جزییاتی از ارایه پروانههای شبکه و خدمات ارتباطی به هفت اپراتور
وزیر ارتباطات پروانههای یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی موسوم به UNSP را به هفت اپراتوری که پیشتر به طرح ملی فیبرنوری منازل و کسبوکارها پیوسته بودند، اهدا کرد. به گزارش ایسنا، اردیبهشت پارسال بود که در تفاهمنامههایی توسعه دسترسی به شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها میان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و ۹ شرکت ارایهکننده خدمات ارتباطاتی دارندگان پروانه متقاضی دریافت الحاقیه مذکور به امضا رسید.
بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات در خصوص همگرایی پروانههای ثابت و سیار و الحاقیههای بعدی آن، اپراتورهای تلفن همراه میتوانند در صورت اخذ این پروانه جدید به سرمایهگذاری در حوزه ارتباطات ثابت وارد شوند. اما باتوجه به برنامه وزارت ارتباطات در ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری منازل و کسب و کارها تا پایان کار دولت، این مصوبه مورد بازنگری قرار گرفت و محتوای آن متناسب با هدف تعیین شده حوزه توسعه ارتباطات ثابت تغییر کرد تا ارایهدهندگان خدمات ارتباطی ثابت هم بتوانند با دریافت این پروانه به پروژه ملی «فیبرنوری منازل و کسبوکارها» بپیوندند.
اپراتورهای دارای شبکه ارتباطی نیز میتوانند با دریافت الحاقیه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی، کلیه خدمات این صنعت را به مشترکان ارایه دهند و دیگر لازم نیست پروانه جداگانهای دریافت کنند. اعطای پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی به هفت اپراتور در کشور نقطه عطفی در تاریخ ارتباطات کشور است تا مسیر توسعه ارتباطات مبتنی بر فیبرنوری در کشور هموار شده و از این پس به مرور شاهد ارایه خدمات ارتباطی با کیفیت با سرعتهای چند صد و حتی چند گیگابیت بر ثانیه در جای جای کشور باشیم.
با وجود چنین زیرساخت پرسرعت و با کیفیتی، زمینه لازم برای ظهور کسب و کارها و خدمات دیجیتال جدید در کشور فراهم خواهد شد. طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها تاکنون برنامه عملیاتی تعهدی اپراتورها در ۲۹ استان و ۱۱۱۸ شهر نهایی شده است و مابقی شهرها نیز تا پایان دی ماه ۱۴۰۲ تعیین تکلیف میشود. تا الان در ۱۱۳ شهر مجوز شهرداری برای شروع عملیات اجرایی اخذ شده و در ۱۰۴ شهر و ۲۰ استان عملیات اجرایی توسط اپراتورهای متعهد آغاز شده است. مطابق برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان امسال ۸ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار میگیرند و تا پایان کار دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۴ این میزان به ۲۰ میلیون خانوار میرسد. براساس اطلاعات منتشره در سایت
IranFTTx.ir تا امروز سه میلیون و ۲۶۳ هزار و ۱۳۷ خانوار در سراسر کشور تحت پوشش قرار گرفتهاند و در روند عملیات اجرایی صورت گرفته توسط اپراتورهای صاحب پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی، شهر ایلام در استان ایلام، شهرهای چالوس، خرم آباد و عباسآباد در استان مازندران، بندرچارک و کیش در استان هرمزگان و شهر قم در استان قم بیشترین پیشرفت را دارند. در این راستا نخستین پروانههای یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی موسوم به UNSP به مدیران عامل هفت اپراتور ارتباطی واگذار شد.