در شهر
اصلاح و بازنگری ردیفهای بودجهای شهرداری تهران
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران از مبادله ۲۱۰۰ موافقت نامه بودجه سال ۱۴۰۱ با واحدهای شهرداری تهران برای نخستین بار در موعد قانونی و اصلاح و بازنگری ردیفهای بودجهای شهرداری تهران خبر داد.
به گزارش ایلنا، امیر شهرابی در کارگروه اصلاح و بازنگری ردیفهای بودجهای شهرداری تهران که با حضور برخی از معاونین برنامهریزی و سرمایه انسانی مناطق ۲۲گانه برگزار شد؛ اظهار داشت: بر اساس ماده ۳ تبصره ۲ بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران، تمامی مناطق، واحدهای اجرایی، سازمانها، شرکتها و موسسات وابسته به شهرداری ملزم به مبادله موافقت نامههای بودجه حداکثر تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۱ هستند که در سنوات گذشته این امر با تاخیر و در طی سال انجام میپذیرفت اما امسال برای نخستین بار تمامی موافقتنامههای بودجهای در مهلت قانونی مقرر با واحدهای شهرداری تهران مبادله شد. وی تعامل حداکثری با مناطق۲۲گانه به منظور پیشبرد هر چه بهتر فعالیتها و سیاستهای مدیریت شهری را از رویکردهای اداره کل برنامه و بودجه دانست و افزود: امسال بناداریم ضمن بازنگری در تبصرهها و تغییر در فرایند بودجهریزی، کارگروهها و کمیتههای موضوعی را به منظور اصلاح ساختار بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۲ تشکیل دهیم. مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با اشاره به ابلاغ بودجه نقد و غیرنقد امسال بر اساس پیشنهاد مناطق افزود: در تدوین بودجه سال ۱۴۰۱ مناطق ۲۲گانه تعیین میزان سهم اعتبار نقد و غیرنقد تمامی ردیفهای اعتباری به مناطق واگذار شد تا با توجه به منابع غیرنقد و تجربیات سالهای گذشته، ردیفهای اعتباری که امکان ثبت اسناد و کارسازی غیرنقد در آنها وجود دارد؛ تعیین کنند و پیشنهاد اعتبار غیرنقد ردیف را از طریق سامانه تدوین بودجه اعلام نمایند. وی تدوین شیوه نامه برنامه عملیاتی مناطق، راهاندازی سامانه برنامه عملیاتی مناطق، اخذ و جمعبندی برنامه عملیاتی مناطق در سال ۱۴۰۱، بازدید پروژههای غیرمستمر مناطق، راهبری اسناد توسعه محلات مناطق ۲۲گانه اخذ و جمعبندی پروژههای توسعه محلهای مستمر و غیرمستمر و ارایه به شورای اسلامی شهر تهران جهت تصویب و تدوین دستورالعمل پروژههای توسعه محلهای را از مهمترین اقدامات اداره کل برنامه وبودجه در مناطق ۲۲گانه برشمرد. شهرابی همکاری در کارگروهها و کمیتههای موضوعی بودجه و ارایه پیشنهادات کارشناسی برای اصلاح و بازنگری ردیفهای بودجهای را از معاونین برنامهریزی و سرمایه انسانی مناطق ۲۲گانه خواستار شد. طی این نشست علیرضا کرمی، معاون نظارت بر اجرای بودجه مناطق اداره کل برنامه و بودجه شهرداری تهران نیز در خصوص ساماندهی کدهای اعتباری، ادغام کدهای مشابه، کاهش ردیفای غیرضروری، اصلاح عناوین و استفاده بهینه از منابع محدود نیز توضیحاتی را با اشاره به نمونههای موجود ارایه داد.
بلاتکلیفی فاصله اجتماعی در تاکسی ها
وحید سرلک، معاون نظارت و امور مناطق سازمان تاکسیرانی شهر تهران اعلام کرد که هنوز ستاد کرونا در مورد افزایش تعداد مسافران تاکسی ابلاغیهای به شهرداری نداشته است. سرلک در گفتوگو با ایسنا، در مورد سرانجام اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در تاکسیهای پایتخت، افزود: با وجود فروکش کردن تلفات و میزان ابتلایان به کرونا در کشور اما همچنان ستاد کرونا در مورد افزایش تعداد مسافران تاکسیها تصمیمی نگرفته و ابلاغیهای به شهرداری تهران نداشته است. وی با بیان اینکه با افزایش مبتلایان به کرونا و در راستای فاصلهگذاری اجتماعی تعداد مسافران تاکسیها از چهار نفر به سه نفر کاهش یافت و این اتفاق در تاکسیهای ون هم رخ داد و تعداد مسافران آنها نیز کاهش یافت، گفت: البته براساس تصمیم جدید به ناظران خطوط اعلام کردیم که در ساعات پیک مسافران که معمولا صبح و عصر است و شاهد ازدحام مسافران در پایانه و خطوط هستیم، در صورت رضایت مسافران، تاکسیها میتوانند چهار مسافر سوار کنند؛ اما به شرط رضایت تمامی مسافران باید این اتفاق رخ دهد. سرلک افزود: این تصمیم در راستای افزایش سرعتدهی خدمات به مردم است تا در ساعات پیک منتظر تاکسی نمانند و سریعتر به محل کار یا خانههایشان برسند. وی با بیان اینکه این اتفاق تنها در ساعات پیک و با جلب رضایت مسافران تاکسی باید رخ دهد، افزود: البته رانندگان هنگامی که چهار مسافر سوار میکنند نباید کرایه سه نفر را بگیرند و باید براساس برچسبهای نصب شده در تاکسیها کرایه چهار نفر را دریافت کنند.
وعده به روز رسانی سامانه شفافیت شهرداری
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران گفت: مدیریت شهری سابق از ماههای پایانی سامانه شفافیت را به روز نکرده بوده است، اما سامانه جدید به زودی رونمایی خواهد شد. این اظهارات در شرایطی عنون شدهاند که حدود 10 ماه از آغاز دور جدید مدیریت شهری گذشته است. طی ماههای گذشته اعضای شورای شهر تهران بارها وبارها نسبت به بارگذاری اطلاعات جدید از فعالیتهای مالی و سفرهای خارجی مدیران شهری به شهرداری تذکر داده بودند. محمدخانی در گفتوگو با مهر و با اشاره به سامانه شفافیت شهرداری تهران افزود: راهاندازی سامانه شفافیت شهرداری تهران مربوط به دوره قبل مدیریت شهری است و شورای شهر و شهرداری متولی آن بوده است. وی با بیان اینکه اصل این کار بسیار خوب است اظهار کرد: برخی از اطلاعات این سامانه به صورت مستقیم به اعضای شورای شهر گزارش و سپس در سامانه بارگذاری شده است اما در حداقل چند ماه پایانی دوره گذشته به روز رسانی اطلاعات در این سامانه متوقف شده است.