فناوری‌هایی که در سال ۲۰۲۱ عمرشان تمام شد

۱۴۰۰/۱۰/۱۱ - ۰۵:۲۰:۱۶
کد خبر: ۱۸۵۵۰۱

در سال ۲۰۲۱ محصولات و خدمات فناوری از هوم پاد اپل گرفته تا پروژه لون گوگل عمرشان به پایان رسید. به گزارش ایسنا، نوآوری‌های فوق‌العاده‌ای وجود داشتند که ما را به دنیای خارج مرتبط کردند اما شماری محصولات و خدمات فناوری قدیمی عمرشان تمام شد و برای همیشه ناپدید شدند. پایگاه خبری ایندین اکسپرس در گزارشی به بررسی محصولات و خدمات فناوری پرداخته که در سال ۲۰۲۱ ناپدید شدند.

    خروج ال‌جی از کسب و کار تلفن همراه

شرکت ال جی بسیاری از اولین‌ها را به بازار تلفن هوشمند آورد اما اوایل سال ۲۰۲۱ خروج خود از این بازار را اعلام کرد. علت عمده این تصمیم مربوط به استراتژی کسب و کار پیچیده‌ای است که این شرکت کره‌ای سال‌های متمادی دنبال کرده است اما همچنین عدم پذیرش ایده‌های جدید در سطح صنعتی را بارز می‌کند. این غول کره جنوبی مدل‌های تلفن هوشمند بسیاری از جمله «ال جی وینگ »

 را معرفی کرد اما هرگز تایید و تحسینی که سزاوار آن بود را دریافت نکرد. بعضی بر این باورند که تلاش‌های ال جی کمی دیر هنگام بود و زمانی که قصد داشت محصولات نوآورانه را نمایش دهد خیلی دیر شده بود. در واقع ال جی در سال ۲۰۱۳ سومین سازنده بزرگ تلفن هوشمند در جهان بود اما در سال‌های اخیر برای رقابت با رقیبانی نظیر اپل و سامسونگ در بازار گوشی‌های تلفن هوشمند گران قیمت 

به تقلا افتاده بود. خروج ال جی از بازار تلفن هوشمند نه تنها به این صنعت بلکه به ایده‌های خلاقانه و شور و هیجان برای محصولات پیشرفته هم ضربه زد.

    هوم پاد اپل و‌ای مک پرو

توقف تولید اسپیکر هوشمند هوم پاد  اپل مایه تعجب ناظران دنیای فناوری نشد و در واقع مدتی بود که این شرکت چنین قصدی داشت. هوم پاد ممکن است شکست نبوده باشد اما موفقیت بزرگی هم نبود. مشکل هوم پاد قیمتش نبود بلکه موقعیتش بود. با وجود اینکه هوم پاد اسپیکر خوبی بود اما به هوشمندی محصولات رقیب  مانند آمازون و گوگل نبود. هوم پاد دیگر تولید نمی‌شود اما هوم پاد مینی همچنان وجود دارد و اسپیکر کوچک خوبی به شمار می‌رود. پس از اسپیکر هوشمند هوم پاد، محصول دیگری که عرضه آن از سوی اپل متوقف شد‌ای مک پرو (iMac Pro) بود. هنگامی که این دستگاه در سال ۲۰۱۷ عرضه شد، اپل عملکرد کلاس ورک استیشن در یک طراحی‌ای مک را قول داد. این دستگاه آن زمان تا حدودی به این وعده عمل کرد اما این اواخر کمی بی‌معنی به نظر می‌رسید.‌ای مک پرو یک محصول آزمایشی برای جامعه حرفه‌ای بود اما هنگامی که مک پرو دو سال بعد از راه رسید، این رایانه رومیزی بی‌معنی شد. هنوز مشخص نیست آیا اپل قصد دارد جانشین دیگری برای‌ای مک پرو معرفی کند به خصوص که تمرکز کامل این شرکت روی عرضه محصولات مک با پردازنده سفارشی طراحی خودش است.

    پروژه اینترنت بالنی لون 

آلفابت، شرکت مادر گوگل اوایل سال ۲۰۲۱ تصمیم گرفت پروژه اینترنت بالنی لون (Loon) که برای مناطق دورافتاده در نظر گرفته بود، را تعطیل کند. این پروژه آینده گرا یک دهه پیش توسط گوگل راه‌اندازی شد اما به دلیل هزینه‌های بالا و مدل تجاری غیرپایدار تعطیل شد. پس از پروژه خودران ویمو، لون یکی از پرتبلیغ‌ترین پروژه‌های آلفابت بود. هدف از این پروژه فراهم کردن اتصال سلولاری به مناطق دورافتاده‌ای بود که ساخت شبکه‌های اینترنت مخابراتی در آنها امکان پذیر 

نیست. لون که زیرمجموعه آلفابت بود از بالن‌های عظیمی برای فراهم کردن اتصال به اینترنت استفاده کرد اما اداره این پروژه حتی برای شرکت پولداری مانند گوگل پرهزینه بود. این شرکت فناوری برای نخستین‌بار در سال ۲۰۱۱ لون را راه‌اندازی کرد و آزمایش عمومی آن در سال ۲۰۱۳ آغاز شد. سال گذشته فعالیت تجاری این پروژه با همکاری شرکت تلکام کنیا در آفریقا آغاز شد.