ایرانشهر
هشدار نسبت به تخلف برخی شرکتهای قیرساز
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که برخی شرکتهای قیرساز حوالههای دریافتی وکیوم باتوم مرغوب داخلی را با وکیوم باتوم نامرغوب خارجی جابهجا میکنند که این اقدام به کیفیت راهها ضربه میزند. به گزارش مهر، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در نامهای به روسا یا مدیران عامل سامان راهداری و حمل و نقل جادهای، سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، شرکت عمران شهرهای جدید و شرکت بازآفرینی شهری ایران نسبت به برخی تخلفات تعدادی از شرکتهای قیرساز هشدار داد. وی در این نامه متذکر شده است: گزارشهای نهادهای نظارتی حاکی است در برخی موارد شرکتهای قیرساز اقدام به جابهجایی وکیوم باتوم (ماده اولیه تولید قیر) نامرغوب خارجی با وکیوم باتوم محصول پالایشگاههای داخلی میکنند. به گفته وزیر راه و شهرسازی، این اقدام سبب کاهش کیفیت زیرساختها و راهها میشود. قاسمی دستور داده است تا کلیه دستگاههای تابعه و ادارات کل راه و شهرسازی استانها نسبت به آزمایش مرغوبیت قیر دریافتی اقدام کنند؛ نتایج آزمایشها نیز در سامانه توزیع قیر باید بارگذاری شود.
خانه ارزان میشود؟
یک کارشناس مسکن گفت: در صورتی میتوانیم انتظار ثبات یا کاهش قیمت مسکن را داشته باشیم که عوامل موثر بر این بازار مثل تورم عمومی، رشد نقدینگی، افزایش قیمت نهادههای ساختمانی کنترل شود و ساخت و ساز افزایش پیدا کند اما هیچیک از موارد مذکور محقق نشده است. محمد عدالتخواه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن در اواخر سال گذشته به کاهش ارزش پول ملی برمیگردد. واقعیت این است که با توجه به تورم موجود جامعه نمیتوان انتظار داشت همهچیز گران شود اما قیمت مسکن افزایش پیدا نکند. علت رکود بخش مسکن در سال گذشته این بود که سالهای قبل از آن بیش از حد گران شده بود و برای مدتی این روند متوقف شد. وی افزود: تفاوت این دوره بازار مسکن با دورههای قبلی این است که در زمان رکودهای قبلی، ارزش پول ملی تا این حد افت نمیکرد و قیمت کالاها تا این مقدار افزایش نداشت. اما زمانی که همه اجناس گران میشود بازار مسکن هم با مقداری تاخیر شروع به حرکت میکند. این کارشناس مسکن، طولانی شدن روند مذاکرات وین را در بلاتکلیفی یک سال اخیر بازار مسکن موثر دانست و گفت: مردم فکر میکردند برجام به زودی امضا خواهد شد و گشایش مالی ایجاد میشود ولی مذاکرات به کندی پیش میرود. از طرفی با تورم بالا مواجهیم. بنابراین مردم به سمت داراییهایی میروند که ارزش پول آنها را حفظ کند. عدالتخواه با اشاره به عبور نقدینگی از ۴۵۰۰ هزار میلیارد تومان گفت: این حجم از ورود پول به بازار دایما ایجاد تورم میکند و به بیارزش شدن پول ملی میانجامد. او مهمترین راهکار برای کاهش قیمت مسکن را کنترل قیمت زمین دانست و افزود: آنچه به ساختمان و ملک ارزش داده، اجرای زیرساختها و طرحهای عمرانی دولت ب ده است. در واقع دولت هزینه کرده و ارزش افزوده آن به مالکان و فئودالها رسیده است. کویر لوت که گران نشده، بلکه زمینهای داخل شهرها و اطراف شهرها ارزش پیدا کرده است. این کارشناس مسکن یادآور شد: هزینههایی که برای زیرساختهای شهری میشود از بیتالمال است. دولت باید بخشی از بیتالمال را از طریق مالیات ارزش افزوده زمینها از مالکان دریافت کند و آن را به ساخت مسکن برای اقشار پایین و زوجهای جوان اختصاص دهد. در آن صورت هم قیمت خانه کنترل میشود و هم کسری مسکن جبران خواهد شد. در تمام دنیا مالیات ارزش افزوده بر زمینها را دریافت میکنند ولی ما در طی چهار دهه گذشته این مساله را جدی نگرفتیم.
چگونگی واگذاری زمین به خانوارهای دارای 3 فرزند
وزارت راه و شهرسازی بر اساس تکلیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نحوه ثبت نام دریافت زمین یا مسکن برای خانوارهای دارای سه فرزند یا بیشتر را اعلام کرد. به گزارش ایسنا، پس از آنکه اوایل اسفندماه سال گذشته در راستای حمایت از افزایش و جوانی جمعیت اعلام شد زمین رایگان برای خانوارهای دارای سه فرزند و بیشتر در نظر گرفته شده است، امروز وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد، متقاضیان دارای سه فرزند و بیشتر که فرزند سوم و بیشتر آنها از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ به بعد متولد شده برای ثبت نام دریافت تسهیلات حوزه زمین و مسکن به سامانه saman.mrud.ir مراجعه کنند. در متن این اطلاعیه آمده است: «با توجه به تکلیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در خصوص واگذاری زمین یا واحد مسکونی به خانوارها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، به اطلاع میرساند متقاضیانی که تاریخ تولد فرزند سوم یا بیشتر آنها بعد از تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۰ باشد، میتوانند با مراجعه به سامانه طرحهای حمایتی مسکن به آدرس http//: saman.mrud.ir در بخش نوع سرپرستی با انتخاب گزینه «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت » نسبت به ثبتنام اقدام کنند. بدیهی است پس از ثبتنام از متقاضیان، در صورت واجد شرایط بودن متقاضی، سایر اقدامات لازم حسب ضوابط و مقررات مربوطه صورت خواهد پذیرفت.» فعلا جزییات بیشتری درخصوص واگذاری زمین و مسکن به خانوارهای واجد شرایط طرح مذکور ارایه نشده اما بر اساس اطلاعاتی که از قبل در دسترس بود، زمینها کاملا رایگان نیست، اما قیمت آنها بسیار ناچیز است و در اقساط هشت ساله دریافت میشود؛ متقاضیان صرفا هزینههای آمادهسازی از قبیل تسطیح، جدولگذاری، هزینههای تملک توسط دولت و دیگر موارد را پرداخت میکنند که رقم چندان بالایی نیست. دو سال اول اختصاص زمین شامل تنفس خواهد بود و نیازی به پرداخت مبلغ نیست؛ از سال سوم متقاضیان به مدت هشت سال اقساط آمادهسازی این زمینها را پرداخت خواهند کرد.