بازار سهام

۱۴۰۰/۱۰/۲۰ - ۰۲:۰۴:۳۴
کد خبر: ۱۸۵۷۸۹

واریز سود شرکت‌ها از طریق سجام در انتظار قانون جدید

غلامرضا ابوترابی نایب‌رییس هیات‌مدیره و قائم‌مقام مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در خصوص واریز سود شرکت‌های بورسی از طریق سجام، اظهار کرد: حدود ۵۵ درصد شرکت‌های بورسی و فرابورسی که در مجامع عمومی عادی سالانه سود تقسیم کرده‌اند طبق برنامه زمان‌بندی ارایه شده در کدال از طریق سامانه سجام اقدام به پرداخت سود کرده‌اند. او بیان کرد: براساس اطلاعات موجود؛ از ابتدای امسال تاکنون، سود تقسیمی ۲۳۲ ناشر از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز شده است. همچنین براساس درخواست‌های ارایه شده سود تقسیمی ۳۰ ناشر دیگر تا پایان سال از طریق این شرکت (سمات) پرداخت خواهد شد. ابوترابی افزود: به همین خاطر مجموع سود تقسیمی پرداخت از سوی این شرکت تا پایان سال به ۲۶۲ شرکت خواهد رسید. البته ممکن است درخواست‌های جدید دیگری نیز از سوی شرکت‌ها ارایه شود. این مساله در حالی است که سال ۹۹ سود تقسیمی 123 ناشر از طریق این شرکت به سهامداران سجامی پرداخت شده است. قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی کرد: بدیهی است که برخی از شرکت‌ها زیان ده بوده‌اند و عملاً سود تقسیمی نداشته‌اند یا مجامع عمومی عادی سالانه آنها به دلایل مختلف برگزار نشده که این تعداد از کل شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار کسر شده است. از سوی دیگر نیز برخی از شرکت‌ها هنوز مجامع عمومی عادی سالانه خود را به دلیل نرسیدن سال مالی برگزار نکرده‌اند که آنها نیز از مجموع شرکت‌های مندرج کم خواهند شد.

ابوترابی بیان کرد: در حال حاضر زیرساخت‌های لازم در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برای پرداخت سود تقسیمی شرکت‌ها به سهامدارانی که در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند فراهم شده است، به‌طوری که از قبل نیز با بیشتر بانک‌ها در خصوص فراهم آوردن زیر ساخت‌های لازم برای اجرا درست و بی‌نقض این امر صحبت‌های لازم انجام شده است.

قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تاکید کرد: واریز سود از طریق سامانه سجام در صورت الزام قانونی و ابلاغ آن به تمام شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به‌طور کامل اجرا خواهد شد.

ابوترابی گفت: تمام سهامداران شرکت‌هایی که در سامانه سجام ثبت نام نکرده‌اند هر چه سریع‌تر نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کنند تا امکان پرداخت سود سهام آنها از طریق این شرکت فراهم شود. او در خصوص برخی اظهارات مبنی بر مقاومت بعضی از شرکت‌ها برای عدم پرداخت سود سهام از طریق سجام گفت: قطعا اگر این امر الزام قانونی شود، همه شرکت‌ها ملزم خواهند شد که سود سهامدارانشان را از طریق شرکت سپرده‌گذاری پرداخت کنند و اگر در این خصوص اقدام نکنند مرتکب تخلف می‌شوند و مطابق مقررات با آنها برخورد می‌شود.

قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در پایان گفت: مسوولان سازمان بورس و اوراق بهادار برای رفاه حال تمام سهامداران بیش از پیش تلاش می‌کنند تا سود سهامداران شرکت‌های مندرج در بازار سرمایه به راحتی به حساب آنها واریز شود، به گونه‌ای که آنها مجبور نباشند برای دریافت سود سهام به بانک‌ها یا شرکت‌ها مراجعه کنند و متحمل هزینه شوند.

دولت برای حذف ارز ترجیحی نیازی به مصوبه مجلس ندارد

محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس کلیات بودجه ۱۴۰۱ را مثبت ارزیابی کرد گفت: هدف‌گذاری دولت سیزدهم برای نیل به رشد اقتصادی هشت درصدی، نشان‌دهنده برنامه‌ریزی خوب این دولت در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ است. محسن زنگنه در این باره افزود: دولت در حوزه بودجه‌های استانی و منابع بانکی در بودجه ۱۴۰۱، تکلیفی برای استان‌ها قرار داده است تا این منابع هم در اختیار رشد استان قرار گیرد و پروژه‌های ملی را هم تا حد امکان استانی کند.وی ادامه داد: تمرکز عمده بودجه ۱۴۰۱ بر مالیات باعث شده دیدگاه خوبی به حوزه مالیات‌ها داشته باشیم و دولت هم بر پایه‌های جدید مالیاتی تمرکز دارد و این از نقاط مثبت بودجه ۱۴۰۱ است.نماینده تربت حیدریه در مجلس در ادامه به موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و گفت: با حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به جمع ۷۵ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی اضافه شده و یارانه هر فرد بین ٩٠ هزار تومان تا ١١٠ هزار تومان خواهد بود.

زنگنه با بیان اینکه هدف مجلس کمک به دولت است تا بتواند مسائل مالی را کنترل کند گفت: اگر دولت بخواهد تصمیمی برای ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیرد حتما شرایط جامعه و نگرانی‌های تورم را در نظر خواهد گرفت و مجلس نیز آمادگی کمک برای مدیریت اقتصادی و همراهی دولت را دارد. نماینده تربت حیدریه در مجلس درباره افزایش مالیات بر صادرات موادخام و نیمه خام، گفت: افزایش مالیات جزو احکامی است که باید در بودجه ۱۴۰۱ به آن رسیده شود و نیازمند اصلاح است اما در مورد این موضوع در حال حاضر نمی‌توان نظر درستی داد.