اخبار

۱۴۰۱/۰۴/۳۰ - ۰۱:۵۰:۱۵
کد خبر: ۱۹۰۹۵۶

تلاش شورای عالی بورس  برای عرضه خودرو در بورس کالا

سنا| محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا گفت: شورای عالی بورس از ابتدا تلاش داشت خودرو و سایر کالاها از این طریق عرضه شوند. به گفته این نماینده مجلس، شیوه‌نامه‌ها توسط بورس کالا تدوین خواهد شد. دراین‌بین وزارت صمت در پی تعدیل قیمت‌ها است اما اگر جلوی عرضه خودرو در بورس گرفته شود، چنین مقصودی حاصل نخواهد شد. علیزاده ادامه داد: متخصصان بازار سرمایه بر این باور هستند که شفافیت قیمت، جلوگیری از فساد و رانت و حذف دلالان به تعدیل قیمت‌ها کمک خواهد کرد و اگر واسطه از بین برود و با عرضه بیشتر خودرو در بازار، تقاضا کاهش یابد، منجر به تعدیل قیمت خودرو در بازار می‌شود. وی همچنین در خصوص رویه عرضه خودرو در بورس به تعیین کف قیمتی اشاره کرد و گفت: از این ‌پس، عرضه و تقاضا نرخ خودروی بورسی را مشخص می‌کند.علیزاده افزود: باید اجازه داد سازوکار معامله در بورس کالا مشخص شود تا به‌صورت دقیق بتوان در این باره اظهارنظر کرد. این نماینده مجلس همچنین به سازوکاری که وزارت صمت جلوی آن را گرفت اشاره کرد و گفت: بازنگری ظرف یک ماه آینده اتفاق می‌افتد و ازآن‌پس می‌توان شاهد عرضه خودرو در بورس کالا بود.وی درعین‌حال اصلی‌ترین دلیل برای تعدیل قیمت را، جلوگیری از رانت و فساد در عرضه خودرو دانست و افزود: در این صورت می‌توان همه واسطه‌ها را حذف کرد. علیزاده خاطرنشان کرد: خودروساز باید با حذف قیمت‌گذاری دستوری و عرضه بیشتر، خطوط تولید خود را ارتقا داده و واحدهای تولیدی پویا و فعال‌تر شوند.علیزاده در پاسخ به این سوال که آیا عرضه در بورس موجب کاهش اختلاف قیمت بازار و کارخانه می‌شود یا خیر، گفت: به‌طور قطع، عرضه خودرو در بورس کالا به حذف دلالی کمک خواهد کرد.

تأمین مالی شرکت‌ها میانگین ۲۰ روز کاری زمان می‌برد

مرتضی چشان، رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: در حال حاضر میانگین زمان مورد نیاز برای بررسی و صدور موافقت اصولی تامین مالی متقاضی توسط سازمان بورس از زمان تکمیل مدارک ۱۴روز کاری و میانگین زمان طی شده به‌منظور صدور مجوز نهایی انتشار اوراق بدهی ۲۰ روز کاری است.مرتضی چشان ادامه داد: در صورت تسریع در تکمیل و ارایه مدارک توسط متقاضی، این زمان کمتر خواهد شد که این موضوع نیازمند اهتمام متقاضی تامین مالی نسبت به انجام به موقع فرآیندهای انتشار اوراق است.این مقام مسوول با اشاره به مزیت‌های تأمین مالی از طریق بازار سرمایه گفت: یکی از مزایای تامین مالی از طریق بازار سرمایه، سررسید بلندمدت این ابزار تامین مالی است که این زمان تا ۵ سال می‌تواند باشد. بازه زمانی بلندمدت به شرکت‌ها فرصت می‌دهد تا با توجه به بازپرداخت اصل اوراق در پایان عمر اوراق، امکان سرمایه‌گذاری و کسب بازدهی بیشتر در طی عمر اوراق و همچنین فرصت بیشتر برای تامین وجه مورد نیاز به‌منظور تسویه اصل اوراق در سررسید را داشته باشند. بلندمدت بودن زمان اوراق، فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری بلندمدت را نیز برای سرمایه‌گذاران و خریداران اوراق فراهم می‌کند.او سایر مزایای تامین مالی از بازار سرمایه را نرخ پایین هزینه تأمین مالی و همین‌طور مبلغ بالای تامین مالی نسبت به سایر منابع تامین مالی دانست.چشان با اشاره به تنوع ابزارهای تامین مالی موجود در بازار سرمایه عنوان کرد: شرکت‌ها می‌توانند با توجه به هدف تامین مالی و نیازمندی‌های خود، انواع اوراق از جمله اوراق اجاره را منتشر کرده و هم از منافع دارایی در اختیار خود بهره ببرند و هم با تزریق نقدینگی تامین شده از محل تامین مالی صورت گرفته به پشتوانه دارایی مبنای انتشار اوراق، بیش از پیش از ظرفیت‌های دارایی‎های شرکت منتفع شوند.

هشدار درباره شیوه‌های کلاهبرداری از سهامداران عدالت

صداوسیما| امید ارباب‌زاده، مدیر امنیت اطلاعات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه درباره شیوه‌های کلاهبرداری از سهامداران عدالت، افزود: افراد باید توجه داشته باشند که هیچ ارگانی از طریق شماره تلفن همراه شخصی، اقدام به ارسال پیامک نمی‌کند. نکته مهم‌ترین اینکه تمام سامانه‌های دولتی با پسوند.IR تمام می‌شوند و پسوندهای دیگر مورد اعتماد نیستند. مدیر امنیت اطلاعات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، تصریح کرد: این افراد با راه‌اندازی سایت‌های جعلی، اقدام به (فیشینگ) جمع‌آوری اطلاعات شخصی افراد با استفاده از ایمیل و وب‌سایت‌های جعلی می‌کنند و اشخاص را به سایت مشابه هدایت و به هر شکلی افراد را مجاب می‌کنند که اطلاعات بانکی خود را ارایه دهند. وی تاکید کرد: افراد در صورت مواجه با چنین مواردی حتما با سامانه ۱۵۶۹ تماس حاصل کنند. ارباب‌زاده ادامه داد: افراد برای پیگیری اخبار سود سهام عدالت به سایت‌های معرفی شده شرکت سپرده‌گذاری به نشانی سهام عدالت (دات آی‌آر) یا درگاه جامع ذینفعان بازار سرمایه مراجعه کنند. مدیر امنیت اطلاعات سپرده‌گذاری مرکزی همچنین گفت: بانک‌ها حتما در زمان واریز سود اعلام می‌کنند که این سود برای سهام عدالت است. افرادی که سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده‌اند به‌طور قطع، مشکلی در حساب‌های بانکی‌ آنها وجود دارد.