افزایش ۱۰ درصدی مصرف بنزین در سال ۱۴۰۲

۱۴۰۲/۰۲/۱۹ - ۰۳:۳۴:۵۳
کد خبر: ۲۰۵۳۴۹
افزایش ۱۰ درصدی مصرف بنزین در سال ۱۴۰۲

تا امروز واردات بنزین نداشتیم، ناترازی تولید و مصرف داریم یعنی در واقع میزان تولید و مصرف به هم نزدیک است، اما تاکنون منجر به این نشده که واردات داشته باشیم.

علی‌اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، در تشریح طرح سامان‌دهی کارت‌های اضطراری در جایگاه‌های عرضه سوخت اظهار کرد: برای همه جایگاه‌های عرضه سوخت کارت اضطراری در نظر گرفته‌ایم. هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و کارت آزاد در سراسر جایگاه‌های سوخت موجو د است.

وی با بیان اینکه بر اساس تکلیف قانونی، تا پایان امسال حجم استفاده از کارت‌های سوخت شخصی باید به ۹۰ درصد افزایش یابد، افزود: هم‌اکنون در شرایط هم‌ترازی تولید و مصرف بنزین قرار داریم و تاکنون واردات انجام نشده، اما مصرف بنزین کشور امسال ۱۰ درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر اینکه طرح‌های توسعه‌ای پالایشی به‌منظور افزایش ظرفیت تولید بنزین در کشور با جدیت در پالایشگاه‌های کشور در حال پیگیری و اجراست، تصریح کرد: برای توزیع یکنواخت و یکپارچه سوخت در کشور ناچار به اجرای سیاست‌های غیرقیمتی هستیم. نژادعلی ادامه داد: با اجرای طرح سامان‌دهی کارت‌های اضطراری جایگاه‌های سوخت، حجم استفاده از کارت‌های سوخت شخصی به ۳۵ درصد رسیده است، همچنین ۴۵۰ هزار کارت تولیدشده هم‌اکنون در باجه‌های معطله پست قرار دارد که نیازمند پیگیری از سوی مالکان است.

وی گفت: امکان تهیه کارت سوخت المثنی در کشور فراهم است و هم‌اکنون ۳۸۰ هزار کارت سوخت المثنی در نوبت صدور قرار دارد. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی در کشور ۱۲ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی دارند که لازم است‌ با فرهنگ‌سازی در این زمینه، مقدار استفاده از این سوخت پاک افزایش یابد.

نژادعلی گفت: براساس بند ح تبصره ۱۴ در قالب بودجه ۱۴۰۲ وزارت نفت مکلف شده است که به منظور بهبود نظام توزیع بنزین و نفت‌گاز در کشور و کاهش قاچاق سوخت، از طریق شرکت‌های تابعه ذیربط تدبیری اتخاذ نماید که تا پایان نیمه نخست سال جاری، ۹۰ درصد خودروهای بنزین‌سوز و ۹۵ درصد خودروهای نفت‌گازسوز، صرفا از طریق کارت‌ سوخت شخصی سوختگیری کنند. در این باره تمهیداتی اندیشیده شده بود که به دنبال آن طرح ساماندهی کارت‌های اضطراری در جایگاه‌های سوخت کشور در دستور کار قرار گرفت.

اطلاع‌رسانی‌های لازم و ساماندهی کارت‌های اضطراری در جایگاه‌های انجام شد و با توجه به حجم مراجعات به جایگاه‌های سوخت، تعداد مناسبی کارت اضطراری در اختیار جایگاه‌داران قرار گرفت. وی با تاکید بر اینکه در تمام نقاط کشور از جمله جایگاه‌های مرزی، کارت هوشمند سوخت آزاد اضطراری به میزان کافی وجود دارد، افزود: توانستیم چالشی که سال گذشته در زمینه تامین کارت‌های هوشمند سوخت وجود داشت، برطرف کنیم و تا پایان سال گذشته، برای تمامی خودروها در کشور کارت سوخت صادر کرده و در اختیار مردم قرار دادیم. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه روند رشد مصرف بنزین در کشور عددی غیرمنتظره است، گفت: سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۱ درصد رشد مصرف داشتیم، امسال نیز با گذشت ۴۷ روز از سال جدید، حدود ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش مصرف بنزین داشته‌ایم و بیش از ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین مصرف در کشور داشتیم که میزان تولید نیز همین میزان است.

نژادعلی با اشاره به اینکه شدت مصرف انرژی در مقایسه با دیگر کشورهای بالاست، افزود: فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل کشور، افزایش پرشتاب خودروهای داخلی، وجود تکنولوژی‌های قدیمی در تولید خودرو و قاچاق مصرف سوخت از جمله دلایل مصرف روزافزون سوخت در کشور است. وی درباره میزان مصرف نفت‌گاز در کشور گفت: در ۴۷ روز ابتدایی سال جاری، به‌طور میانگین ۱۰۳.۲ میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور مصرف شده است که این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴ درصد افزایش یافته است. وی عنوان کرد: در حوزه نفتگاز آمار مصرف در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰۳ میلیون لیتر در روز است که نسبت به سال قبل ۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد. امسال انتظار داریم مصرف نفتگاز به ۱۱۵ میلیون لیتر خواهد رسید. نژادعلی گفت: روزانه ۲۴ میلیون لیتر در روز سی‌ان‌جی مصرف می‌شود که اگر این کار انجام نمی‌شد، به همین میزان باید واردات بنزین انجام می‌دادیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران خاطرنشان کرد: تفاوت قیمت فرآورده‌های نفتی در ایران و کشورهای همسایه قاچاق را جذاب می‌کند. وی به لزوم توجه به افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت اشاره کرد و ادامه داد: اکنون حدود ۱۲ میلیون لیتر ظرفیت خالی در جایگاه‌های سی‌ان‌جی وجود دارد که می‌تواند جایگزین بنزین شود. نژاد علی از توقف تولید خودروهای گازسوز توسط خودروسازان خبر داد و گفت: همچنین استقبال خوبی از مصوبه شورای اقتصاد برای تبدیل خودروهای عمومی نشد و تنها ۲۶۰ هزار خودروی عمومی طرح دوگانه‌سوز کردن رایگان استفاده کردند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: در سال گذشته (۱۴۰۱) به‌طور میانگین ۱۱۲ میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور مصرف شد که پیش‌بینی می‌کنیم این عدد در سال جاری با رشد در نیمه دوم سال به میانگین روزانه ۱۱۶ میلیون لیتر در روز افزایش یابد. نژادعلی با اشاره به افزایش آمار مصرف استفاده از کارت سوخت شخصی با اجرای طرح ساماندهی کارت‌های سوخت جایگاه‌داران، درباره لزوم استفاده از کارت سوخت شخصی گفت: دولت هزینه‌ای را برای تولید کارت‌های سوخت متحمل می‌شود، اما با استفاده از کارت آزاد جایگاه‌داران، میزان سوختگیری غیرمشخص بوده و اطلاعات شفافی در این باره وجود ندارد، بنابراین به این سمت حرکت کردیم که در زمینه آمار سوختگیری به سمت شفافیت حرکت کرده و تصمیم‌گیری در دولت را نیز تسهیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه ۵۵ درصد فروش بنزین کشور با نرخ یارانه‌ای انجام می‌شود، گفت: تاکنون ۲۹ میلیون کارت هوشمند سوخت توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی صادر شده و در اختیار مردم قرار گرفته است؛ تا پایان سال گذشته، ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار کارت هوشمند سوخت تولید شده و در اختیار مردم قرار گرفته است که از این تعداد، حدود ۴۵۰ هزار کارت سوخت تولید شده، همچنان به دلایل مختلف در باجه‌ معطله‌های شرکت پست قرار دارد که لازم است از سوی هموطنان پیگیری شود. نژادعلی افزود: هم‌اکنون ۳۸۰ هزار کارت سوخت جدید نیز در نوبت صدور قرار دارد و بین ۳۰ تا ۴۰ روز زمان صرف می‌شود که کارت سوخت المثنی صادر شود؛ به دنبال آن هستیم که این زمان را روزبه‌روز کوتاه‌تر کنیم.

 

ارسال نظر