رویداد
کاهش ۳۸ درصدی صادرات کویت به عربستان
حجم صادرات کویت به عربستان سعودی در ماه جولای حدود 143 میلیون ریال (38 میلیون دلار) کاهش یافت. به گزارش ایلنا از روزنامه کویتی «الانباء»، بر اساس دادههای منتشر شده از سوی اداره کل آمار عربستان سعودی، حجم صادرات کویت به عربستان سعودی در ماه جولای حدود 143 میلیون ریال (38 میلیون دلار) کاهش یافت.
این دادهها حاکی از آن است که واردات کالاهای عربستان از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در ماه جولای به حدود 6.96 میلیارد ریال (1.8 میلیارد دلار) رسیده که نسبت به مدت مشابه در سال 2021 با 46 درصد است.
در این دوره، امارات متحده عربی 55 درصد از کل صادرات خلیج فارس به عربستان سعودی را به خود اختصاص داده که در مقایسه با سطح آن در مدت مشابه در سال 2021، 21 درصد افزایش داشته است.
پیشبینی برداشت 120 هزار تن پسته در سال جاری
مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تولیدکنندگان پسته ایران از کاهش حدود ۵۰ هزارتومانی قیمت عمده پسته فندقی نسبت به ۴ ماه قبل خبر داد.
به گزارش تسنیم، محمود صادقی، مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تولیدکنندگان پسته ایران درباره میزان قیمت پسته گفت: به رغم سرمازدگی باغات پسته استان کرمان و بروز سیلهای اخیر که بیش از20 درصد به باغات پسته استان خسارت وارد کرد، امسال حدود 120هزار تن محصول پسته از باغات برداشت میشود که نسبت به سال گذشته که در حدود 135 هزار تن بود، تفاوت چندانی ندارد.
صادقی گفت: عمده سرمازدگی مربوط به استان کرمان بوده است، با اینحال تولید پسته در سایر استانها نظیر خراسان جنوبی و خراسان رضوی، دامغان، قزوین، ساوه و سایر استانها در حد متعادل توانست این سرمازدگی و کاهش تولید پسته را جبران کند. وی ادامه داد: درحالی که با توجه به مطالب مذکور، افزایش قیمت پسته پیش بینی میشد، شاهد کاهش قیمت پسته فندقی که شاخص در صادرات پسته است، بودیم که دلایل زیادی، موجبات این کاهش را فراهم کرده است.
وی بیان داشت: عمدهترین دلیل کاهش قیمت پسته عدم ثبات قیمت دلار و نیاز مالی کشاورزان به فروش محصول در بازار راکد فعلی است.
صادقی افزود: طرح مساله باقی مانده سموم و افلاتوکسین در پسته ایران و اعزام هیات سلامت از کشور آلمان در مهرماه نیز بیم و امیدهایی برای تجار و فعالان اقتصادی این حوزه ایجاد کرده است. وی از سفر هیاتی از کشور آلمان در نیمه مهرماه سال جاری برای بازدید از باغات پسته و اطمینان از فرآیندهای بهداشتی و تولیدی و فرآوری آن به ایران خبر داد.
کاهش ۱۰ درصدی قیمت انواع روغن خوراکی
معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام گفت: اکنون قیمت انواع روغنهای خوراکی ۱۰ درصد و روغنهای صنف و صنعت ۱۵ درصد کاهش یافته است.
به گزارش مهر محمد قربانی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: اکنون قیمت انواع روغنهای خوراکی ۱۰ درصد و روغنهای صنف و صنعت ۱۵ درصد کاهش یافته است و اگر اتفاق جدیدی در بازار جهانی رخ ندهد ما شاهد کاهش مجدد قیمتهای این محصول در بازار خواهیم بود.
وی اظهار داشت: در اردیبهشتماه سال جاری و در پی اجرای طرح مردمیسازی نظام عادلانه یارانهها، بر اساس اطلاعیهای نرخهای جدید روغن خوراکی برای روغن مایع ۸۱۰ گرمی پخت و پز ۶۳ هزار تومان و روغن مایع سرخکردنی ۶۲ هزار تومان تعیین و اعلام شد که با توجه به شرایط جدید بازار و کاهش جهانی قیمت روغن خام در مردادماه قیمتهای مصوب کاهش یافت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: طبق آمارهای موجود قیمت جهانی هر تن روغن خام پالم در اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ حدود ۱۷۰۰ دلار بود که در شهریورماه به ۹۰۰ دلار رسید و همچنین قیمت جهانی هر تن روغن سویا در اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ حدود ۱۸۰۰ دلار بود که در شهریورماه به ۹۰۰ دلار شد که حدود ۴۰ درصد کاهش قیمتهای جهانی روغن را نشان میدهد.
بنابراین گزارش، اکنون در فروشگاههای زنجیرهای و خردهفروشیها قیمت روغن سرخ کردنی صنعتی وزن ۱۶ کیلوگرم قیمت قدیم یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود که اکنون با قیمت جدید ۹۰۰ تا ۹۱۸ هزار تومان، روغن سرخکردنی با قیمت قبلی ۱۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان اکنون با قیمت ۱۰۵ هزار تومان، روغن پخت و پز با قیمت قبلی ۱۱۵ هزار و ۱۰۰ تومان به قیمت ۱۰۷ هزار تومان، روغن سرخ کردنی با قیمت قبلی ۲۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان به قیمت جدید ۱۹۵ هزار تومان به فروش میرسد.