سیاست

۱۴۰۱/۰۸/۱۱ - ۰۰:۱۸:۲۵
کد خبر: ۱۹۳۹۵۰

نسبت به منطقه قفقاز حساس هستیم

رییس‌جمهور تاکید کرد که منطقه قفقاز بخشی از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانی است و ما نسبت به منطقه قفقاز حساس هستیم. سید ابراهیم رییسی در نشست خبری مشترک خود با نخست وزیر ارمنستان با بیان اینکه تردیدی ندارم این سفر به ارتقای روابط دو کشور منجر می‌شود، اظهار کرد: سیاست همسایگی مورد تاکید دولت است. ما در یک سال گذشته با آقای کاشینیان نشست‌های مختلفی داشتیم که در این نشست‌ها و همچنین در این سفر بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی، سیاسی و امنیتی دو کشور کردیم. رییسی افزود: در این چند ماه گذشته روابط تجاری و اقتصادی دو کشور 43 درصد رشد داشته است اما هدفگذاری ما توسعه این روابط تا سه میلیارد دلار است و این هدف امکانپذیر است. رییس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه روابط خوب دو کشور حتما به روابط بهتر در منطقه خواهد انجامید خاطرنشان کرد: منطقه قفقاز بخشی از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانی است و ما نسبت به منطقه قفقاز حساس هستیم. امنیت و صلح در قفقاز برای ایران بسیار اهمیت دارد. ما در مذاکرات امروز به این نتیجه رسیدیم که حل مسائل منطقه باید به دست کشورهای منطقه باشد و مداخله بیگانگان نه تنها مشکلات را حل نمی‌کند بلکه مشکلاتی ایجاد می‌کند. وی تاکید کرد: ظرفیت‌های قفقاز می‌تواند امنیت و صلح پایدار را در این منطقه تضمین کند. امیدواریم در این نشست با توافقاتی که انجام شده است گام‌های قابل توجهی در جهت ارتقای روابط دو کشور برداشته شود. نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان در ادامه این نشست خبری با تاکید بر روابط تاریخی دو کشور گفت: در دیدار با رییس‌جمهور ایران از وی بابت رویکرد ایران نسبت به جامعه ارامنه در این کشور تقدیر کردم. باید اشاره کنم جمهوری اسلامی ایران می‌تواند نماد واضح و شفافی درباره همزیستی مسالمت آمیز دو دین مختلف باشد. وی همچنین گفت: در این دیدار درباره زمینه‌های همکاری منطقه‌ای مذاکره کردیم. ظرفیت‌های زیادی برای توسعه روابط ایران و ارمنستان وجود دارد. من از دیدگاه ایران نسبت به صلح و امنیت در منطقه تقدیر کردم. وی ادامه داد: من همچنین اطلاعاتی درباره نشست سه جانبه سوچی به آگاهی رییس‌جمهور ایران رساندم و موافق نقطه نظرات ایران درباره صلح و امنیت منطقه هستم. برای ما مهم است که حتما ایران از همه مسائلی که در مذاکرات ما مطرح می‌شود آگاهی داشته باشد. ایران باید از روابط ارمنستان با آذربایجان و ترکیه و قره باغ آگاهی داشته باشد. پاشینیان هم در پایان با اشاره به مذاکرات خود با رییس‌جمهور ایران درباره توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی برای یافتن راه‌حل‌های آن گفت: در زمینه انرژی، کشاورزی، مدیریت منابع آبی و مسائل زیرساختی مذاکره کردیم که آنها باید جمع‌بندی شود. خیلی خوشحالم که در دیدار امروز یادداشت تفاهم درباره تمدید تهاتر برق و گاز میان وزرای دو کشور امضاء شد.

هدف‌گذاری سهم 20 درصدی انرژی هسته‌ای در کشور

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: هدف‌گذاری ما تولید ۲۰ درصد از سبد انرژی کشور یعنی حدود ۱۴ هزار مگاوات است؛ اکنون حدود یک هزار مگاوات در دست بهره‌برداری بوده و ۲ هزار مگاوات در دست ساخت است. محمد اسلامی پس از حضور در نشست کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: صنعت هسته‌ای، صنعتی پیشتاز و پیشران در توسعه علم و فناوری است و می‌تواند تاثیرگذاری گسترده‌ای در حوزه صنعتی داشته باشد.رییس سازمان انرژی اتمی افزود: در جلسه امروز محورهای اصلی سند جامع راهبردی سازمان انرژی اتمی که ۲۰ فروردین امسال توسط رییس‌جمهور رونمایی شد و در دستورکار ما قرار دارد، تشریح شد. وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سازمان انرژی اتمی در حوزه معادن نقش داشت، ابهامات، سوالات، عملکرد و برنامه‌های این بخش در نشست امروز تشریح و مقرر شد که بیشتر از گذشته با کمیسیون در حوزه معادن و بهره‌برداری از معادن تعامل صورت گیرد. اسلامی درباره تولید انرژی، ادامه داد: هدف‌گذاری ما در این زمینه تولید ۲۰ درصد از سبد انرژی کشور یعنی حدود ۱۴ هزار مگاوات است؛ اکنون حدود یک هزار مگاوات در دست بهره‌برداری بوده و ۲ هزار مگاوات در دست ساخت است، همچنین یک پکیج ۱۰ هزار مگاواتی و تعدادی نیروگاه کوچک در دست است. رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در طرح آمایش و انتخاب سایت مطالعاتی انجام شده که مهم‌ترین نکته برای ما کنار آب بودن و قابلیت استفاده از آب است که تولید ۱۰ هزارمگاوات جدید در جنوب و بیشتر در سواحل مکران و استان هرمزگان، بوشهر و در خوزستان پیش‌بینی شده است.

رییس‌جمهور از داغداران زاهدان دلجویی کند

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتفاقات ۸ مهر زاهدان، خواستار دلجویی از خانواده‌های داغداران این حادثه و «شهید» تلقی شدن کسانی که بی‌گناه کشته شدند، شد. معین‌الدین سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به گفت‌وگوی روز گذشته خود با رییس‌جمهور درباره اتفاقات زاهدان گفت: در پی اتفاقات تلخ زاهدان نمایندگان مجمع استان سیستان و بلوچستان جلسات متعددی با مسوولان عالیرتبه کشور؛ اعم از رییس محترم جمهوری، رییس مجلس، وزرای اطلاعات و کشور و همچنین رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس داشتند؛ دیروز نیز در حاشیه نشست کمیسیون کشاورزی مجلس با رییس محترم جمهوری من مجدداً در دو حوزه از ایشان گلایه کردم. وی افزود: یکی از گلایه‌های من از رییس‌جمهوری استفاده نکردن از ظرفیت‌های نیروهای توانمند استان سیستان و بلوچستان بود؛ معتقدم که در این دولت نه تنها استفاده از نیروهای توانمند استان سیستان و بلوچستان توسعه پیدا نکرده بلکه حتی نتوانستند همان نیروهای قبلی را نیز حفظ کنند. گلایه دیگر من درباره نحوه مواجهه دولت و رییس‌جمهوری با اتفاقات زاهدان بود؛ معتقدم به گونه‌ای که باید، از مردم دلجویی نشد و برخوردی که با این قضیه اتفاق افتاد به زعم ما اقناع‌کننده نبوده است.