روند روبه بالای بازار سرمایه

۱۴۰۱/۰۳/۲۸ - ۰۳:۳۸:۱۰
کد خبر: ۱۹۰۰۱۶

در چهارمین هفته خرداد ماه، صندوق‌های ETF سهامی به‌طور متوسط، رشد ۲.۸ درصدی را ثبت کردند و صندوق‌های مبتنی بر طلا، با افزایش ۱.۶ درصدی قیمت به کار خود پایان دادند. صندوق‌های معامله‌پذیر سرمایه‌گذاری در سهام، در هفته‌ای که گذشت، به‌طور متوسط ۲.۸درصد رشد قیمت را تجربه کردند و خالص ارزش دارایی‌های آنها ۲.۶درصد افزایش یافت. این در حالی بود که شاخص کل بورس، رشد ۲.۹درصدی را به ثبت رساند.

بیشترین بازدهی هفتگی قیمت، ۵.۵درصد و مربوط به صندوق سپهر کاریزما «کاریس» بود. همچنین بهترین عملکرد، در اختیار صندوق توسعه اندوخته آینده «اطلس» قرار گرفت. به‌طوری که خالص ارزش دارایی‌های آن ۳.۷درصد ارتقا یافت. لازم به ذکر است در این هفته هیچ یک از صندوق‌های سهامی، مختلط یا شاخصی با افت قیمت مواجه نشدند.

صندوق ارزش آفرین بیدار را می‌توان ارزان‌ترین صندوق در شروع هفته بعد نام برد. زیرا قیمت آن روی تابلو ۱۱.۳درصد زیر NAV ابطال قرار دارد. صندوق فراز داریک نیز به عنوان گران‌ترین صندوق، با انحراف ۵.۱درصدی قیمت، به استقبال هفته بعد رفت. طی این هفته، با وجود اینکه ارزش سبد بانکی و بیمه‌ای صندوق واسطه‌گری مالی یکم ۰.۹درصد افزایش داشت اما قیمت آن ۱.۱درصد کاهش یافت. دومین صندوق دولتی، یعنی صندوق پالایشی یکم اما ۲.۹درصد رشد قیمت داشت و به ارزش سبد دارایی‌های پالایشگاهی آن ۴.۳درصد اضافه شد. بدین‌ترتیب قیمت «دارا یکم» ۳۳.۲درصد و «پالایش» ۳۷.۱درصد زیر NAV ابطال بسته شد.

    صندوق‌های کالایی (طلا و زعفران) 

در طول این هفته، صندوق‌های مبتنی بر سکه طلا به‌طور میانگین بازده ۱.۶درصدی برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان آوردند. به موازات آن گواهی سپرده یک روزه سکه طلای بانک رفاه ۲.۴درصد رشد قیمت داشت و ۲.۴درصد بالای قیمت سکه بازار آزاد به معاملات این هفته خود پایان داد. از میان صندوق‌های کالایی، صندوق ETF طلای سرخ نوویرا «نهال» بهترین بازدهی معادل ۳.۳درصد را به نام خود ثبت کرد و حباب منفی صندوق گروه زعفران سحرخیز نیز به ۸.۴درصد رسید.

    شرکت‌های برتر کدامند؟

بورس کالای ایران برترین‌های بورس کالا را در هفته منتهی به ۲۷ خرداد براساس ارزش فروش شرکت‌ها در بازار فیزیکی بورس کالا اعلام کرد. جزییات رتبه‌بندی جایگاه شرکت‌ها از لحاظ فروش به شرح زیر است: 

پالایش نفت اصفهان با ثبت معامله ۱۳۰ هزار تن انواع وکیوم باتوم و لوب کات سبک به ارزش ۱۵۳۱ میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد.

ملی صنایع مس ایران با فروش ۱۰ هزار و ۶۵۰ تن مس عیارپایین، مس کاتد و سولفور مولیبدن به ارزش نزدیک به ۱۰۶۲ میلیارد تومان، دوم شد و این جایگاه را حفظ کرد. فولاد هرمزگان جنوب با فروش ۵۰ هزار تن تختال C به ارزش ۷۸۸ میلیارد تومان سوم شد.

ذوب آهن اصفهان با ثبت معامله ۴۰ هزار و ۲۷۳ تن شمش بلوم و میلگرد، تیرآهن، آهن اسفنجی و بنزن به ارزش نزدیک به ۶۴۸ میلیارد تومان در جایگاه چهارم قرار گرفت. فولاد خوزستان نیز ۴۴ هزار تن تختال C و آهن اسفنجی را به ارزش بیش از ۵۹۴ میلیارد تومان فروخت و پنجم شد. فولاد کاوه جنوب کیش ۳۲ هزار و ۶۰۰ تن لوب کات سنگین و سبک، وکیوم باتوم و گوگرد گرانوله را به ارزش ۴۸۹ میلیارد تومان فروخت و ششم شد.

پالایش نفت تهران (تندگویان) با فروش ۳۰ هزار و ۵۱۰ تن لوب کات سنگین و سبک، وکیوم باتوم و گوگرد گرانوله به ارزش ۴۸۴ میلیارد تومان در جایگاه هفتم قرار گرفت. پتروشیمی تندگویان با ثبت معامله ۱۳ هزار و ۵۳۴ تن انواع پلی اتیلن ترفتالات و نخ پلی استر در گریدهای مختلف به ارزش نزدیک به ۴۶۳ میلیارد تومان، هشتم شد.

صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه با فروش ۲۵ هزار و ۱۴ تن میلگرد به ارزش حدود ۴۲۲ میلیارد تومان هفتم شد. معدنی و صنعتی گل گهر با فروش ۱۲۰ هزار تن پلی گندله سنگ آهن به ارزش بیش از ۴۰۹ میلیارد تومان در جایگاه هشتم قرار گرفت.