اخبار

۱۴۰۱/۰۴/۰۹ - ۰۱:۴۴:۲۲
کد خبر: ۱۹۰۴۱۸

گزارش ارزیابی مشاوران پذیرش منتشر شد

حجت اسماعیل‌زاده معاون پذیرش فرابورس ایران از انتشار گزارش ارزیابی مشاوران پذیرش خبر داده و عنوان کرد: به موجب دستورالعمل پذیرش، فرابورس ایران هر ساله به ارزیابی مشاوران پذیرش از جنبه کمی و کیفی می‌پردازد. اسماعیل‌زاده با اشاره به اینکه فرابورس ایران عملکرد مشاوران پذیرش در سال ۱۴۰۰ را بررسی و رتبه‌بندی کرده است عنوان کرد: عموم مردم می‌توانند با مراجعه به قسمت «درجه‌بندی مشاوران پذیرش» در بخش پذیرش وب‌سایت فرابورس ایران به این گزارش دسترسی پیدا کنند. او در تشریح ساز و کار حاکم بر تهیه گزارش کیفی و نتیجه آن گفت: در تازه‌ترین گزارش، ۲۷ مشاور پذیرش مشمول ارزیابی کیفی بوده‌اند که نتیجه عملکرد آنها بر اساس نظرات هیات پذیرش و همکاران واحد پذیرش جمع‌بندی شده است. معاون پذیرش فرابورس ایران اضافه کرد: در این ارزیابی کیفی، شرکت‌های تامین سرمایه تمدن، شرکت کارگزاری بانک ملی ایران و شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی حائز رتبه‌های اول تا سوم شده و دیگر مشاوران در رتبه‌های چهار تا ۲۷ قرار گرفتند. اسماعیل‌زاده در ادامه به تشریح فرآیند ارزیابی عملکرد مشاوران در جنبه کمی پرداخته و اظهار داشت: در این جنبه سه فاکتور شرکت‌های مطرح شده، شرکت‌های پذیرش‌شده و شرکت‌هایی که عرضه یا گشایش نماد شده‌اند مورد ارزیابی قرار گرفت. او با اشاره به ارزیابی کمی ۲۹ مشاور پذیرش، در تشریح نتیجه این بررسی عنوان کرد: شرکت کارگزاری بانک ملی، شرکت تامین سرمایه تمدن و شرکت تامین سرمایه امین، رتبه‌های اول تا سوم را در ارزیابی کمی کسب کردند و بقیه مشاوران پذیرش از چهار تا ۲۹ رتبه‌بندی شدند. معاون پذیرش فرابورس ایران یادآور شد: شرکت‌های متقاضی پذیرش و سایر علاقه‌مندان می‌توانند برای مشاهده لیست کامل به وب‌سایت فرابورس، قسمت پذیرش، بخش درجه‌بندی مشاوران پذیرش مراجعه کنند. در این بخش علاوه بر ارزیابی سال ۱۴۰۰ ارزیابی سال‌های قبل نیز در دسترس است. اسماعیل‌زاده از آماده شدن پیش‌نویس بازنگری در دستورالعمل ارزیابی و رتبه‌بندی مشاوران پذیرش خبر داده و گفت: پیش‌نویس دستورالعمل از سوی فرابورس در اختیار مشاوران پذیرش و هیات پذیرش قرار گرفته و لازم است این دو در این خصوص نظرات را اعلام کنند. معاون پذیرش فرابورس ایران در پایان عنوان کرد: امیدواریم در تابستان دستورالعمل ارزیابی و رتبه‌بندی مشاوران پذیرش بازنگری شده و دستورالعمل جدید به تصویب برسد تا ارزیابی عملکرد مشاوران پذیرش در سال ۱۴۰۱ بر اساس دستورالعمل جدید باشد.

واریزی‌های صندوق تثبیت بازار سرمایه به کجا رسید؟

ایرنا| هیات امنای صندوق توسعه ملی در تاریخ ۲۶ دی ماه ۱۴۰۰ مصوب کردند تا مبلغی معادل ۶۵۰ میلیارد تومان را به‌صورت ماهیانه نزد صندوق تثبیت بازار سرمایه سپرده‌گذاری کنند. به دنبال چنین توافقی، مرحله نخست واریزی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۰ انجام شد.

ادامه واریزی‌ها مستلزم امضای قرارداد بین صندوق توسعه ملی و صندوق تثبیت بازار سرمایه بود که پیش‌نویس آن قرارداد بلافاصله تهیه شد، اما جمع‌بندی و اجماع برای نهایی شدن آن پیش‌نویس با مشکل همراه شد که در نهایت آن قرارداد در نخستین روزهای اردیبهشت ۱۴۰۱ به امضا رسید. بر اساس قرارداد امضا شده قرار بر این بود تا واریزی بهمن و اسفند ۱۴۰۰ که رقمی معادل یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است، انجام شود که این اقدام در تاریخ ۱۰ اردیبهشت‌ماه اجرایی شد. با توجه به امضای چنین قراردادی مقرر شد تا واریزی فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ به صندوق تثبیت بازار سرمایه انجام و تا پایان اردیبهشت‌ماه رقمی معادل یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به این صندوق واریز شود. امیرمهدی صبایی به آخرین وضعیت پرداختی‌ها از سوی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: تا چندی پیش مشکل موجود بر سر راه واریزی‌های صندوق توسعه ملی، عدم توافق برای امضای قرارداد از سوی طرفین بود؛ این در حالی است که قرارداد بعد از رفع مشکلات منعقد شد و قرار بر انجام واریزی‌ها طبق موعد مقرر بود. وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی قرار بود رقم حدود هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را به‌صورت ماهانه معادل ۶۵۰ میلیارد تومان به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کند، ادامه داد: بعد از امضای قرارداد، صندوق توسعه ملی رقمی معادل یک هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان را به عنوان نقدینگی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کرد. صبایی اظهار داشت: صندوق توسعه ملی در قبال چنین تعهدی واریزی‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه امسال را که رقم یک هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان می‌شود، را تاکنون انجام نداد و این واریزی‌ها عقب افتاده است. مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه به اختلاف‌نظر موجود در قرارداد منعقد شده در اردیبهشت ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: صندوق توسعه ملی مطالباتی را از سازمان امور مالیاتی طلب داشت، در آن قرارداد پرداخت پنج هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان از جمع معادل ریالی ۵۱۰ میلیون دلار منوط به دریافت مطالبات صندوق توسعه ملی از سازمان امور مالیاتی شد. وی خاطرنشان کرد: در آن قرارداد صندوق توسعه ملی مکلف شد تا مبالغی را که از سازمان امور مالیاتی دریافت می‌کند، به عنوان بخشی از مبلغ قرارداد به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت کند. مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: صندوق توسعه ملی بعد از انعقاد آن قراداد، رقم یک هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان از سازمان امور مالیاتی دریافت کرده است که از این مبلغ یک هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان را به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کرده و مابقی آن در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار نگرفته است.