اقتصادکلان

۱۴۰۱/۰۸/۰۵ - ۰۲:۵۶:۱۰
کد خبر: ۱۹۳۷۸۴

سرشماری 1405 سنتی نخواهد بود

مدیرکل دفتر نقشه و اطلاعات مکانی مرکز آمار ایران گفت: سرشماری نفوس و مسکن کشور در سال ۱۴۰۵ درصورت فراهم شدن زیرساخت‌ها از حالت سنتی خارج می‌شود و جای خود را به طرح آمارگیری «ثبتی مبنا» می‌دهد. بهنام نصوحی دهنوی با اشاره به طرح آمارگیری «ثبتی مبنا»، اظهار کرد: در این روش، یک نسخه از اطلاعاتی که در سایر دستگاه‌ها جمع‌آوری و ثبت می‌شود به مرکز آمار ایران ارسال و پس از انجام پردازش‌های آماری بر روی آن، آمار و اطلاعات جدید از آنها استخراج و منتشر می‌شود. وی افزود: هریک از دستگاه‌های اجرایی کشور به واسطه فعالیتی که انجام می‌دهند یکسری داده تولید می‌کنند؛ همانند ثبت احوال که آمار جمعیتی را تولید می‌کند یا شرکت پست که کد پستی تولید می‌کند؛ همه این آمار‌ها می‌تواند در یک پایگاه ثبت شود و مورد استفاده قرار گیرد. وی تاکید کرد: این طرح در حال حاضر به صورت آزمایشی در شهرهای مختلف کشور در حال اجرا است تا نقاط قوت و ضعف آن شناسایی شود. مدیرکل دفتر نقشه و اطلاعات مکانی مرکز آمار ایران در پاسخ به این سوال که آیا محرمانگی اطلاعات خانوارها در سامانه‌های مختلف رعایت می‌شود یا خیر؟ گفت: دیتاهای مربوط به هر دستگاه اجرایی برای رعایت شدن محرمانگی، ریکد (Recode) می‌شود و تبدیل به داده‌های آماری می‌شود تا محرمانگی اطلاعات مردم نیز حفظ شود. دهنوی با بیان اینکه با اجرا شدن این طرح، دیگر آمار‌گیری به صورت سنتی و با مراجعه ماموران آمار درب منازل مردم انجام نمی‌شود، اظهار کرد: بزرگ‌ترین مشکلی که اکنون با آن مواجه هستیم، هماهنگی بین دستگاه‌ها و جریان دیتا است که اگر برطرف شود، دیگر مشکلی ندارد. وی در پاسخ به اینکه این طرح چه زمانی به صورت کامل اجرایی می‌شود؟ اعلام کرد: اگر مشکلات موجود برطرف شده و زیرساخت‌ها فراهم شود، سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ از حالت سنتی و مراجعه ماموران درب منزل مردم خارج شده و از طریق آمارگیری «ثبتی مبنایی» انجام می‌شود.

واریز درآمد مالیاتی برای نهضت ملی مسکن

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در تبیین اجرای طرح نهضت ملی مسکن از تامین بیش از ۵۷ هزار میلیارد ریال منابع مالیاتی جهت واریز به حساب صندوق ملی مسکن طی شش ماهه اول سال جاری خبر داد. داود منظور با اشاره به نقش و جایگاه مالیات در کمک به بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله حوزه مسکن اظهار کرد: در اجرای طرح نهضت ملی مسکن موضوع تبصره ۸ ماده (۳) قانون جهش تولید مسکن و واریز درآمدهای مالیاتی مربوط به پایه‌های مالیاتی مرتبط با حوزه زمین، مسکن، مستغلات و ساختمان به حساب صندوق ملی مسکن، طی شش ماهه اول سال جاری بیش از ۵۷ هزار میلیارد ریال وصول و ذیل ردیف‌های درآمدی مربوطه واریز شده است. وی در تشریح جزییات هر یک از پایه‌های مالیاتی این قانون تصریح کرد: در بخش مستغلات بیش از ۲۴ هزار میلیارد ریال، در بخش نقل و انتقال و سرقفلی حدود ۱۱ هزار میلیارد ریال، در بخش نقل و انتقال املاک حدود ۲۲ هزار میلیارد ریال، در بخش واحدهای مسکونی گران قیمت بالغ بر ۱۲۷ میلیارد ریال و همچنین در بخش واحدهای مسکونی خالی از سکنه نزدیک پنج میلیارد ریال وصول و به ترتیب به ردیف‌های درآمدی ۱۱۰۲۰۴، ۱۱۰۳۰۳، ۱۱۰۳۰۵، ۱۱۰۳۰۷ و ۱۱۰۳۰۹ واریز شده است. طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، منظور خاطرنشان کرد: براساس تبصره ۵ ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است در صورت استنکاف بانک‌های عامل در پرداخت ۲۰ درصد از تسهیلات خود به بخش مسکن، در قالب بودجه سنواتی مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده را از بانک‌ها و موسسات اعتباری مستنکف اخذ و به خزانه داری کل کشور واریز کند که این مبلغ نیز در وجه صندوق ملی مسکن واریز خواهد شد. بر اساس این گزارش و به نقل از به گزارش رسانه مالیاتی ایران، وی افزود: سازمان مالیاتی اقدامات اجرایی لازم را جهت شناسایی و وصول این منبع مالیاتی آغاز کرده است.

رشد دو برابری سرمایه‌گذاری خارجی در کشور

معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی ایران گفت: در طول یک‌سال اخیر جذب سرمایه خارجی در کشور به میزان دو برابر افزایش یافته است. فکری با تاکید بر اینکه سازمان سرمایه‌گذاری کشور با توجه به شرایط بین‌المللی و نگاه بلندمدت، تلاش خود را برای جذب سرمایه‌گذاری به کار گرفته است، گفت: در این راستا ایجاد، تقویت و بهبود شرایط کسب و کار داخلی، تدوین و ارتقای قوانین، شناسایی و معرفی هدف‌های سرمایه‌گذاری و تسهیل ورود سرمایه با استفاده از توسعه ابزارها، تدوین و تصویب مشوق‌های هدفمند برای جذب و هدایت سرمایه به سمت اهداف کشور، تشویق و حمایت قانونی برای جذب سرمایه‌های انسانی ایرانیان خارج از کشور و توسعه سرمایه‌گذاری با کشورهای منطقه از جمله اهداف سازمان به شمار می‌رود. وی با اشاره به دستاوردهای دولت در حوزه جذب سرمایه‌گذاری خارجی اظهار کرد: در طول یک سال اخیر جذب سرمایه خارجی در کشور دو برابر افزایش یافته و با تغییر رویکرد در دولت سیزدهم میزان سرمایه‌گذاری از ۲.۴ میلیارد دلار به ۵ میلیارد دلار افزایش یافته و هنوز اقدامات بسیار باقی است. این افزایش نشان می‌دهد که تصمیمات تا حدودی موثر بوده و همچنان کار بسیار است.