مالکان خانه‌های خالی زیر ذره‌بین

۱۴۰۲/۰۲/۲۱ - ۱۱:۳۵:۱۱
کد خبر: ۲۰۵۵۹۷
مالکان خانه‌های خالی زیر ذره‌بین

طبق اعلام استاندار تهران واحدهای خالی به صورت کامل شناسایی شدند و اخطار کتبی به مالکان در دستور کار قرار گرفته تا این واحدها در چرخه استفاده قرار گیرد.

هشدار به مالکان واحدهای خالی

 در روزهای گذشته سید جواد سادات، مشاور وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن از راه‌اندازی گشت‌های مشترک شهرداری، سازمان امور مالیاتی برای شناسایی میدانی خانه‌های خالی در مناطق مختلف شهری خبر داده بود. 

آنطور که مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی در 16 اردیبهشت اظهار کرده بود، تا 15 روز آتی مالکان در کلانشهرها به ویژه شهر تهران نسبت به عرضه این واحدها به بازار مسکن اقدام کنند. 

سادات گفته بود که وزارت راه و شهرسازی در گام نخست از سامانه‌هایی که در اختیار داشته و اطلاعاتی که از سامانه‌های سایر دستگاه‌ها اخذ کرده بزرگ مالکانی که دارای خانه‌های خالی هستند از جمله بانک‌ها و سایر نهادهای دولتی را شناسایی کرده و سازمان امورمالیاتی برای تعدادی از آنها برگه تشخیص ارائه شده و تعدادی از آنها نیز تعیین تکلیف شده است. 

براساس اظهارات گذشته مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی، مهمترین ملاک وزارت راه و شهرسازی برای خالی نبودن خانه‌‌های خالی پرکردن اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان است، شهروندان اطلاعات خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کنند. 

عصر امروز نیز علیرضا فخاری، استاندار تهران در جلسه شورای مسکن اظهار کرده که بعضی از پروژه‌های مسکن مهر در پرند و پردیس که با هدف جبران کسری برای نیازمندی عمومی مردم در حوزه مسکن ساخته شده، هنوز خالی از سکنه است.

به گزارش اکوایران، استاندار تهران درباره علل خالی بودن برخی خانه‌ها در پرند و پردیس گفته که از علت‌های این موضوع، عدم توزیع صحیح مسکن بوده چرا که برخی افراد غیرمسئول در فضای سوداگرایانه با خرید این خانه‌ها در مقاطع مختلف از کسانی که داوطلب خرید این واحدها بوده و جز دهک‌هایی بودند که از تسهیلات استفاده کردند، سبب شدند تا این خانه‌ها جز خانه‌های خالی باشد که باید قانون در مورد آنها اعمال و مالیات دریافت شود.

براساس اظهارات فخاری، شناسایی کامل چنین واحدهایی و اخطار کتبی به آخرین مالکان در دستورکار قرار گرفته تا این واحدها در چرخه استفاده قرار بگیرد و از فضای سوداگرانه مسکن فاصله بگیریم.

استاندار تهران تاکید کرده که آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن و پیشرفت پروژه و علت بازدارنده یا کند بودن روند فعالیت آنها نیز بررسی و به دستگاه‌ها دستورات لازم صادر شد.

براساس اظهارات فخاری، در استان تهران کمبود زمین داریم و از طرفی جبران بخشی از کمبود زمین از طریق بازآفرینی می‌تواند صورت بگیرد که در تهران و برخی شهرستان‌های اقماری با سازه‌های فرسوده مواجه هستیم که باید در بازآفرینی ساخت و ساز صورت گیرد و سهم تأمین زمین در استان تهران از این طریق جبران شود.

طبق اعلام مهر، استاندار تهران یکی دیگر از عوامل دیگر عقب‌ماندگی مسکن را حوزه‌های زیرساختی دانسته و گفته، بعضی از پروژه‌ها رو به اتمام است و آمادگی لازم برای بهره‌برداری آنها وجود دارد، منتها برخی سازمان‌ها برای تأمین زیرساخت‌ها تلاش نکرده بودند که به آنها تذکر داده شد و فاصله زمانی در نظر گرفته شده تا آخرین گزارش‌ها را ارائه دهند، همچنین در استانداری نیز از طریق حوزه فنی دستگاه‌های حوزه زیرساختی باید پاسخگویی لازم را داشته باشند.