اخبار
قیمت سهام استقلال و پرسپولیس چقدر است؟
ایرنا| طلسم ۲۴ ساله واگذاری سرخابیها بعد از تداوم پیگیریهایی که از سوی دولت سیزدهم صورت گرفت، شکسته شد و عرضه سهام این دو باشگاه بزرگ در روز یکشنبه (۱۵ اسفند ماه) انجام میشود. بر اساس آخرین اطلاعیه منتشر شده از سوی فرابورس، یک میلیارد و ۲۳۶ میلیون و ۹۹ هزار و ۶۵۶ سهم جدید استقلال ناشی از سلب حق تقدم در نماد معاملاتی «استقلال» از تاریخ ۱۵ اسفندماه به مدت ۳۰ روز (تا زمان اتمام پذیره نویسی) پذیرهنویسی خواهد شد.
همچنین طبق تصمیمات اتخاذ شده قرار بر این است تا به هر یک از هواداران باشگاه استقلال تعداد یک هزار و ۳۰ سهم با قیمت دو هزار و ۹۱۰ ریال تعلق گیرد و آمار موجود حاکی از آن است که هر سهامدار نیازمند ۳۰۰ هزار تومان نقدینگی برای مشارکت در این پذیره نویسی هستند. از سوی دیگر قرار است یک میلیارد و ۳۴ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۵۶۷ سهم جدید پرسپولیس ناشی از سلب حق تقدم در نماد معاملاتی «پرسپولیس» از تاریخ ۱۵ اسفندماه به مدت ۳۰ روز پذیره نویسی (تا زمان اتمام پذیره نویسی) شود.
در سهام باشگاه پرسپولیس به هر سهامدار تعداد ۸۸۵ سهم با قیمت سه هزار و ۳۸۷ ریال اختصاص پیدا میکند، سهامداران برای خرید سهام این باشگاه نیاز به ۳۰۰ هزار تومان نقدینگی دارند.
ارزشگذاری سرخابیها طبق وعده داده شده در تاریخ ۲۳ بهمنماه انجام و ارزش نهایی باشگاه پرسپولیس سههزار و ۲۱۰ میلیارد تومان و ارزش نهایی باشگاه استقلال ۲ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان اعلام شد که این ارزشگذاری، از سوی کارشناسان رسمی دادگستری از داراییهای این دو باشگاه و بهویژه دارایی نامشروط که برند دو باشگاه بوده، انجام شد و به تصویب اعضای هیات واگذاری رسید. پس از اجرای این اقدام، واگذاری سرخابیها یک گام به مرحله اجرا نزدیکتر شد و مسوولان به دنبال اجرای مرحله بعد یعنی ثبت ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس در سازمان بورس بودند که این اقدام در روز شنبه (۳۰ بهمنماه) انجام شد و مسوولان درج نماد سرخابیها در بازار پایه فرابورس را گام پایانی واگذاری عنوان کردند.
در ادامه این فعالیتها، خوشبینیهای زیادی در میان هواداران این تیم برای اجرای حتمی عرضه سهام سرخابیها در فرابورس ایجاد شد و در نهایت رییس سازمان خصوصیسازی بعداز ظهر روز دوشنبه (نهم اسفندماه) از درج نماد سرخابیها در بازار پایه فرابورس خبر داد و گفت: گشایش نماد دو باشگاه ۱۵ اسفند مصادف با سوم شعبان و روز میلاد امام حسین (ع) خواهد بود.
بدعهدی ۷ شرکت بورسی در پرداخت سود سهام عدالت
صدا و سیما| با پیگیری به عمل آمده از مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس: آخرین خبرها حاکی از آن است که با وجود پیگیریهای مستمر سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپردهگذاری مرکزی، تاکنون شرکتهایی از جمله مخابرات و گروه صنعتی مپنا در پرداخت سود سهام عدالت بدقولی کردهاند در حالی که این سود حقالناس است و مدیران این شرکتها باید جوابگوی ۴۹ میلیون سهامدار عدالت باشند.
لازم به ذکر است شرکت مخابرات تاکنون از واریز سود ۲ سال قبل خود نیز استنکاف کرده و شکایت حقوقی از این شرکت در دستگاه قضا در حال پیگیری است.
براساس پیگیریهای انجام شده شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس امروز چهارشنبه 11 اسفند با پرداخت بیش از ۶.۵ هزار میلیارد تومان سود دارندگان سهام عدالت از فهرست شرکتهای بد حساب خارج شده اما همچنان، مخابرات ایران، گروه مپنا و صنایع سیمان دشستان، هیچ مبلغی را برای سود سهام عدالت پرداخت نکردهاند.
همچنین شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، شرکت پالایش نفت بندرعباس، فولاد خوزستان و پالایش نفت تبریز تنها بخشی از سود سهام خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز کردهاند و این کوتاهی چالشی برای واریز سود سهامداران عدالت در یک مرحله تا پایان سال را ایجاد خواهد نمود.
این در حالی است که احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در هفتههای گذشته اعلام کرده بود بر اساس مصوبه شورای عالی بورس سود سهام عدالت تا پایان سال به حساب سهامداران عدالت واریز میشود.
همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری با رسانهها اعلام کرده بود: توزیع پرداخت سود سهام عدالت بهطور قطع تا پایان امسال انجام میشود و این مبلغ، بیش از دو و نیم برابر بیشترین سودی است که تاکنون پرداخت شده است.
پیش تر مجید عشقی اعلام کرده بود کلیه شرکتهای سجامی پذیرفته شده در بازار سرمایه ملزم به پرداخت سودهای سال مالی قبل و همچنین سودهای رسوب کرده سالیان گذشته خود هستند و سازمان بورس به جد پیگیر احقاق حقوق از دست رفته سهامداران طی سالیان گذشته خواهد بود و در این راه مماشات نمیکند.
براساس اطلاعات پرتفوی شرکتهای سرمایه پذیر 34 درصد از سهام شرکت سیمان دشتستان، 20 درصد از سهام شرکت مخابرات ایران 26 درصد از سهام شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران مپنا به دارندگان سهام عدالت تعلق دارد.