ایرانشهر
دستور پوتین برای مشارکت در ۲ پروژه ریلی ایران
دستیار رییسجمهور روسیه از دستور ولادیمیر پوتین به مسوولان این کشور برای اجرای خطآهن رشت-آستارا، برقیسازی خط اینچه برون- گرمسار و افزایش ظرفیتهای همکاریهای حمل و نقلی دو کشور ایران و روسیه خبر داد. به گزارش تسنیم، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ایران با ایگور لویتین دستیار رییسجمهور روسیه در خصوص افزایش همکاریهای حمل و نقلی و تکمیل پروژه ریلی رشت-آستارا دیدار و گفتوگو کرد.قاسمی با اعلام اینکه مذاکرات با هیات روسی مذاکرات مناسب، طولانی و مثمرثمری بود، گفت: درباره تکمیل خطآهن رشت-آستارا، طرف روسی طرح مالی این طرح را ارایه کرد و مقرر شد تا ما آن را بررسی کرده و نتیجه را اعلام کنیم و در مجموع مذاکرات بسیار مناسب بود. وزیر راه و شهرسازی افزود: هماکنون یک روز در میان یک قطار روسی وارد بندر شهیدرجایی میشود با این حال این امکان وجود دارد که در روز، پنج قطار روسی از سرخس وارد ایران شود که در این باره مذاکرات مفصلی انجام شده است. قاسمی در این دیدار با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با روسیه ممنوعیتی ندارد، گفت: ایران آمادگی دارد تا روابط حمل و نقلی خود را با روسیه به بالاترین سطح برساند. وزیر راه و شهرسازی حمل و نقل ریلی را با توجه به ویژگی ارزان بودن، حمل و نقل انبوه و ایمنی و حفظ محیط زیست از بهترین روشهای حمل ونقل برای افزایش ظرفیتهای ترازیت برشمرد و خواستار استفاده از این بخش با اتصال روسیه به خطر ریلی کریدور شمال-جنوب شد. همچنین ایگور لویتین دستیار رییسجمهور روسیه در حاشیه این نشست گفت: ما بر اساس دستور رییسجمهور روسیه برای اجرای خطآهن رشت-آستارا، برقیسازی خط اینچه برون- گرمسار و افزایش ظرفیتهای همکاریهای حمل و نقلی دو کشور ایران و روسیه به ایران سفر کردیم. در مذاکرات دو جانبه هیاتهای روسی و ایرانی که شامل معاون وزیر حمل و نقل روسیه و معاونان وزیر راه و شهرسازی کشورمان بود با اشاره به بازدید بازرگانان روسی از بندرعباس و اعلام ظرفیتهای بندری و عملیاتی بر افزایش همکاریهای حمل و نقلی دو کشور تاکید و مقرر شد تا کارگروهی تشکیل و موضوع مربوط به تکمیل خطآهن رشت-آستارا نهایی و عملیاتی شود. تاکید بر سند حمل و نقلی باکو و اسناد کنفرانس وزرای حمل ونقل کشورهای آسیای مرکزی، موافقتنامه
سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه و موافقتنامه دو جانبه ایران و روسیه، توجه جدی به مسیر ترانزیتی ایران در منطقه، افزایش حجم ترانزیت از برنامه 15 میلیون تنی به 50 میلیون تن و تبدیل ایران به هاب ترانزیت منطقه از موارد مطرح این نشست دو جانبه بود.
افزایش ۲۱ درصدی ترانزیت جادهای در نیمه اول ۱۴۰۱
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در نیمه نخست امسال ۵.۷ میلیون تن کالا از کشور ترانزیت شده که سهم حملونقل جادهای و ریلی به ترتیب ۲۱ درصد رشد و ۱۵.۵ درصد کاهش یافته است. به گزارش تسنیم، بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در نیمه نخست امسال 5 میلیون و 761 هزار تن کالا از کشور ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 14.4 درصد افزایش یافته است. از این میزان ترانزیت، 5 میلیون و 17 هزار تن از طریق جاده و 744 هزار تن از طریق ریل جابهجا شده که در بخش جادهای رشد 50.8 درصد و در بخش ریلی کاهش 15.56 درصدی نسبت به نیمه نخست سال گذشته را نشان میدهد. همچنین از مجموع ترانزیت زمینی 4 میلیون و 100 هزار تن محمولات عبوری غیرنفتی (با رشد 17 درصد نسبت به سال گذشته) و یک میلیون و 66 هزار تن محمولههای عبوری نفتی با افزایش 8.4 درصدی بوده است. تخلیه و بارگیری کالای ترانزیتی در بنادر کشور نیز طی نیمه نخست امسال 4.2 میلیون تن بوده که در مقایسه با نیمه اول سال گذشته 15.6 درصد رشد داشته است.
تردد مرزی بین ایران و ترکمنستان عادی شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان گفت: با ورود یک دستگاه ناوگان ترکمنستانی به پایانه مرزی اینچه برون، تردد مرزی بین کشور ایران و ترکمنستان از این پایانه پس از ۳۲ ماه وقفه به صورت عادی برقرار شد. به گزارش تسنیم، عادل مصدقی گفت: یک دستگاه ناوگان ترکمنستانی برای عملیات ترانشیپ کالا (بارگیری از یک کامیون دیگر) بدون هیچگونه محدودیت و طبق روال عادی دیروز چهارشنبه وارد پایانه مرزی اینچه برون شد. مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان با بیان اینکه این کامیون حاوی 24 تن کاشی و سرامیک بود، افزود: ترکمنستان پایانه مرزی اینچه برون را از اسفند 98 تا مهر 1400 بهطور یکجانبه مسدود کرده بوده و از مهر 1400 تاکنون به صورت محدود و با روش تبادل یدک فعالیت داشته است. مصدقی گفت: سفر هیات اقتصادی استان به ترکمنستان در اواخر مهر امسال و دیدارهای دوجانبه و چندجانبه اداره کل و مقامات استان با آژانس حمل و نقل جادهای استان بالکان ترکمنستان و پیگیریها و مکاتبات انجام شده با مقامات ارشد سازمانی و کشوری پس از این سفر با مقامات ترکمنستانی در برقراری تردد عادی بین دو کشور تاثیرگذار بوده است. مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان اظهار امیدواری کرد که در آیندهای نزدیک شاهد عبور ناوگان ایرانی و گلستانی از مرز اینچه برون خواهیم بود. حدود 11 هزار ناوگان باری با 24 تن وزن در شش ماه نخست امسال از پایانه مرزی اینچه برون به صورت یدک به یدک تردد کردند.