اظهارات متناقض مدیران شهری درباره تیراژ ساخت

۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۰۲:۳۵:۳۳
کد خبر: ۱۹۱۰۵۳
اظهارات متناقض مدیران شهری درباره تیراژ ساخت

گروه راه و شهرسازی|

مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران دیروزدر حاشیه نشست علنی این شورا در واکنش به ادعای وزیر راه و شهرسازی مبنی بر صدور 48 هزار پروانه ساخت طی 4 ماه نخست سال جاری گفت: آمار ما اظهارات وزیر راه و شهرسازی را تایید نمی‌کند. علیرضا زاکانی، شهردار تهران اما از افزایش صدور پروانه خبر داد. به گزارش «تعادل»، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی سه روز پیش، برخی آمارهای غیررسمی و «بدون مرجع» مبنی کاهش شدید تولید مسکن در تهران طی بهار سال 1401 را تکذیب و اعلام کرده بود، در تهران طی 4 ماه نخست امسال 48 هزار پروانه صادر شده است. پیش‌تر، در هفته گذشته، یک روزنامه اقتصادی بدون استناد به «مرجع آماری» مشخصی، اعلام کرد که حدود 6 هزار و 200 فقره پروانه ساخت در پایتخت طی بهار سال جاری صادر شده است که کمترین تعداد طی 18 سال گذشته به شمار می‌رود.

     چمران: وضعیت خوبی نداریم

دیروز اما مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه هشتادمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام خبر ۱۰ برابر شدن صدور پروانه ساخت از سوی وزیر راه و شهرسازی گفت: هنوز آمار ما این موضوع را تایید نمی‌کند و باید آمار لازم دریافت شود تا بتوانیم نظر قطعی را اعلام کنیم. صدور پروانه در تهران تغییر چندانی نکرده است و وضعیت خوبی در تهران در این حوزه شاهد نیستیم.

    زاکانی: 

افزایش میزان صدور پروانه ساخت

علیرضا زاکانی شهردار تهران اما دیروز در حاشیه مراسم کلنگ زنی ۳ هزار واحد مسکونی در منطقه ۱۸ تهران با مشارکت بنیاد مسکن در خصوص اینکه آیا کاهش آمار صدور پروانه‌های ساختمانی در بهار امسال در شهر تهران را شهرداری تأیید می‌کند یا خیر؟ اظهار کرد: کاهش صدور آمار پروانه‌های ساختمانی از اوایل دهه ۹۰ و سال ۱۳۹۱ که ما ۳۱ هزار پروانه ساختمانی داشتیم، روند کاهشی را آغاز کرد و روز به روز هم این کاهش صدور پروانه مشهود بود که مربوط به ۸ سال قبل تاکنون است. وی افزود: با سیاست غلطی که در کشور حاکم شد، عملاً ما این رکود را در حوزه مسکن می‌بینیم و این بد مسکنی و بی‌مسکنی که امروز می‌بینیم، حاصل این تفکر غلط گذشته است. شهردار تهران ادامه داد: تدابیری اندیشیده‌ایم به ویژه مصوبات کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران در خصوص بافت فرسوده و تسهیلاتی که ناظر به صدور پروانه است، امکانی را ایجاد می‌کند که برای مردم ما کاملاً صرفه و صلاح برای ساخت و ساز در شهر تهران وجود داشته باشد. زاکانی یادآور شد: ما یک میلیون مسکن کم داریم و از طرفی هم با این سامان یافتگی که در حوزه تولید مسکن به صورت انبوه شکل گرفته است، امیدواریم این روند نزولی صدور پروانه ساخت، مثبت شود. شهرداری تهران با همکاری بنیاد مسکن در حال ساخت ۱۰ هزار مسکن در تهران است و این امکان را فراهم می‌کند تا وعده‌ای را که به مردم تهران برای تأمین مسکن یا رفع نیاز آنها در حوزه تملکی یا اجاره نشینی عملی کنیم. وی خاطرنشان کرد: با تسهیلاتی که در نظر گرفته‌ایم، روند کاهشی صدور پروانه‌های ساخت مسکن در تهران افزایشی خواهد شد.

   آمار وجود دارد

شهردار تهران درباره آمار صدور پروانه ساخت در تهران طی ۴ ماهه نخست سال جاری گفت: آمار وجود دارد ولی با مصوبه‌ای که در کمیسیون ماده ۵ اخذ شد و ناظر به بافت فرسوده بود، قطعاً از ماه آینده روبه رشد خواهد شد؛ این مصوبه کمتر از ۱۰ روز است که اخذ و ابلاغ شده و برای دیدن نتایج آن، کمی زمان می‌برد. وی درباره ساخت سالی ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تهران گفت: این ۱۸۰ هزار واحد، ساختشان شروع می‌شود؛ ما از همه ظرفیت‌های شهر تهران از نظر بافت‌های قابل نوسازی را احصا و هدف‌گذاری کرده‌ایم؛ بین ۲۲ منطقه تقسیم‌بندی شده و قدرالسهم امسال تعیین شده است. وی افزود: با آیت‌الله تحریری و مجموعه‌ای که در منطقه ۱۹ بودند تفاهمی داشتیم که بر اساس آن ساخت ۱۲۰ هزار واحد در این منطقه تعیین تکلیف شده بود؛ حرکتی هم با موقوفه مروی داشته‌ایم که امکان بارگذاری ۴۰ هزار واحد مسکونی در این منطقه را فراهم کرده است. شهردار تهران تصریح کرد: متعهدیم تا در برابر عرق شرمی که جوانان ما نمی‌توانند مسکن تهیه کنند و کمر مردم در اجاره نشینی در حال شکستن است، مسوولیت مان را اجرا کنیم و بتوانیم باری از دوش مردم‌برداریم. وی یادآور شد: شهرداری با شرکای خود ساخت مسکن در نقاط مختلف تهران را برنامه‌ریزی کرده و قرار است قدرالسهم شهرداری برای خدمات رسانی به اقشار مستضعف در نظر گرفته شود؛ برای اجاره داری حرفه‌ای خود را آماده کرده‌ایم.


رشد صدور پروانه ساخت واحد مسکونی در زمستان 1400

تازه‌ترین آمار از تعداد پروانه‌های صادره برای ساخت مسکن نشان می‌دهد، این دسته از پروانه‌های ساخت در زمستان گذشته نسبت به پاییز سال 1400 هم در تهران و هم در کل کشور به ترتیب رشد 22 درصدی و حدود 40 درصدی داشته‌اند. هرچند که این شاخص در قیاس با زمستان 1399 در تهران با کاهش ١٣,٥ درصدی و در کل کشور با افت ١٥.٨ درصدی مواجه بوده است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در زمستان سال ١٤٠٠، تعداد ١١٥٤٠ واحد مسکونی در پروانه‌های صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری‌ تهران، پیش‌‌بینی شده است که نسبت به فصل گذشته ٢٢ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ١٣.٥ درصد کاهش داشته است.‌   بر اساس این گزارش، تعداد ١٤٨٩ پروانه احداث ساختمان توسط شهرداری‌ تهران در زمستان ١٤٠٠ صادرشده است که نسبت به فصل گذشته ٢٤,٣ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ١٧.٦ درصد کاهش داشته است. متوسط تعداد واحد مسکونی برای هر یک از این پروانه‌های احداث ساختمان ٧.٨ واحد بوده است.  همچنین مجموع مساحت زیربنا در پروانه‌های احداث ساختمان‌ صادرشده از سوی شهرداری‌ تهران در زمستان ١٤٠٠ بالغ ‌بر ٢٢٣٦ هزار مترمربع بوده است که نسبت به فصل گذشته ١٩,٥ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ٥.٠ درصد کاهش داشته است. متوسط مساحت زیربنای این دسته از پروانه‌ها در دوره مورد بررسی ١٥٠٢ مترمربع بوده است. به گزارش مرکز آمار ایران، در زمستان سال ١٤٠٠، تعداد ١١٥٤٥٠ واحد مسکونی در پروانه‌های صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری‌های کشور پیش‌‌بینی شده است که نسبت به فصل گذشته ٣٩,٦ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ١٥.٨ درصد کاهش داشته است.‌ این گزارش همچنین حاکی است، تعداد ٣٦٩٩٣ پروانه احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در زمستان ١٤٠٠ صادرشده است که نسبت به فصل گذشته ٤٠,٢ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ٢٣.٤ درصد کاهش داشته است. متوسط تعداد واحد مسکونی در هر پروانه احداث ساختمان ٣.١ واحد بوده است‌.  بر اساس این گزارش، مجموع مساحت زیربنا در پروانه‌های صادرشده برای احداث ساختمان‌ در زمستان ١٤٠٠ حدود ٢١٥٤٢ هزار مترمربع بوده است که نسبت به فصل گذشته ٣٥,٩ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ١٨.٥ درصد کاهش داشته است. متوسط مساحت زیربنا در این پروانه‌ها ٥٨٢ مترمربع بوده است.