خبر
فروش میوه ۵۰ درصد کاهش یافت
رییس اتحادیه بارفروشان گفت: تقاضای خرید و مصرف میوه و صیفی ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است. مصطفی دارایینژاد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه تقاضای خرید میوه و صیفی کاهش یافته است، گفت: امسال تولید محصولات کشاورزی ما ۱.۵ برابر نسبت به سال قبل بیشتر شده ولی از آن طرف تقاضای خرید و مصرف میوه و صیفی ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است و همین موضوع نیز باعث شده با افت قیمت مواجه شویم.
وی علت کاهش تقاضای خرید را کاهش قدرت خرید مردم، گرمای هوا و کاهش تقاضا در ماه محرم دانست. رییس اتحادیه بارفروشان در بخش دیگری از صحبتهایش به افزایش هزینههای تولید اشاره کرد و گفت: افزایش کرایه حمل ونقل، سبد، پلاستیک، دستمزد کارگر را متضرر کرده و از آنطرف صادرات هم نسبت به قبل نصف شده است، زیرا عراق محصولاتش به دست آمده و واردات ندارد و به روسیه، ازبکستان، قزاقستان، قطر و امارات نیز میوه کمی صادر میشود. وی در رابطه با اینکه بسیاری از کشاورزان از قیمت پایین صیفیجات از جمله بادمجان سرمزرعه گلایه دارند، گفت: در میدان مرکزی میوهوتره بار قیمت عمدهفروشی هر کیلو بادمجان ۵۰۰۰ تومان است که با احتساب کرایه حمل و نقل در نهایت چیزی دست کشاورز را نمیگیرد و تولید برای آنها صرفه اقتصادی ندارد. دارایینژاد در پایان گفت: چون مصرف هم کاهش یافته اکثر بارها روی دست کشاورزان مانده و خریداری ندارد.
برگه اسقاط کم آمد شمارهگذاری متوقف شد
معاون وزیر صمت در نامهای به مشاور وزیر کشور با اشاره به رسوب خودروهای تجاری و موتورسیکلت تولیدی کشور در انبارها اعلام کرد، با توجه به کمبود برگه اسقاط، شمارهگذاری خودروهای تجاری و همچنین موتورسیکلتها دچار مشکل گردیده است.به گزارش خبرگزاری تسنیم، منوچهر منطقی در نامهای به مشاور وزیر کشور در امور فناوری علت اصلی حذف الزام برگه گواهی اسقاط برای شمارهگذاری خودروهای تجاری و موتورسیکلت را کمبود برگه اسقاط و رسوب محصولات تولیدی در انبارها اعلام کرد. معاون وزیر صنعت اضافه کرد: با توجه به کمبود برگه اسقاط، شمارهگذاری خودروهای تجاری و همچنین موتورسیکلتها دچار مشکل گردیده است و عملاً واحدهای تولیدی انبوهی از محصولات خود را در پارکینگهای متعدد انبار نمودهاند و قابلیت عرضه ندارند که این مساله علاوه بر کاهش تولید، افزایش قیمت محصولات در بازار را نیز به دنبال داشته است. براساس این نامه در صورت عدم وجود گواهی اسقاط، تولیدکنندگان باید مبلغ مابه ازای آن را در صندوق محیط زیست واریز نمایند تا براساس آن بتوان تسهیلات مناسبی را برای مشتریانی که قصد جایگزینی خودروی فرسوده خود را دارند اختصاص داد.