وضعیت صادرات نفت ایران با توافق با عربستان چه خواهد شد؟
قمصری گفت: نمیتوان به افزایش سهم فروش نفت ایران در بازارهای بینالمللی خوشبین بود، زیرا عربستان به عنوان رقیب ایران است و بعید است سهمی از بازار خود را به ایران بدهد. محسن قمصری، کارشناس انرژی در گفتوگو با مهر با اشاره به اینکه تا زمانی که تحریمها برطرف نشود امکان افزایش صادرات نفت و گاز وجود ندارد گفت: جزییاتی از قرارداد ایران و عربستان وجود ندارد ولی نکتهای که باید به آن توجه داشت ما تاکنون مشکلی برای فروش نفت خام با عربستان نداشتهایم. مشکلی که وجود دارد با غرب و امریکا است و در صورتی که تحریمها برداشته شود یا راهی ایجاد شود میتواند بر فروش نفت ما تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: اما اگر توافق ایران و عربستان منتج به برطرف شدن تحریمها نشود کمک خاصی به ما نمیکند ضمن آنکه ایران و عربستان دو تولیدکننده رقیب یکدیگر هستند. این کارشناس انرژی توضیح داد: نمیتوان به افزایش سهم فروش نفت ایران در بازارهای بینالمللی خوشبین بود، زیرا عربستان به عنوان رقیب ما شناخته میشود و اگر توافقی با ایران انجام داده کمی بعید است که سهمی از بازار خود را به ایران بدهد.
وی ادامه داد: عربستان نفتی که تولید میکند را بیش از دو سوم آن را در بازارهای مربوطه در کشورهایی نظیر چین، کره و هند سرمایهگذاری کرده است. قمصری توضیح داد: در چنین شرایطی عربستان هیچیک از بازارهای خود را به ایران نمیدهد و یک سوم نفتی که به فروش میرساند را به وسیله قراردادهای میان مدت و بلندمدت است. به همین دلیل نمیتوان نگاه خوشبینانهای داشت که عربستان بخشی از سهم بازارهای صادراتی خود را به ایران بدهد. این کارشناس انرژی اضافه کرد: ما مشکلمان عربستان نیست بلکه مشکلهای بانکی و تحریمها است و تا زمانی که نفت ما به صورت رسمی خریداری نشود مثمر ثمر نخواهد بود و اکنون به دلیل ملاحظات تحریمها است که سایر کشورها از ایران نفت خریداری نمیکنند.
قمصری خاطرنشان کرد: مشکل ما در زمینه صادرات گاز و نفت عربستان نیست و با نگاهی خوشبینانه میتوان به این نتیجه رسید که اگر در آینده این توافق منتج به تغییراتی در تحریمها باشد در غیر این صورت زمینههای صادرات نفت و گاز ما فراهم نیست.