دنیای فناوری
هکرهای سولارویندز سراغ دادستانهای امریکایی رفتند
عاملان هک سولارویندز ظاهرا بخشهای مهمی از سیستم حقوقی امریکا را هدف حمله قرار دادند. به گزارش ایسنا، وزارت دادگستری امریکا اعلام کرد هکرها دادستانهای فدرال را در فاصله ماه مه تا دسامبر سال ۲۰۲۰ هدف قرار دادند. دفتر ۲۷ دادستان امریکا هدف حمله هکرها قرار گرفت و هکرها دستکم به یک حساب ایمیل رخنه کردند. این وزارتخانه پیش از این اعلام کرده بود هیچ شواهدی از اینکه هکرهای سولارویندز به سیستمهای طبقهبندی شده نفوذ کردهاند، وجود ندارد اما دادستانهای فدرال مرتب در حال مبادله جزییات پروندههای حساس هستند. دولت بایدن رسما گروه هکری Cozy Bear که مورد حمایت دولت روسیه قرار دارد را عامل این حملات معرفی کرده و با اخراج دیپلماتها و تحریم ۳۲ نهاد و شخص روسی، به تلافی پرداخته است اما روسیه منکر دست داشتن در این حملات شده است. بر اساس گزارش انگجت، معلوم نیست آیا امریکا واکنش شدیدتری نشان خواهد داد اما در هر حال این حملات ضربه خود را وارد کردهاند. هک شرکت سولار ویندز که دسامبر گذشته شناسایی شد، به هکرها امکان دسترسی به شبکه هزاران شرکت و دفاتر دولتی فراهم کرد که از محصولات این شرکت استفاده میکردند.
پای مایکروسافت به پرونده شکایت از گوگل باز شد
پای مایکروسافت به شکایت آنتی تراست وزارت دادگستری امریکا علیه گوگل باز شده و شاید این شرکت مجبور شود انبوهی از اسناد در اختیار وکلای این شرکت قرار دهد. به گزارش مهر به نقل از ورج، پرونده شکایت فدرال علیه گوگل به اهمیت مبارزه درباره اطلاعاتی که مایکروسافت ذخیره میکند، اهمیت قابل توجهی داده است. در همین راستا این شرکت با احضاریه برای دسترسی به میلیونها اسناد روبرو است که احتمالاً تلاشهای این شرکت برای رقابت با موتور جستوجوی گوگل را روشنتر میکند. مایکروسافت در ابتدا با دادستانها برای ایجاد یک پرونده آنتی تراست علیه گوگل همکاری کرد. اما اکنون ممکن است با حکم دادگاه ملزم شود میلیونها اسناد دیگر را در اختیار تیم وکلای گوگل قرار دهد. آمیت مهتا قاضی فدرال روز جمعه در جلسه دادرسی اظهارات گوگل و مایکروسافت را شنید اما در نهایت اعلام کرد قبل از شروع دادگاه به اطلاعات بیشتری نیاز است تا دادگاه بتواند دستورالعملی درباره آنکه چه میزان اطلاعات داخلی باید مهیا شود، صادر کند. در اکتبر ۲۰۲۰ میلادی پرونده آنتی تراست وزارت دادگستری امریکا علیه گوگل با تمرکز روی رفتارهای غیررقابتی موتور جستوجو و تبلیغات آن ثبت شد. در این شکایت به قراردادهای انحصاری شرکت درباره سیستمهای اندروید و iOSاشاره شده بود که در نتیجه آن موتورجستوجوهای دیگر از میدان رقابت خارج شدند. شکایتهای دیگری علیه گوگل ثبت شده که تمرکز آنها روی تنظیمات حریم خصوصی مرورگر و دستکاری نتایج است. قبل از آنکه وزارت دادگستری اتهاماتی علیه گوگل اعلام کند، مایکروسافت در پاسخ به تقاضای دادستانها، بیش از ۴۰۰ هزار سند را در اختیار آنان قرار داد. اما گوگل ادعا کرد مایکروسافت باید همان میزان اطلاعات در اختیارش قرار دهد تا در دفاع از خود استفاده کند. حال آنکه مایکروسافت در مقابل این درخواست مقاومت و ادعا کرد گوگل سعی دارد با درخواست حجم وسیعی از اطلاعات پرونده را به تعویق بیندازد.
ثبت بیش از ۳۰۰ میلیون حمله باجافزاری در شش ماه
طبق گزارش جدید شرکت سونیک وال، حملات باجافزاری در نیمه اول سال ۲۰۲۱ سر به فلک کشید و ۳۰۴.۷ میلیون مورد حمله از سوی این شرکت مشاهده شد. به گزارش ایسنا، محققان سونیک وال شاهد حجم کم سابقه حملات در ماههای آوریل و مه بودند اما ژوئن با رکورد ۷۸.۴ میلیون حمله باج افزاری، رکورد این دو ماه را شکست. مجموع آمار حملات باجافزاری ثبت شده توسط سونیک وال در نیمه اول سال ۲۰۲۱ رکورد ۳۰۴.۶ میلیون حمله در سال ۲۰۲۰ را شکست. این حقیقت که آمار شش ماه نخست سال ۲۰۲۱ از کل آمار سال ۲۰۲۰ فراتر رفته است باعث نگرانی محققان سونیک وال شده که خاطرنشان کردند این آمار بر مبنای سال به سال رشد ۱۵۱ درصدی را نشان میدهد. در گزارش تهدید سایبری ۲۰۲۱ سونیک وال آمده است: حتی اگر در نیمه دوم سال یک مورد حمله باجافزاری مشاهده نشود که کاملا بعید است، سال ۲۰۲۱ در حال حاضر بدترین سال از نظر این حملات محسوب میشود. حجم حملات باجافزاری در نیمه اول سال ۲۰۲۱ در امریکا ۱۸۵ درصد و در انگلیس ۱۴۴ درصد افزایش داشته است. امریکا، انگلیس، آلمان، آفریقای جنوبی و برزیل در صدر فهرست کشورهایی بودند که بیشترین آسیب را از حملات باجافزاری دیدند. در میان ایالتهای امریکا فلوریدا با ۱۱۱.۱ میلیون مورد حمله و نیویورک با ۲۶.۴ میلیون مورد، رکورددار حجم حملات باجافزاری بودند و پس از آنها آیداهو با ۲۰.۵ میلیون مورد، رودآیلند و لوییزیانا هر کدام حدود ۹ میلیون حمله باجافزاری قرار گرفتند. بر اساس گزارش زدنت، این گزارش بر مبنای اطلاعات گردآوری شده توسط شبکه شناسایی تهدید سونیک وال که اطلاعات دستگاههای جهانی شامل بیش از ۱.۱ میلیون حسگر امنیتی در ۲۱۵ کشور و سرزمین را گردآوری میکند، تهیه شده است.