نظر ایلان ماسک درباره جنگ اوکراین چیست؟

۱۴۰۲/۰۱/۰۷ - ۱۰:۱۸:۰۷
کد خبر: ۲۰۱۹۷۰
نظر ایلان ماسک درباره جنگ اوکراین چیست؟

ایلان ماسک که به دلیل تلاش‌های دولت آمریکا در صحنه ژئوپلیتیک بین‌المللی به دردسر بزرگی برای دولت جو بایدن تبدیل شده است، گفت: آمریکا در صحنه جهانی شکست می‌خورد.

به گزارش اقتصادنیوز، تارنمای خبری داستریت گزارش داد، این میلیاردر در زمینه جنگ روسیه در اوکراین نیز در صحنه جهانی شهرت پیدا کرده چرا که با استفاده از «استارلینک» یکی از مهم‌ترین ابزارهای ارتباطی، اوکراین و دسترسی این کشور به اینترنت ماهواره‌ای را برای کی‌یف فراهم کرده است.

استارلینک که توسط شرکت هوافضای ماسک یعنی اسپیس ایکس توسعه داده شده است نه تنها به این دلیل که روسیه بیشتر زیرساخت‌های مخابراتی اوکراین را نابود کرده، بلکه به دلیل ایمن و مستقل بودن این سرویس، به سیستم ارتباطی نیروهای مسلح اوکراین نیز تبدیل شده است؛ زیرا قابلیت ارتباطات ایمن را تضمین کرده و در برابر جاسوسی روسیه نیز از این ارتباطات محافظت می‌کند.

جنگ‌طلبان در وزارت خارجه آمریکا

ایلان ماسک ساختارشکن و غیرقابل پیش‌بینی است و در بیان نظرات خود بدون نگرانی از اینکه این نظرات ممکن است چه کسی را عصبانی کند، بی‌پرواست. کارشناسان معتقدند که ماسک هیچ‌گاه کوتاه نمی‌آید و قوانین دیپلماتیک و عواقبی که اظهاراتش می‌تواند داشته باشد را نادیده می‌گیرد.

وی چند ماه است که اصرار دارد که درگیری بین روسیه و اوکراین که از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (۵ اسفند ۱۴۰۱) با حمله روسیه به اوکراین آغاز شد، باید با توافق صلح پایان یابد.

از نظر وی توافق صلح، تنها وسیله اجتناب از جنگ جهانی سوم است که در طی آن روسیه در استفاده از سلاح هسته‌ای تردیدی نخواهد داشت.

ماسک همچنین بر این باور است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه فردی تندرو است که شکست را نمی‌پذیرد. بر پایه اعتقاد به این باورهاست که وی اصرار بر حل مناقشه اوکراین از طریق مسالمت‌آمیز و (حتی اگر لازم باشد) با دادن امتیازات مهم به روسیه دارد.

درخواست‌های وی برای صلح تاکنون توسط اوکراین و حامیانش نادیده گرفته شده یا به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. اردوگاه غرب که این جنگ را نبرد بین دموکراسی‌ها و دیکتاتوری‌ها معرفی می‌کند، بر این باور است که روسیه باید با خروج از اوکراین به نبردی که تاکنون هزاران کشته و میلیون‌ها آواره به همراه داشته است، پایان دهد.

روسیه خاک اوکراین را در حیطه حقوق حَقّه خود می‌داند و قصد دارد به عملیات نظامی خود ادامه دهد بنابراین، دو اردوگاه بر مواضع خود ثابت‌قدم مانده‌اند، درگیری راکد مانده و هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند جنگی که وارد دومین سال خود شده است، چه زمان و چگونه به پایان خواهد رسید.

برای ماسک و دوستانش، بخش بزرگی از تقصیر دیپلماسی آمریکا این است که به گفته آنها، کار مفیدی انجام نداده یا حتی شکست خورده و ایالات متحده را به یکی از بزرگ‌ترین بازندگان این جنگ تبدیل کرده است.

در نظر ماسک و دوستانش، دیپلمات‌ها به جنگ‌افروزان تبدیل شده‌اند و فراموش کرده‌اند که نقش آنها، مذاکره برای جلوگیری از وقوع بدترین‌ها است. این واقعیت که جنگ ادامه دارد و ممکن است تشدید شود به عنوان شکست دیپلماسی ایالات متحده تلقی می‌شود. آنها می‌گویند که این شکست (دیپلماسی آمریکا) همچنین منجر به ظهور یک اتحاد غیرمنتظره بین روسیه و چین شده است.

در حد مدال برنز

این میلیاردر در آخرین توئیت خود که به عنوان تفسیری درباره اظهارات توهین‌آمیزی که دیوید ساکس سرمایه‌گذار فناوری و دوست ماسک، درباره دیپلماسی آمریکایی منتشر کرد، دیپلمات‌های آمریکایی را به باد انتقاد گرفت و آنان را به ورزشکارانی تشبیه کرد که در بهترین روز خود تنها قادر به کسب مدال برنز هستند.

ساکس در توئیت خود خطاب به گلن ساکس مفسر محافظه‌کار نوشت: ما این جنگجویان صلیبی را در وزارت خارجه آمریکا داریم که فقط می‌خواهند به گسترش ناتو ادامه دهند و نمی‌دانم چرا آنها نمی‌توانند درک کنند که این امر برای روس‌ها غیرقابل پذیرش است، همانطور که وقتی در سال ۱۹۶۲ اتحاد جماهیر شوروی تلاش کرد تا سلاح‌های هسته‌ای را در کوبا قرار دهد، برای ما غیرقابل قبول بود.

ساکس با اشاره به اینکه گویا با عده‌ای کودک به عنوان سخنگویان و دیپلمات‌های دولت بایدن طرف هستیم، افزود: در حالی که وظیفه وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی ایالات متحده کاهش درگیری است اما در حقیقت هدف واقعی آنها تغییر رژیم در روسیه است.

از سوی دیگر ویکتوریا نولند معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی که ماه گذشته از سوی ایلان ماسک با این عبارت که «هیچ‌کس بیشتر از نولند اصرار به برافروختن آتش این جنگ ندارد» به دلیل حمایت نکردن از راه‌حل مسالمت‌آمیز پایان جنگ در اوکراین مورد انتقاد قرار گرفته بود، ۲۴ فوریه (۵ اسفند) در مصاحبه با واشنگتن پست در پاسخ به ماسک، گفت: من سخن خود را با یک واقعیت اساسی آغاز می‌کنم و آن اینکه اگر قرار است این جنگ پایان یابد، پوتین با خروج نیروهایش می‌تواند همین فردا آن را پایان دهد.

نولند افزود: بنابراین ما مسئول به وجود آمدن شرایط کنونی نیستیم بلکه پوتین با اشغال سرزمین‌های همسایه خود و نیت ضمیمه کردن آن سرزمین‌ها به روسیه، مسئول به وجود آمدن شرایط کنونی است و اگر ما به عنوان ایالات متحده به وی اجازه این کار را بدهیم و اگر از قربانی این تجاوز حمایت نکنیم، بدیهی است که این تجاوزات در سال‌های آینده در سراسر کره زمین تکرار خواهد شد.