مسکن، موتور اشتغالزایی است
استان تهران به لحاظ مختلف از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. علاوه بر اینکه تهران پایتخت کشور و 54 درصد منابع ریالی بانکهای کشور را به خود اختصاص داده است با بیــــش از 13میلیون نفر جمعیت، حدود 17درصد از جمعیت کل کشور را در خود گنجانده است. به همین دلیل نگاه برنامههای اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی در این استان ویژه تر است و در مقوله اشتغال نیز در جایگاه ویژه ای قرار دارد و همواره در برنامه ریزیهای مسئولان برای اشتغال زایی مد نظر بوده است.
به گزارش تسنیم، استان تهران که صنعتیترین استان ایران است، از لحاظ تولید ناخالص داخلی در رتبه 1کشوری قرار دارد همچنین سهم تولید ناخالص بخش کشاورزی در این استان 1، صنعت 22و خدمات 77درصد بودهاست.
همواره میزان اشتغال زایی در این استان نسبت به سایر استانهای کشور کمتر بوده است چرا که برنامه ریزیها و تمرکزهای امورات اداری در این استان است.
صولت مرتضوی, وزیرکار درباره اشتغالزایی در استان می گوید: از جمله حقوق برجسته مردم بر گردن ما به عنوان کارگزاران نظام که در برنامههای رئیسجمهور به تفصیل به آن تأکید شده، اشتغال است.
وی افزود: به منظور ایجاد اشتغال برای آحاد مختلف مردم وظیفه ذاتی و قانونی داریم که از این رهگذر در بیانات مقام معظم رهبری همواره توجه به کار، ترویج فرهنگ کار، رعایت حقوق کارگر، عدالت آمایشی در ایجاد اشتغال را شاهد هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: اگر بخواهیم به مؤلفههای مناسب اشتغال دست پیدا کنیم باید همانند دوران دفاع مقدس قرارگاه اشتغال ایجاد کنیم و در این قرارگاه فرمانداران باید تلاش مضاعف انجام دهند تا از مقررات زائد، مشکلات خودساخته و تلاش دشمن بهمنظور تهدید امنیت شغلی بگذریم، در واقع باید در این حوزه قیام کنیم.
مرتضوی سپس با اشاره به حق داشتن مسکن به عنوان حق دیگر ملت، گفت: چنانچه موتورهای محرکه مسکن به حرکت در بیاید بخشی از اشتغال کشور را رونق میبخشد، همچنین باید متناسب با سیاستهای آمایش اشتغال، تربیت نیروی انسانی داشته باشیم و در گام نخست باید دانشافزایی کنیم که در این زمینه ریلگذاری ساختار نظام آموزشی مناسب شده است.
وی به ضرورت بهرهگیری از ظرفیت مراکز و دانشگاههای فنیوحرفهای اشاره کرد و گفت: مهمترین رکن ایجاد اشتغال پایدار، مقوله آموزش است که در این زمینه اشتغال خانگی و آموزشهای سیستماتیک برنامهریزیشده، آموزشهای غیرحضوری و نظام استاد شاگردی رونق پیدا کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تأمین زیرساختها باید متناسب با مطالعات آمایش و استعداد مناطق تعریف شود و زیرساخت در جایی ایجاد شود تا با کمترین هزینه بیشترین بهرهوری را داشته باشیم.
مرتضوی در ادامه به لزوم مدیریت منابع اشاره کرد و افزود: باید بهرهوری در حوزههای مختلف را بالا ببریم تا به رشد تولید و مهار تورّم منجر شود که این امر نیاز به برنامهریزی مدون دارد و دولت به این مقوله آگاه است و اقدامات شایستهای صورت پذیرفته است.
وی خطاب به مدیران استان تهران هم عنوان کرد: تقاضا از استان تهران این است که امور را با تلاش مضاعف پیگیری کنند و قدرت ریسکپذیری را در حوزه آموزش توسعه دهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به لزوم ماندگاری حوزه نخبگانی و انتقال دانش اشاره کرد و گفت: امید است در سال 1402فرمایش مقام معظم رهبری در زمینه مهار تورّم و رشد تولید محقق شود و این مهم با همت بالای شما امکانپذیر است، هر یک از مسئولان باید یک گام به جلو بردارد.
مرتضوی خاطرنشان کرد: نمایندگان عالی دولت در استان اختیارات متنوع و قابلیت گرهگشایی از مشکلات را دارند، در این راستا استان تهران متفاوت از سایر استانها است و جمعیت برخی از شهرستانهای آن معادل دو استان است؛ از اینرو باید قرارگاههای متعددی تشکیل شود.
به گزارش تسنیم، بر اساس گزارش منتشر شده در سنوات گذشته از مرکز آمار ایران، سهم اشتغال زایی بخش خدمات در استان تهران بسیار بالا است. از سوی دیگر سهم شاغلین بخش کشاورزی از کل شاغلین استان تهران بسیار ناچیز برآورد شده است.
حامد ویس کرمی,مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در آستانه روز کارگر بیان کرد: اکنون 2هزار و 300تشکل کارگری و کارفرمایی صنفی در استان تهران فعالیت دارند که نسبت به سال گذشته 35درصد رشد داشته و بالغ بر 35هزار مورد بازرسی از واحدهای اقتصادی استان در جهت ارتقای سطح ایمنی کار صورت گرفته که خروجی آن کاهش 20درصدی حوادث ناشی از کار نسبت به سال گذشته بوده است. با این وجود تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و در تلاشیم در جهت ارتقای سطح ایمنی و بهداشت کار اقدامات موثرتری انجام دهیم.
ویسکرمی با اشاره به اینکه کارگران ستون فقرات تولید کشور هستند، خطاب به کارگران حاضر در جشنواره گفت: زمانی که شما کارگران در مسیر تامین استقلال اقتصادی کشور گام برمی دارند، این بدان معناست که تک تک شما در حال تولید قدرت ملی و بین المللی هستید و این ارزش و اهمیت کارگران را نشان می دهد که اثرات آن را در پیشرفت کشور در تمام مقاطع شاهد هستیم.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران یادآور شد: اگر کارگر نباشد رکن اصلی که همان تولید است، خاصیت خود را از دست خواهد داد. اگر کارگر نباشد، اقتصاد مقاومتی بیمعنی خواهد بود. این کارگر است که در کنار سایر منابع انسانی همچون کارفرماها می تواند با خلاقیت، نوآوری و تلاش، کشور را در ریل موفقیت قرار داده و منجر به بهبود وضعیت تولید و حضور موثر در بازارهای رقابتی شود.
وی اضافه کرد: قطعا وجود چنین افراد موثر در حوزه اقتصاد می تواند از هرگونه خروج ارز جلوگیری کرده و به توسعه صادرات منجرشود که این موضوع در اشکال مختلف و در قالب اقتصاد مقاومتی بارها عیان شد، بطوریکه طی سالهایی که کشور دچار تحریمهای مغرضانه غرب بوده و هست با تلاشهای این عناصر مهم اقتصاد کشور در مسیر رشد و بالندگی قرار گرفته و این توسعه همچنان نمایان است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، با تاکید بر ارتقای سطح ایمنی کار از ایجاد 131هزار فرصت شغلی در این استان طی سال گذشته خبر دارد.