خام فروشی زعفران را کنار بگذاریم

۱۴۰۱/۱۰/۰۴ - ۰۲:۳۸:۲۸
کد خبر: ۱۹۵۶۸۹

عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران گفت: بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران دنیا هستیم، ولی بهره‌برداری درست از زعفران را جا ننداخته‌ایم و هنوز خام فروشی می‌کنیم.عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران با تاکید بر ضرورت فروش و صادرات زعفران فرآوری شده و اجتناب از خام‌فروشی این محصول گفت: اگر قرار باشد بازارهای صادراتی خود را در این بخش از دست ندهیم باید استانداردهای ایزو در رابطه با ادویه و چاشنی را رعایت کنیم. علی حسینی، عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه زعفران در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی در دنیا کاربردهای فراوانی دارد، گفت: طبیعتا خریداران به دنبال محصولات با کیفیت‌تر هستند بنابراین اگر می‌خواهیم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و در این بخش پیشرفت کنیم باید محصولات استاندارد به دست مصرف‌کنندگان و خریداران برسانیم .وی افزود: کشاورزی که زحمت زیادی می‌کشد و یک مزرعه یک تا دو هکتاری خود را به درستی مدیریت می‌کند قطعا به‌دلیل جمع‌آوری به موقع محصول، فرآوری صحیح و خوب قادر خواهد بود بهترین عملکرد و کیفیت را به دست آورد و حق او بیشترین حمایت و ارزش‌گذاری به محصولش است.

عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران تصریح کرد: در ابتدای برداشت محصول کروسین زعفران سرگل در بدترین شرایط از ۲۵۰ بالاتر است، اما زعفرانی که چند سال در انبارها مانده قطعا و بدون تردید میزان کروسین آن در بهترین حالت بین ۲۰۰ تا ۲۴۰ خواهد بود. یک خریدار حرفه‌ای در هر کجای دنیا که باشد به این موارد توجه می‌کند و این طور نیست که ما بخواهیم نظرات غیرکارشناسی را بر بازار تحمیل کنیم و انتظار موفقیت هم داشته باشیم. حسینی با بیان اینکه بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در دنیا هستیم ولی بهره‌برداری درست از زعفران را در کشور جا ننداخته‌ایم گفت: باید خام فروشی زعفران را کنار بگذاریم و از محصولات جانبی آن بهره‌برداری کنیم، زیرا خریداران در دنیا به دنبال ترکیبات زعفران هستند. همچنین باید استانداردهای ایزو در رابطه با ادویه و چاشنی را رعایت کنیم تا بازارهای صادراتی خود را از دست ندهیم. اگر انتظار داریم که زعفران ما را با بالاترین قیمت در دنیا بخرند باید استانداردهای دنیا برای تولید و عرضه یک محصول با کیفیت رعایت شود.