رویداد
نحوه دریافت ارز مسافرتی
طبق مصوبه بانک مرکزی، افرادی که به مسافرت خارجی میروند، میتوانند سالانه یکبار در صورتی که طبق قوانین مشمول دریافت ارز مسافرتی باشند، ارز را با قیمت مصوب بازار متشکل ارزی دریافت کنند. بر اساس مصوبه بانک مرکزی، مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند میتوانند از ارز مسافری بهرهمند شوند. بر اساس آخرین مصوبه بانک مرکزی که در تاریخ که در تاریخ 10/05/1401 منتشر شد تامین و پرداخت ارز مسافرتی به صورت اسکناس برای مسافران و به نرخ درج شده در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) برای کشورهای با ویزا ۵۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها و برای کشورهای بدون ویزا ۳۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها است. برای دریافت این ارز لازم است ابتدا اطلاعات هویتی و درخواست خرید ارز خود را در سامانه برخط بازار متشکل ارز ایران به نشانی https: //my.ice.ir وارد کنید. در صورت احراز صلاحیت برای خرید ارز بر اساس مقررات بانک مرکزی، سامانه فهرستی از نزدیکترین شرکتهای صرافی را نمایش داده و پس از انتخاب یک صرافی توسط متقاضی، اطلاعات درخواست برای صرافی منتخب ارسال میشود و متقاضی میتواند با در همراه داشتن کارت ملی در زمان تعیین شده به صرافی مراجعه و ارز مورد نیاز را خریداری نماید. مدارک مورد نیاز برای بارگزاری در سامانه و مراجعه به بانک برای ارایه درخواست خرید ارز مسافرتی:
گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران (با حداقل ۶ ماه اعتبار)، بلیط مسافرت هوایی اعم از یکسره یا دو سره، کاغذی یا الکترونیکی (کاغذی مهر شده توسط آژانس هواپیمایی)، ویزای کشور مقصد (در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند)، پاسپورت، رسید پرداخت عوارض خروج از کشور، کارت بانکی به نام شخص متقاضی، خط تلفن همراه به نام مسافر درخواستکننده و نشانی کامل و کد پستی وی میباشد، که این مدارک و اطلاعات باید جهت نظارت بازرسان بانک به بانک ارایه شود. متقاضی پس از تکمیل فرم، پرداخت معادل ریالی و وارد کردن مهر «ارز مسافرتی در تاریخ ... پرداخت گردید.» درگذرنامه توسط بانک میتواند ارز درخواستی و رسید آن را دریافت کند. تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به مسافرین با سن قانونی کمتر از ۱۸ سال و ایرانیان مقیم خارج از کشور (در رابطه با مصادیق ایرانیان مقیم خارج از کشور، لازم است مراتب را از وزارت امور خارجه استعلام کنید) امکان پذیر نیست. متقاضیان ارز مسافرتی میتوانند ارز مورد نظر خود را از صرافیهای دولتی؛ صرافیهای خصوصی دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی؛ صرافیهای بانکی یا مراجعه به سامانه اینترنتی بانک مرکزی موسوم به بازار متشکل ارزی دریافت کنند.
تورم ژاپن رکورد ۸ ساله را شکست
تورم سالانه ژاپن در ماه جولای به ۲.۶ درصد رسید که سریعترین نرخ از سال ۲۰۱۴ تاکنون است. به گزارش ایسنا و به نقل از بیزنس، بر اساس دادههای رسمی وزارت امور داخله ژاپن، نرخ تورم کل سالانه در ژاپن از ۲.۴ درصد در ژوئن به ۲.۶ درصد در جولای ۲۰۲۲ افزایش یافت که سریعترین نرخ از آوریل ۲۰۱۴ تاکنون است. این رقم در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین و تضعیف ین، بالاتر از هدف دو درصدی بانک مرکزی ژاپن است، با این حال بانک احتمالا سیاست پولی بسیار پایین خود را حفظ خواهد کرد. این وزارتخانه گزارش کرد که عوامل اصلی افزایش قیمتها ناشی از هزینههای غذا، سوخت، برق و آب بوده است. قیمتهای مصرفکننده بهجز مواد غذایی تازه، در ماه جولای نسبت به سال گذشته ۲.۴ درصد افزایش یافت و هزینههای انرژی حدود نیمی از سود را تشکیل میداد. در همین حال، قیمتهای اصلی مصرفکننده در ماه جولای به ۲.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رسید که بالاترین رقم از دسامبر ۲۰۱۴، پس از افزایش ۲.۲ درصدی در ژوئن بود. دادهها نشان میدهد که به صورت ماهانه، قیمت مصرفکننده ۰.۵ درصد افزایش یافته است که بالاترین رقم از ژانویه ۲۰۲۱ تاکنون محسوب میشود.