پیاز رکورد گرانی را شکست/ رشد ۲۵.۴ درصدی قیمت پیاز طی یک ماه+ نمودار
بر اساس گزارش جدید مرکز آمار ایران درباره تغییر قیمت کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور طی آذرماه امسال پیاز بیشترین میزان افزایش قیمت را داشته است.
به گزارش تسنیم، پیاز با رشد قیمت 25.4 درصدی طی یک ماه (آذرماه 1401) بیشترین رشد قیمت را داشته است. پرتقال هم در آذر ماه بیش از دیگر خوراکی ها ارزان شده است.
در آذرماه ۱۴۰۱ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
نان و غلات:
در این گروه، اقلام «شیرینی خشک» با 1.9 درصد و «رشته آش» با 1.6 درصد بیشترین افزایش قیمت و قلم «ماکارونی» با 0.2- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آن:
در این گروه، اقلام «گوشت گوسفند» با 7.1 درصد ، «کنسرو تن ماهی» با 3.2 درصد و «گوشت گاو یا گوساله» با 2.5 درصد بیشترین افزایش قیمت و قلم «مرغ ماشینی» با 11.8- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «شیر خشک» با 4.6 درصد و «تخم مرغ ماشینی» با 3.7 درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «ماست پاستوریزه» با 0.5- درصد بوده است.
میوه و خشکبار:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «هندوانه» با 16.5 درصد و «هلو» با 11.0 درصد است. همچنین در این گروه بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «پرتقال» با 13.9- درصد و «لیمو ترش» با 0.3- درصد ماست.
سبزیجات و حبوبات:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «پیاز» با 25.4 درصد و «کدو سبز» با 6.4 درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «گوجه فرنگی» با 4.4- درصد و «هویج» با 2.7- درصد است.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «چای خارجی بستهای» و «نوشابه گازدار» با 1.6 درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «شکر» با 0.7- درصد و «قند» با 0.5- درصد است.