان شهرستان دزفول مبنی بر تامین آب مورد نیاز کشاورزی طبق الگوی کشت مصوب برای ماههای مرداد و شهریور، خروجی سد دز از بامداد روز 27 تیرماه از 120 به 140 متر مکعب بر ثانیه افزایش یافت. با این افزایش خروجی علاوه بر تامین آب مورد نیاز شرکتهای کشت و صنعت نیشکرو زراعت فصلی مسیر رودخانه دز، حدود 17 هزار هکتار از زمینهای شهرستان دزفول در مردادماه به زیر کشت محصولات مختلف تابستانه خواهد رفت.