ایرانشهر
توافقنامه جامع حمل و نقل ایران و روسیه امضا شد
وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر حمل و نقل روسیه توافقنامه جامع همکاری دو کشور در زمینههای مختلف حملونقلی را در مسکو امضا کردند. به گزارش ایرنا، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی که در راس هیاتی به مسکو سفر کرده است، در پایان مذاکرات خود با وزیر حمل و نقل روسیه، توافقنامه جامع همکاری ریلی بین ایران و روسیه را امضا کرد.
در این مذاکرات که اعضای هیاتهای دو کشور هم حضور داشتند، «ویتالی ساولیف» وزیر حمل و نقل روسیه با اشاره مناسبات رو به گسترش دو کشور ابراز امیدواری کرد با امضای این توافقنامه، همکاریهای دوجانبه در حوزه حمل و نقل بیش از پیش گسترش یابد. وزیر حمل و نقل روسیه گفت: کریدور ریلی شمال-جنوب میتواند اساس گسترش همکاریها بین کشورهای روسیه، ایران و حوزه آسیای میانه و قفقاز باشد و امضا یک قرارداد برای اجرایی شدن این طرح عظیم مورد نیاز است. امیدواریم با همکاری مشترک، قطعه ریلی رشت - آستارا به اتمام برسد. ویتالی ساولیف گفت: علاوه بر اقدامات مشترک در زمینه ساخت این قطعه، میتوانیم در زمینه استفاده و بهرهبرداری از آنکه در مسیر گذرگاه ریلی شمال-جنوب از اهمیت ویژهای برخوردار است، همکاری کنیم. وزیر حمل و نقل روسیه با اشاره به اینکه کشورش به جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کانون تجاری و ترانزیتی در منطقه نگاه میکند، گفت: با تکمیل خطوط ریلی و بهویژه قطعه رشت-آستارا، از شمال اروپا تا شبهقاره هند، به هم متصل میشود و عواید ترانزیتی بسیار زیادی برای کشورهای مسیر و از جمله ایران و روسیه داشته باشد. وزیر راه و شهرسازی کشورمان نیز گفت: ایران علاقهمند به توسعه و گسترش همکاریها با همسایگان است. ایران با ۱۵ کشور مرز مشترک دارد و در این میان، روسیه به عنوان همسایهای مهم با روابطی تاریخی، برای ما اهمیت دارد. اگر ایران و روسیه همکاریهای نزدیکی با هم داشته باشند، تحریمهای امریکا و غرب ضد دو کشور هیچ تاثیری نخواهد داشت. هر تجارتی نیازمند توسعه حوزه حمل و نقل است و این امکان وجود دارد که هر توافقی میان دو کشور در حوزه حمل و نقل به امضا برسد. وزیر راه گفت: صادرات بین دو کشور و صادرات روسیه به دیگر کشورها از طریق ایران میتواند مورد توافق قرار بگیرد و در کمترین زمان ممکن اجرایی شود. از بین مسیرهای ریلی، مسیر ریلی رشت-آستارا بسیار کوتاه و به صرفه است و در صورت همکاری دو کشور در تکمیل این قطعه حجم مبادلات و ترانزیت کالا میان دو کشور افزایش چشمگیری خواهد یافت. وی تصریح کرد: هم در چابهار و هم در بندر شهید رجایی میتوانیم همکاریهای خود را افزایش دهیم.
افزایش وام ساخت به 600 میلیون تومان در 12 کلانشهر
محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن از افزایش سقف وام ساخت مسکن در سال جاری در ۱۲ شهر «تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت» برای سازندگان حرفهای به شرط استفاده از فناوریهای نوین ساختمان به ۶۰۰ میلیون تومان، مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۵۰۰ میلیون تومان و شهرهای زیر ۲۰۰ هزار نفر ۴۵۰ میلیون تومان خبر داد. بر پایه این خبر، شایان با اشاره به افزایش 30 درصدی سقف تسهیلات ساخت مسکن جزییات مهمترین اقدام بانکی در شروع سال جاری برای ایجاد رونق در بخش مسکن و ساختمان را تشریح کرد. به گفته وی، بانک مسکن برای سال جدید، یک بسته اعتباری جهت اعطای تسهیلات ساخت مسکن در 12 سقف متفاوت با در نظر گرفتن شهر محل وقوع ملک، استفاده از فناوریهای نوین و شرایط فنی سازنده تدوین کرده است. مدیرعامل بانک گفت: در چارچوب سیاستهای اعتباری سال جاری در بخش مسکن و ساختمان، سازندگان، انبوهسازان و شرکتهای ساختمانی میتوانند از تسهیلات در سقفهای مختلف برای ساخت مسکن استفاده کنند. دکترشایان ادامه داد: سقف این تسهیلات برحسب طبقهبندی جمعیتی شهرها به سه گروه تقسیم میشود که در هر گروه، بسته به اینکه سازنده متقاضی تسهیلات ساخت، از فناوری نوین ساختمانی در ساختوساز استفاده کند یا خیر و همچنین برحسب اینکه سازنده حرفهای باشد یا معمولی (غیرحرفهای)، سقف تسهیلات نیز متفاوت تعیینشده است. وی بیان کرد: در بسته اعتباری سال جاری رونق تولید مسکن، برای ۱۲ شهر«تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت» سقف تسهیلات ساخت مسکن برای سازندگان حرفهای که از فناوری نوین هم استفاده کنند، ۶۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد است. مدیرعامل بانک مسکن افزود: همچنین به سازندگان غیرحرفهای که از فناوری نوین ساخت در پروژه خود بهره بگیرند، ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات به ازای احداث هر واحد مسکونی پرداخت میشود. وی اظهار کرد: در شهرهای مذکور، به سازندگان حرفهای که از فناوری نوین ساختمانی استفاده نکنند، ۵۰۰ میلیون تومان و به سایر سازندهها نیز ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده ساخت پرداخت میشود. شایان تصریح کرد: در سایر مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، سقف تسهیلات به ترتیبی که برای سازندگان گروه اول اعلام شد، با مبالغ ۵۰۰ میلیون تومان، ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان و ۳۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی قابل پرداخت است.