دولتمردان اجازه نمیدهند بحران تولید شود
علی بهادری جهرمی گفت: امروز مردم، دولت و مسوولان را در کنار خود میبینند و شاهد هستند که کشور به صورت ویدئوکنفرانسی اداره نمیشود.
به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی در نخستین نشست خبری خود با نمایندگان رسانهها اظهار کرد: در حوزه گزارش عملکرد دولت ما تقریبا به صد روزگی دولت رسیدیم. باید دید که دولت در این مدت چه گامهایی را برداشته و آیا عملکردش قابل قبول بوده یا نه. لزوم پاسخگویی و داشتن شفافیت و لزوم ارایه گزارش عملکرد به مردم و رسانهها و مطالبهای که به ویژه در ذهن رسانههاست دولت بر خود واجب میداند که این گزارش را داشته باشد که از این هفته از سوی برخی وزارتخانهها آغاز میشود و در هفته بعد با شدت بیشتری پیگیری میشود.
وی با اشاره به شرایط شکلگیری دولت جدید در شهریور ماه اظهار کرد: برای اینکه ارزیابی مناسبی از عملکرد دولت داشته باشیم برگردیم به صد روز پیش و ببینیم در چه شرایطی بودیم و الان در چه شرایطی هستیم. ابتدای شهریور ماه زمان آغاز دولت جدید مساله اساسی شرایط ناشی از کرونا بود که دو سال است همه ما را در زندگی اجتماعی و فردی درگیر کرده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: ابتدای شهریور ماه ما متأسفانه شاهد آمار از دست دادن شهروندان خود به شکل گسترده بودیم و یک روز پیش از شروع به کار کابینه در دوم شهریور ماه شاهد آمار تلخ از دست دادن ۷۰۹ نفر از شهروندان بودیم که روزانه با چنین آماری مواجه میشدیم.
بهادری جهرمی تاکید کرد: در کنار این تلخی، نبود کالاها و داروهای اساسی و نبود واکسنی که اصناف مختلف را برای دسترسی به آن به نوعی به رقابت باهم واداشته بود تا از حق حیات خود حمایت کنند. بسیاری از داروهای ما و سرم عادی، علیرغم تلاشهایی که دولتمردان آن روز انجام میدادند شرایط به گونهای رقم خورده بود که حتی دسترسی به سرم هم با مضیقه رو به رو بود. در کنار این تلخیها، مردم طعم تلخ فشارهای مضاعف اقتصادی را هم میچشیدند.
حتماً مدیران وقت دولت، دغدغه حل مشکلات مردم را داشتند
سخنگوی دولت افزود: فراموش نکردیم که برق در ساعتهای گرم قطع میشد. تأکید میکنم که سوءبرداشت نشود حتماً مدیران وقت دولت تمام تلاش خود را انجام میدادند و حتماً دغدغه حل مشکلات مردم را داشتند؛ اما شرایط تحویل گرفتن دولت اینگونه بود.
امروز کسی استرس دسترسی به واکسن کرونا را ندارد
وی با طرح این پرسش که شرایط امروز چگونه است، گفت: امروز کسی در کشور استرس دسترسی به واکسن کرونا را ندارد. کافیست یک شهروند اراده بکند به تزریق واکسن تا در سریعترین زمان ممکن و نزدیکترین محل ممکن به واکسن دسترسی پیدا کند. امروز ما آزادیهای عمومی که جزو اولویتهای دولت سیزدهم است را در دسترس مردم قرار دادیم. ترددهای شبانه دیگر به دستور رییسجمهوری ممنوع نیست و آمار تلخ درگذشت شهروندان از ۷۰۰ نفر در صد روز پیش به زیر ۱۰۰ نفر در حال حاضر رسیده است.
سبد کالا با احترام درب منزل به مردم تحویل داده میشود
بهادری جهرمی تاکید کرد: امروز کالاهای اساسی در دسترس مردم است و مردم برای اینکه بتوانند به مرغ و تخممرغ دسترسی داشته باشند نه استرس و نه واهمهای دارند نه نیاز است در صفهایی بایستند برای دریافت کالا یا سبد کالا. امروز سبد کالا با احترام درب منزل به مردم تحویل داده میشود و مردم با سفارش اینترنتی میتوانند مرغ و تخممرغ و از امروز برنج و شکر و روغن و به زودی برخی کالاهای لبنیاتی را درب منزل دریافت کنند.
اولویت دولت حفظ کرامت مردم است
سخنگوی دولت یادآور شد: اولویت دولت حفظ کرامت مردم و رسیدگی به دغدغههای اساسی مردم است. رییسجمهوری پیش از نشستن بر کرسی ریاستجمهوری حل مشکل ورود واکسن را آغاز کرد. ما از ۱۵ اسفند که اولین بسته واکسن وارد کشور شد تا آغاز این دولت حدود ۵ میلیون دوز واکسن به مردم تزریق کرده بودیم. از سوم شهریور تا امروز ۱۰۰ میلیون واکسن جدید تزریق شده است. یعنی سرعت واکسن در این سه ماه چهل برابر سرعت دوره قبلی بوده است.
اکنون کادر درمان مشکل مطالبات معوق ندارد
وی افزود: کادر درمان که زیر فشار جدی بود امروز مقدار بیشتری میتواند نفس بکشد و استراحت کند و روحیهای تازه کند و فشار کاریاش تا حد قابلقبولی کاهش پیدا کرده و مشکل مطالبات معوق ندارد و غالب این معوقات از سوی این دولت پرداخت شده است.
بهادری جهرمی تاکید کرد: امروز فرزندانمان دارند شیرینی حضور در مدارس را میچشند، امروز ورزشدوستانمان دارند کمکم شیرینی حضور در ورزشگاهها را میچشند. این نشان میدهد اولویت دولت پرداختن به مسائل اساسی است. این هم فقط کار یک بخش دولت نیست. در تزریق واکسن حوزههای مختلفی در دولت دست به دست هم دادهاند و همه اینها بدون یک ریال استقراض از بانک مرکزی، بدون تحویل تورم به مردم، بدون افزایش پایه پولی، بدون به نوعی دستبردن به جیب مردم و با یک تلاش شبانهروزی و با برنامهریزی انجام گرفته است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز هم برای استمرار این شرایط در زمینه شیوع کرونا نیازمند همکاری مردم در رعایت پروتکلها و همراهی رسانهها با دولت هستیم، اظهار کرد: اگر همین الگوی همراهی و نزدیکی و همدلی دولت، مردم و رسانهها را در هر حوزهای داشته باشیم، بدون شک نتیجه نهایی موفقیتآمیز خواهد بود.
مردم دولتمردان را در دسترس خود میبینند
وی با اشاره به شرایط امروز کشور در حوزه سیاست داخلی، تصریح کرد: در حوزه سیاست داخلی هم امروز مردم دولتمردان را در دسترس خود و در کنار خود و جزئی از خود میبینند و اگر امروز مردم ما با مشکلی مواجه میشوند خیالشان راحت است که مقامات عالی دولتی در کوتاهترین زمان ممکن نه از روی گزارش روی میز و نه از پشت جلسه ویدیوکنفرانس بلکه از نزدیک و در صحنه به ارزیابی مسائل خواهد پرداخت، در کنار دریافت همان گزارشهای پشت میز. بهادریجهرمی گفت: مردم امروز عالیترین مقام اجرایی کشور پس از رهبری را دارند در کنار خودشان در همه صحنهها و مشکلات روز خود میبینند و طبیعی است که دیگر انتظار و پذیرش فاصله داشتن وزرا و مقامات اجرایی و استانداران را ندارند. امروز مردم امیدوار و مطالبهگر هستند وقتی میبینند رییس دولت خودش در صحنه حاضر است.
دیوارهای بین دولت و مردم شکسته است
سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز دیگر دیوارهای بین دولت و مردم شکسته است، تصریح کرد: در صد روز اخیر دولت شاهد برگزاری ۱۰ سفر استانی از سوی رییسجمهوری و بیش از ۱۰۰ سفر از سوی مقامات عالی را شاهد بودیم. چرا این حجم از کار انجام شد؟ به خاطر اینکه تشریفات زائد کنار گذاشته شد. در بازدیدها و سفرها دیگر شاهد تشریفات زائد نیستیم.
تصمیمگیریهای فردی پایان یافته است
وی افزود: ما امروز بازگشت به مردم و به قانون اساسی را شاهد هستیم. امروز ما دیگر از تصمیمگیریهای فردی کوچ کردیم به تصمیمگیریهای جمعی و شورایی. امروز شوراهای تعطیل شده بیش از 10 سال احیا شدهاند. تصمیمگیریها امروز به صورت جمعی و نخبگانی انجام میشود.
دولتمردان اجازه نمیدهند بحران تولید شود
بهادری جهرمی تصریح کرد: وقتی مردم پای کار حل مشکلات بیایند، مشکل حل میشود. امروز دولتمردان در صحنه تصمیمگیری میکنند، آنهم با تکیه بر همان گزارشهای پشت میز و کارشناسیها، اما دیگر در صحنه تصمیمگیری میشود و دولتمردان اجازه نمیدهند بحران تولید شود و مردم در فشار قرار گیرند و دیگر آمارسازی و گزارشسازی نمیتواند رییسجمهوری را فریب بدهد چون در صحنه شاهد صحتسنجی آمار است.
با انبارهایی از واکسن مواجهایم که منتظر حضور مردم است
سخنگوی دولت یادآور شد: کشوری که در آن حتی همین ورود واکسن هم گره میخورد به مسائل خارجی و اجرای FATF یا بازگشت به برجام و هر مساله خارجی و اینکه تصور میشد حل هر مشکل یا بحران و ورود واکسن پاسخش از بیرون مرزهاست نه از درون مرزها، امروز با دیپلماسی فعال خارجی نه تنها واردات واکسن این گونه شده است که با کمبود واکسن مواجه نیستیم بلکه با انبارهایی از واکسن مواجه هستیم که منتظر حضور مردم برای تزریق است. وی ادامه داد: در طول سه ماه گذشته دولت وقتی حقوقهای پایان ماه را میخواست پرداخت کند دیگر مساله اصلی کابینه این نبوده است که با چه روشی یا با استقراض از بانک مرکزی و شیوههای تورمزا بخواهد حقوق را تأمین کند. اساسا خیلی سایر اعضای کابینه در جریان این امر قرار نمیگیرند برای اینکه یک مساله تقریبا عادی میشود و فقط آن وزرا و بخشهای مرتبط یک فشار کاری را طبیعتا متحمل میشوند ولی مساله صحن دولت نیست. بدون استقراض از بانک مرکزی با باز شدن درها، با ورود ارزهای خارجی، با فروش بهتر نفت و دیپلماسی فعال خارجی اینها محقق شده است.
اگر قرارداد اخیر امضا نمیشد باید منتظر قطعی گاز در فصل زمستان میبودیم
بهادری جهرمی تاکید کرد: با دیپلماسی فعال خارجی است که اکو و شانگهای را شاهد بودید؛ هم در حوزه ساختار دیپلماسی کشور و هم به طور خاص دیپلماسی فردی شخص رییسجمهوری که به صورت فردی پیگیر مسائلی مثل ورود واکسن و حل مشکل گاز هستیم. اگر قرارداد دو روز پیش امضا نمیشد ما باید منتظر بحران گاز و قطعی گاز در فصل زمستان میبودیم. البته امروز هم نیازمند صرفهجویی و مدیریت مصرف و توجه بیشتر بخشهای حکومتی و مردم هستیم اما تدابیر لازم اتخاذ شده است.
امروز دیپلماسی ما فعال و متوازن است
سخنگوی دولت تاکید کرد: امروز دیپلماسی ما فعال و متوازن است و نقش همسایهها را پررنگ کرده است. ما در همین سه ماه چندین رکورد در حوزه صادرات شکستهایم و رکوردهای روزانه صادرات را در همین سه ماه شکستهایم و رکوردهای ترخیص کالا را در همین دولت دو بار شکستهایم با همکاری مردم و بدنه دیپلماسی.
در طول سه ماه بیش از ۲۰ سند بینالمللی با کشورها امضا کردهایم
وی یادآور شد: در مسائل منطقهای بحران افغانستان بحران سادهای نبود و دولت با مدیریت و تدبیر از کنار آن گذشت و به نوعی مدیریت هم داشت و میزبان کشورهای حاشیهای در حوزه همکاری بود. ما در طول همین سه ماه بیش از ۲۰ سند بینالمللی را با کشورها امضا کردهایم یعنی متوسط هر پنج روز یک سند که عموما هم در حوزه اقتصادی بوده است. بیش از 100 ملاقات خارجی یا گفتوگوی تلفنی را با مقامات عالی در سطح عالی یعنی رییسجمهوری و وزرای محترم داشتیم. یعنی روزی یک ملاقات یا گفتوگوی تلفنی بهطور میانگین.
دیپلماسی امروز ما منفعل نیست و نتیجهگرا و نتیجهمحور است
بهادری جهرمی ادامه داد: دیپلماسی امروز ما منفعل نیست. فقط به یک سو نگاه نمیکند و به یک حوزه توجه ندارد، در همه محورها، نتیجهگرا و نتیجهمحور است و این صدا را کشورهای دیگر هم شنیدند و پیام دیپلماسی ایران را دریافت کردند. سخنگوی دولت با اشاره به حضور گردشگران خارجی در کشور اظهار کرد: امروز بعد از حدود ۲۰ ماه از تعطیلی گردشگری خارجی، فعال شدن دوباره ورود گردشگران خارجی و صدور ویزای گردشگری را تقریبا از ابتدای آبان ماه شاهد بودیم. اگر مردم و رسانهها و در نهایت دولت در کنار هم جمع شوند و همت کنند که مسائل حل شود، گرهی نمیماند که باز نشود.
وی یادآور شد: حرکت جهادی این سه ماهه امید را به مردم بازگردانده و نشاط و شادی را دارد کمکم به مردم باز میگرداند. اگر این مسیر را دست در دست هم بدهیم در کوتاهمدت، اهداف و آرمانهای جدی همگانی همهمان قابل حصول خواهد بود.
بهادری جهرمی اظهار کرد: در طول هفته آتی گزارشهای مستمری را به صورت تفصیلی از سوی وزارتخانههای مختلف و همچنین به صورت متمرکز از سوی شورای اطلاعرسانی دولت ارایه خواهیم کرد.
رسانهها کمک کار سخنگوی دولت در توجه بر مسائل اساسی باشند
وی همچنین گفت: رسانه چشم بینای دولت برای شناخت مسائل اساسی و یار دولت در حل مشکلات مردم است. رسانهها کمک کار سخنگوی دولت در توجه و تمرکز بر مسائل اساسی باشند. همچنین رییسجمهور تاکید بر شفافیت و پاسخگویی دولت نسبت به رسانهها دارد.