اخبار

۱۴۰۱/۰۳/۲۳ - ۰۳:۰۴:۰۸
کد خبر: ۱۸۹۸۴۸

تولیدکنندگان  «رب» را دپو می‌کنند!

عضو هیات‌مدیره فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی گفت: تولیدکنندگان رب تصوری از آینده قیمت گوجه فرنگی ندارند و این احتمال را می‌دهند که قیمت گوجه در ماه‌های آینده افزایشی شود از این‌رو رب را تولید و آن را دپو می‌کنند تا بتوانند در آینده با قیمت روز آن را عرضه کنند. رسول قملاقی در گفت‌وگو با «ایلنا»، با اشاره به دپو کردن رب گوجه فرنگی از سوی تولیدکنندگان، گفت: رب از ابتدای سال جاری تا به امروز 30 تا 40 درصد افزایش نرخ را تجربه کرد. این در حالی است که در حجم تولید گوجه فرنگی کاهشی نداشتیم. وی با بیان اینکه کارخانه‌داران گوجه فرنگی را کیلویی 4 هزار و 600 تومان از کشاورزان خریداری می‌کنند، گفت: تولیدکنندگان رب تصوری از آینده قیمت گوجه فرنگی ندارند و این احتمال را می‌دهند که قیمت گوجه در ماه‌های آینده افزایشی شود از این‌رو رب تولید و آن را دپو می‌کنند تا بتوانند در آینده با قیمت روز آن را عرضه کنند. قملاقی با اشاره به بالا بودن سرمایه در گردش تولید رب، خاطرنشان کرد: کارخانه‌‌ای با ظرفیت تولید روزانه هزار تن رب حداقل به سرمایه در گردش 4.5 میلیارد تومان برای خرید گوجه نیاز دارد. به گفته این فعال اقتصادی؛ کارخانه‌های بزرگ گوجه را از کشاورزان پیش خرید می‌کنند. عضو هیات‌مدیره فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ادامه داد: تولید رب برای مصرف تابستان فله‌ای و در زمستان به صورت اسپتیک تولید می‌شود تا ماندگاری آن بالا برود. کارخانه‌های کوچکی که سرمایه در گردش لازم را ندارند برای تامین مواد اولیه با مشکل مواجه خواهند شد. وی با بیان اینکه هزینه گوجه یک قوطی رب 800 گرمی حدود 24 هزار و 500 تومان می‌شود، افزود: 5 هزار تومان هزینه قوطی، 500 تومان هزینه شیرینگ (بسته‌بندی) و با احتساب سایر هزینه‌های  سر بار قیمت یک قوطی گوجه حدود 30 تا 31 هزار تومان برای تولیدکننده تمام می‌شود؛ احتساب 12 درصد هزینه توزیع و 14 درصد سود در واحدهای خرد در نهایت رب باید قوطی 35 تا 38 هزار تومان به فروش برسد. مصطفی دارایی‌نژاد رییس اتحادیه بارفروشان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در پاسخ به این پرسش که این نگرانی در بین کارخانه‌داران رب گوجه فرنگی ایجاد شده است که ممکن است عرضه گوجه در ماه‌های آینده تقلیل پیدا کند در نتیجه اقدام به عرضه قطره ‌چکانی رب می‌کنند؟ افزود: در حال حاضر رب کازرون و دزفول در بازار موجود است و در ماه‌ آینده گوجه ورامین سپس قزوین در بازار عرضه خواهد شد از آنجایی‌که کرایه حمل بار از این مناطق به تهران کم است احتمال کاهش نرخ گوجه فرنگی در ماه‌های آینده وجود دارد از این‌رو کارخانه‌داران نگرانی از بابت کمبود گوجه نباید داشته باشند. به گفته این فعال صنفی؛ در یک هفته اخیر روزانه کارخانه‌های رب 150 تن گوجه از میدان میوه و تره بار کیلویی 5 هزار و 100 تومان خریداری می‌کنند. دارایی‌نژاد با اشاره به صادرات رب، گفت: رب را به‌ صورت اسپتیک تولید و آن را به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان صادر می‌کنند از این‌رو عرضه آن را در بازار داخلی کاهش می‌دهند تا بتوانند نرخ آن را تصاعدی کنند.

فروش 5 خودرو از ۲۵ خرداد بدون قرعه‌کشی

سخنگوی وزارت صمت گفت: آمادگی داریم برخی از خودرو‌ها از جمله شاهین، کوییک اس، کوییک آر، ساینا اس و ساینا را از ۲۵ خرداد بدون قرعه‌کشی و با سامانه یکپارچه بفروشیم. امید قالیباف در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در مورد توقف عرضه خودرو در بورس کالا، اظهار کرد: وزارت صمت برای سیاست‌گذاری درست در بازار خودرو نیازمند بستری بود که در آنجا تمام عرضه و تقاضا تجمیع شود. در همین راستا بحث ایجاد سامانه یکپارچه تخصیص خودرو مطرح شد که البته هم ناشی از گلایه‌های مردم از وضعیت قرعه‌کشی‌ها بود و هم مراجع قانونی مثل دادستانی، ریاست‌جمهوری و نهادهای امنیتی خواستار افزایش نظارت وزارت صمت بر قرعه‌کشی بودند.  سخنگوی وزارت صمت افزود: اگر قرار است بر بازار خودرو مسلط شویم و تمام عرضه‌کنندگان خودرو حضور داشته باشند، طبیعی است که عرضه خارج از سامانه یکپارچه نمی‌تواند موضوعیت داشته باشد و به بازار لطمه می‌زند. از همین جهت طبق مصوبه سران قوا که اختیار تنظیم بازار را به وزارت صمت داده بود وزارتخانه با عرضه خودرو در بورس مخالفت کرد. البته در ماه‌های قبل به اطلاع بورس رسیده بود اما اجرا به دقیقه ۹۰ رسید. وی ادامه داد: اطلاع‌رسانی در مورد مخالفت وزارت صمت با عرضه خودرو در بورس از قبل انجام شده بود؛ ما از دو قانون صحبت می‌کنیم. از سمت وزارت صمت مصوبه سران قوا را داشتیم و سازوکار بورس برای پذیرش و عرضه کالا، قانون خود بورس است و وقتی هیات پذیرش تصمیم بگیرد کالا می‌تواند عرضه شود. قالیباف اظهار کرد: علت عدم اطلاع‌رسانی همه‌جانبه، محرمانه بودن مصوبه سران قوا بود، بنابراین از قبل به صورت شفاهی و مکتوب به اطلاع بورس رسیده بود. وی در مورد عدم حذف قرعه‌کشی، گفت: تا آخر شهریور ماه 

تقریباً ۵۰ خودرو از قرعه‌کشی خارج می‌شود؛ از ۲۵ خرداد هم منتظر اخبار خوبی باشید. وقتی بحث خودروهایی که قرار است تخصیص داده شود تعیین تکلیف شد، آمادگی داریم برخی از خودروها از جمله شاهین، کوییک اس، کوییک آر، ساینا اس و ساینا را از ۲۵ خرداد در مدل‌های مختلف فروش (پیش‌فروش، فروش فوق‌العاده و مشارکت در تولید) بدون قرعه‌کشی و با سامانه یکپارچه بفروشیم.