اخبار

۱۴۰۰/۰۸/۳۰ - ۰۱:۵۶:۰۵
کد خبر: ۱۸۴۲۰۸

عرضه تخم‌مرغ وارداتی به بازار

مهر | دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران گفت: توزیع وارداتی تخم‌مرغ ترک شروع شده و با قیمت ۴۱ هزار تومان به دست بنکدار می‌رسد و در بازار با قیمت ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان فروخته می‌شود. قاسمعلی حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت بازار مواد غذایی اظهار کرد: بازارهای ۱۴۴ گانه کشور تا هشتم آذر ماه در یک دوره انتظار به سر می‌برد و خرید و فروش از سوی بنکداران در رکود است و منتظر کاهش قیمت‌ها هستند. دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران افزود: دوران انتظار کاهش قیمت با گشایش‌های ارزی در اذهان کسبه است. وی در مورد وضعیت قیمت‌ها، گفت: فعلاً هیچ گونه افزایش قیمتی نداریم زیرا بازار کشش ندارد و کالاها از نظر قیمتی اشباع شده‌اند و جایی برای افزایش قیمت نیست. حسنی در خصوص احتمال افزایش قیمت شکر و برنج افزود: قیمت این دو محصول تغییری نداشته و خبری هم در مورد افزایش قیمت نیست. قیمت دولتی شکر برای صنف و صنعت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و برای مصرف‌کننده ۱۵ هزار تومان است. وی ادامه داد: همچنین برنج تایلندی به دست بنکدار با قیمت ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان و به دست مصرف‌کننده بین ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان می‌رسد. برنج هندی در بازار از ۲۵ هزار و ۵۰۰ تا ۲۷ هزار تومان عرضه می‌شود. برنج‌های پر محصول و عطری ایرانی نیز از ۲۹ تا حدود ۵۹ هزار تومان به فروش می‌رسد. دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران گفت: توزیع وارداتی تخم‌مرغ ترک نیز شروع شده و با قیمت ۴۱ هزار تومان به دست بنکدار می‌رسد و در بازار با قیمت ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان به مصرف‌کننده فروخته می‌شود. اختلاف قیمت دولتی و بازار در محصول تخم‌مرغ نداریم.

باران گوجه فرنگی را گران کرد

ایسنا | رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی علت افزایش قیمت گوجه فرنگی و سیب زمینی را بارش‌های اخیر دانست و گفت که این‌بارش‌ها منجر شد تا بخشی از محصولات آسیب ببینند و ورود آنها به بازار با کندی انجام شود. سیدرضا نورانی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش صادرات قیمت گوجه فرنگی را بالا برده است یا خیر، گفت: صادرات میوه و تره بار آزاد است و مشکل قانونی برای آن وجود ندارد. میزان صادرات، افزایش یا کاهش آن هم بایستی توسط گمرک اعلام شود. وی ادامه داد: شاید صادرات نقش بسیار کوچکی در افزایش قیمت‌ها داشته باشد اما قطعا دلیل اصلی نیست.

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اضافه کرد: طی یکی دو هفته گذشته به دلیل بارندگی‌های زیاد گوجه فرنگی‌هایی که در فضای باز تولید شدند آسیب دیدند و ورود آنها به بازار مصرف با کندی صورت گرفت. در مورد سیب زمینی هم همین اتفاق رخ داد و بارش‌ها و گل شدن زمین برداشت آنها را دشوار کرد. به گفته وی گوجه فرنگی‌های گلخانه‌ای قابلیت صادرات دارند و اگر افزایش قیمتی رخ دهد در این نوع محصول خواهد بود. وی تصریح کرد: تا یک ماه آینده تولید گوجه فرنگی گلخانه‌ای دو تا سه برابر بیشتر خواهد شد. نورانی در پایان گفت: در ماه‌های آینده برداشت سیب زمینی‌های جنوب کشور شروع خواهد شد و اگر کمبودی در بازار باشد این سیب زمینی‌ها می‌تواند کسری‌ها را جبران کند.

قائم‌مقام بورس کالا  معاون وزیر صمت شد

شاتا | رضا محتشمی‌پور قائم‌مقام مدیرعامل در بورس کالای ایران، به سمت معاونت معدنی وزارت صمت منصوب شد. رضا محتشمی پور به عنوان معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد. محتشمی‌پور پیشتر معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران بود و هم‌اکنون به عنوان قائم مقام مدیرعامل در بورس کالای ایران مشغول به فعالیت بود. وزیر صمت در حکم دیگری، محمدرضا زین الدینی را به عنوان «مدیرکل منابع انسانی و رفاه» این وزارتخانه منصوب کرد.

بخش معدن یک بازار خودتنظیم می‌شود

وزیر صمت گفت: در حوزه معاونت معدنی باید یک بازار خودتنظیم و با حداقل مداخله بیرونی ایجاد کنیم و این ماموریت جدید با تمرکز ویژه بر سازوکار بورس و مدیریت کنترل بازار مبتنی بر بورس است. سید رضا فاطمی‌امین در مراسم تکریم و معارفه مدیران جدید وزارت صمت، با اشاره بر اهمیت حوزه معادن و صنایع معدنی، اظهار کرد: چهار ماموریت تمرکز بر مواد پیشرفته، صنایع منبع پایه، فناوری‌های نوین و بازار، ماموریت‌های جدید این معاونت را در قالب «معاونت معادن و فرآوری مواد» تشکیل می‌دهند. وزیر صمت با تاکید بر ضرورت ارتباط مستمر شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت تصریح کرد: واحدهای صنعتی می‌توانند با تعریف پروژه مبتنی بر نیاز خود، تقاضا برای شرکت‌های دانش‌بنیان را ایجاد کرده و حوزه معدن را به لوکوموتیو فناوری کشور تبدیل کنند. وی توجه به بازار را از دیگر تغییرات تعریف شده در این معاونت خواند و افزود: با تعریف قواعد و سازوکار در این بخش باید یک بازار خودتنظیم و با حداقل مداخله بیرونی ایجاد کنیم و این ماموریت جدید با تمرکز ویژه بر سازوکار بورس و مدیریت کنترل بازار مبتنی بر بورس است.