کدام مشاغل خانگی بدون جواز کسب می‌توانند ای‌نماد بگیرند؟

۱۴۰۲/۰۳/۰۱ - ۰۹:۴۵:۴۲
کد خبر: ۲۰۶۴۱۶
کدام مشاغل خانگی بدون جواز کسب می‌توانند ای‌نماد بگیرند؟

اواسط اردیبهشت ماه بود که معاون اشتغال وزارت کار خبر از ‌پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی از هفته آینده داد.

به گزارش تسنیم، بیرانوند در اواسط اردیبهشت ماه گفت: فرایند پرداخت تسهیلات برای مشاغل خانگی از هفته آینده در استان‌ها آغاز می‌شود که سقف تسهیلات فردی 150میلیون تومان و برای مشاغل پشتیبان تا سقف 4میلیارد تومان است.

وی اعلام کرد: اعتبار تسهیلات تکلیفی برای مشاغل خانگی که در سال گذشته 3هزار میلیارد تومان بود امسال در رایزنی بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با مصوبه بانک مرکزی این اعتبارات با افزایش 33درصدی به 4هزار میلیارد تومان می‌رسد.تسهیلات مشاغل خانگی تکلیفی بوده و به نرخ 4 درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود.

در حالی که بیرانوند اعلام کرد سال گذشته حدود 103 هزار شغل جدید ایجاد شده است افزود: سقف تسهیلات فردی مشاغل خانگی 150میلیون تومان و برای مشاغل پشتیبان تا سقف 4میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

به گزارش تسنیم، اما موضوع دریافت مجوز جدید از اتحادیه صنفی توسط مشاغل خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال‌های اخیر از موضوعات پرچالش بین‌بخشی بوده که بعضاً در جلسات مختلف مطرح و مورد اعتراض کسب‌وکار‌های اینترنتی قرار داشت و از جهت الزام به تعدد دریافت مجوز از چند دستگاه، مطلوب نبود.

آزیتا همتیان, رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تسهیل فرآیند اعطای اینماد، با تصویب ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و ابلاغ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: اعطای اینماد به مشاغل خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بدون نیاز به دریافت پروانه کسب از اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی عملیاتی شد.

وی با اشاره به مصوبه جلسه 47ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و ابلاغ آن توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: مشاغل خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای اخذ ای نماد در رسته‌های مربوط، نیازی به دریافت مجدد پروانه کسب از اتحادیه کشوری صنف کسب‌وکار‌های مجازی نخواهند داشت.

همتیان افزود: با تأکید بر سیاست‌های دولت مردمی سیزدهم در زمینه تسهیل صدور مجوز‌ها و بهبود محیط کسب‌وکار، با پیگیری‌های دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار از مرکز تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت، سرانجام در جلسه 47ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی تصویب و در تاریخ 1401/09/06 توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد که با هماهنگی‌های انجام‌شده اخیراً اجرایی شده است.

وی گفت: به این ترتیب متقاضیان مشاغل خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور هنگام دریافت ای نماد در رسته‌های مرتبط، الزامی به دریافت پروانه کسب از اتحادیه کشوری صنف کسب‌وکار‌های مجازی نداشته و صرفاً با ثبت اطلاعات مجوز مشاغل خانگی و استعلام برخط از وزارتخانه مذکور، به‌صورت کاملاً سیستمی ظرف حداکثر چند ساعت، ای نماد به آن‌ها اعطا خواهد شد.

همتیان اظهار داشت: فعالیت‌هایی که ماهیت مجازی داشته و معادلی در رسته فعالیت‌های مشاغل خانگی ندارند و یا طبق ضوابط اختصاصی ابلاغی دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر اصناف الزام به دریافت پروانه کسب مجازی دارند، همچنان نیازمند دریافت پروانه کسب مجازی از اتحادیه کشوری صنف کسب‌وکار‌های مجازی خواهند بود. این موارد نیز طبق گروه‌بندی کالا/خدمت سامانه اینماد شامل 7مورد زیر است:

1- حمل‌ونقل زمینی مسافر (درون شهری) هوشمند

2- حمل‌ونقل زمینی بار (درون شهری) هوشمند

3- بستر درج آگهی

4- بازاریابی شبکه‌ای

5- آموزش در محل

6- حراج کالا (مزایده برخط)

7- فروش طلا و جواهر