رویداد

۱۴۰۰/۰۸/۱۹ - ۰۲:۴۹:۲۸
کد خبر: ۱۸۳۸۱۵
رویداد

هشدار رییس کل درباره ناترازی مزمن حساب برخی بانک‌ها

رییس کل بانک مرکزی از مدیران عامل بانک‌ها خواست در پرداخت وام‌های خرد به اشخاص دارای رتبه اعتباری مناسب تسهیل‌گری کنند. علی صالح‌آبادی در جلسه دوره‌ای با مدیران عامل بانک‌ها، گفت: یکی از مطالبات مردم از شبکه بانکی، تسهیل در اعطای تسهیلات است و در این راستا، انتظار می‌رود شبکه بانکی با توجه به رتبه اعتباری متقاضیان، شرایط سهل‌تری را در خصوص سازوکار اعطای تسهیلات خرد به متقاضیان دارای رتبه اعتباری مناسب درنظر بگیرد. وی با اشاره به اینکه مفروضات طرح شده برای تدوین قانون بودجه سال آینده توسط دولت، مطلوب است و پیش بینی می‌شود شاهد بهبود در شرایط اقتصاد کلان کشور باشیم، عنوان کرد: باید این موضوع درنظر گرفته شود که تکالیف قانونی که برای بانک‌ها درنظر گرفته می‌شود، قابلیت اجرا داشته و بانک‌ها بتوانند به‌طور کامل تکالیف مربوطه را اجرا کنند تا رضایت ذینفعان از عملکرد شبکه بانکی بهبود یابد و در این راستـا، مشارکت فعالانه شبکه بانکی در کنار بانک مرکزی، ضروری است. بانک مرکزی نسبت به موضوع اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی، همواره حساسیت داشته و رفع این مشکل که درخصوص برخی بانک‌ها، به ناترازی مزمن تبدیل شده است را در دستور کار دارد و در این زمینه، اهتمام ویژه بانک‌های ذیربط ضروری است. رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به ضرورت تقویت بازار پول و سرمایه و هم افزایی هرچه بیشتر بین این دو بازار در راستای رفع نیاز بنگاه‌های اقتصادی به منابع مالی تصریح کرد: بازار سرمایه در کنار شبکه بانکی، می‌تواند نقش قابل توجهی در تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی ایفا کند و از این رو، همکاری و هم افزایی بازار پول و بازار سرمایه می‌بایست تقویت شود. رییس کل بانک مرکزی با اشاره به شرایط ارزی کشور گفت: ارزش معاملات ارز در سامانه نیما در 7 ماهه امسال معادل کل سال 1399 بوده است و در بازار متشکل ارزی نیز حجم معاملات تاکنون معادل 1.1 میلیارد دلار بوده است که نشان از بهبود شرایط ارزی کشور است و پیش بینی می‌کنیم همین روند رو به رشد تا پایان سال نیز ادامه داشته باشد. صالح آبادی در پایان، بر همفکری و تعامل مستمر بانک مرکزی با بانک‌ها، به ویژه در فرآیند وضع مقررات و بخشنامه‌ها، با هدف ارتقاء عملکرد شبکه بانکـی تأکید کرد. در این نشست، مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری نیز به طرح دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پیرامون موضوعات مرتبط با شبکه بانکی پرداختند.

موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد بانک‌ها

نمایندگان مجلس با گزارش کمیسیون اقتصادی برای تحقیق و تفحص از عملکرد بانک‌های دولتی و بانک‌های واگذارشده موافقت کردند. در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس، گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد بانک‌های دولتی و بانک‌های واگذارشده در اجرای اصل (۴۴) قانون اساسی در دستور کار قرار گرفت و ضرورت تحقیق و تفحص با رای ۱۸۷نماینده موافق به تصویب رسید. بررسی عملکرد بانک‌های دولتی و اصل ۴۴ و دلیل پایبند نبودن بانک‌ها به مصوبات مجلس از قبیل برنامه ششم و قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و شورای پول و اعتبار و بررسی عملکرد بانک‌های دولتی و بانک‌های اصل ۴۴ در اجرای قانون مبارزه باپولشویی از جمله محورهای تحقیق و تفحص است. همچنین بررسی عملکرد این بانک‌ها در اعطای وام قرض الحسنه ازدواج به جوانان، بررسی عملکرد این بانک‌ها در اعطای انواع تسهیلات به افراد حقیقی و حقوقی و همچنین پیگیری وصول معوقات و مطالبات، بررسی عملکرد این بانک‌ها در کاهش نقش بنگاه‌داری بانک‌ها و حمایت از تولید ملی و بررسی نقش این بانک‌ها و شرکت‌های تابعه در التهابات بازار مسکن، بورس و ارز از دیگر مواردی است که در تحقیق و تفحص لحاظ شده است.

محورهای این تحقیق و تفحص به شرح زیر می‌باشد: ۱- بررسی عملکرد بانک‌های دولتی و اصل ۴۴ 

۲- چرا بانک‌ها به مصوبات مجلس از قبیل برنامه ششم و قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و شورای پول و اعتبار عمل نمی‌کند.۳- بررسی عملکرد بانک‌های دولتی و بانک‌های اصل ۴۴ در اجرای قانون مبارزه با پولشویی۴- بررسی عملکرد این بانک‌ها در اعطای وام قرض الحسنه ازدواج به جوانان۵- بررسی عملکرد این بانک‌ها در اعطای انواع تسهیلات به افراد حقیقی و حقوقی و همچنین پیگیری وصول معوقات و مطالبات۶- بررسی عملکرد این بانک‌ها در کاهش نقش بنگاه داری بانک‌ها در حمایت از تولید ملی ۷- بررسی نقش این بانک‌ها و شرکتهای تابعه در التهابات بازار مسکن، بورس و ارز.

آصفری: حذف ارز ترجیحی موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود

یک عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس تاکید کرد: حذف ارز ترجیحی در شرایطی که پیش بینی لازم برای تامین نهاده‌های دامی نشده است افزایش قیمت‌ها را به دنبال دارد. محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت: «حذف ‎ارز ترجیحی درشرایطی که پیش بینی‌های لازم برای تامین نهاده‌های دامی نشده باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد. بسته کوثر هم کارساز نخواهد بود. دولت در تصمیم خود عجله نکند.»