نقش پیوستن ایران به بریکس در زندگی مردم

۱۴۰۲/۰۶/۰۶ - ۰۱:۰۹:۴۴
کد خبر: ۲۱۴۰۱۳
نقش پیوستن ایران به بریکس در زندگی مردم

معاون حقوقی رییس‌جمهور گفت: دولت در دو سال گذشته توانسته به موفقیت برسد و نتایج ملموس آن در معیشت مردم نمایش داده می‌شود. محمد دهقان در حاشیه بازدید از نخستین نمایشگاه روایت خدمت، پیوستن ایران به سازمان‌های بین‌المللی مهم از جمله بریکس و شانگهای را از دستاوردهای بسیار مهم دولت سیزدهم برشمرد و افزود: بریکس و شانگهای کارهای بزرگی بود که سال‌ها بر زمین مانده بود اینها فهرست‌ بلندی از اقداماتی است که دولت در دو سال گذشته توانسته به موفقیت برسد و نتایج ملموس آن در معیشت مردم نمایش داده می‌شود. وی با تقدیر از دستاوردهای وزارت نفت در راه‌اندازی فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: این فاز به زودی به بهره‌برداری می‌رسد. وی ادامه داد: احداث پالایشگاه‌ها از کارهای بزرگی بود که در این دولت آغاز شد که وزارت نفت گزارش خود را در این زمینه ارایه کرده است.

معاون رییس‌جمهور همچنین با اشاره به دستاوردهای وزارت نیرو گفت: اقداماتی که وزارت نیرو برای استفاده از انرژی خورشیدی و بادی آغاز کرد از کارهای بزرگی بود که در این دولت به شکل ویژه به آن توجه و آغاز شد. امید است نتایج ملموس این دستاوردها برای مردم به نمایش درآید و فهرستی از اقداماتی که وزارتخانه‌های نیرو، مسکن و شهرسازی و نفت و مجموعه‌های تخصصی و کشاورزی انجام دادند کارهای بزرگی بود که انجام شد.

وی اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم را از دستاوردهای مهم دولت برشمرد و افزود: در این دولت برای اولین‌بار قیمت گندم را به گونه‌ای‌ طراحی کردیم که کشاورزان هم اشتیاق دارند که کاشت بیشتری در عرصه گندم داشته باشند و اینکه فروش گندم امسال به دولت به ۱۰.۵ میلیون تن رسید و بیش از ۱۳ میلیون تن امسال تولید گندم داشتیم.

در عرصه کشاورزی و صنعتی و بین‌المللی کارهای بزرگی انجام شد. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدامات حقوقی ایران در مجامع بین‌المللی گفت: ما چند سال جزو منزوی‌ترین کشورهای دنیا بودیم به دلیل اینکه دوستان از این طرف مانده و آن طرف رانده شدند و کار به جایی نرسید. در این دولت با توجه به نگاه متوازنی که به کشورهای دنیا وجود داشت امروز علاوه بر اینکه با کشورهای مختلف دنیا در ارتباط هستیم با سازمان‌های مهمی که می‌توانند منجر به پیشرفت کشور باشد و تحریم‌های غیرانسانی امریکا را زمین گیر و بر آن تحریم‌ها غلبه می‌کند در این عرصه پیشرفت‌های خوبی داشتیم. دهقان با بیان اینکه «پرونده تحریم‌ها در ۱۰ جلد سند آماده شده است»، تصریح کرد: معاونت حقوقی در این زمینه کاملا فعال است تا در جنگی که بین امریکا و ایران در عرصه حقوقی وجود دارد، برنده شود، پیش‌بینی می‌کنیم در اواخر سال آینده آن رأی صادر شود.

وی گفت: به علت نقض مصونیت دولت ایران توسط کانادا راهی جز اقامه دعوی در دیوان بین‌المللی دادگستری نداشتیم؛ بنابراین دعوی مصونیت علیه دولت کانادا در دیوان بین‌المللی دادگستری را مطرح‌کردیم که اقدام‌مهمی است و اسناد به نفع جمهوری اسلامی است.امیدوارم دیوان بین‌المللی دادگستری رأی عادلانه‌ای که انتطار می‌رود را صادر کند. وی تاکید کرد: بعد از حادثه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی برخی از کشور‌ها به دنبال این هستند که این‌موضوع را به یک دعوای بین‌المللی تبدیل کنند، وزارت خارجه مذاکراتی را انجام داد که منجر به نتیجه نشد و دولت امریکا، اوکراین و انگلیس و سوئد دعوی را در دیوان بین‌المللی دادگستری علیه ایران اقامه کردند ولی ایران اسناد کافی در این باره دارد و محاکمه متهمان را در داخل کشور انجام داده است‌ و محاکمه مضاعف در عرصه بین‌الملل معنای چندانی ندارد.

دعاوی مختلفی بین دستگاه‌های دولتی با اشخاص غیر دولتی در محاکم دادگستری مطرح است و مسوولان حقوقی دستگاه‌ها باید از حقوق دولت دفاع کنند. معاون حقوقی رییس‌جمهور با بیان اینکه «طبق دستور رییس‌جمهور و بخشنامه معاون اول رییس‌جمهور، مسوولان حقوقی دستگاه‌ها باید با معاونت حقوقی هماهنگ باشند»، گفت: معاونت حقوقی تمامی دستگاه‌ها باید گزارشاتی را به معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری ارایه دهند تا دفاع حقوقی منسجم‌تر از حقوق دولت در داخل کشور فراهم شود.

وی با بیان اینکه «دعاوی بین‌المللی در این دوسال شرایط جدیدی بیدا کرده است»، تاکید کرد: به صورت جسورانه و فعال وارد دعاوی بین‌المللی شده‌ایم. در دعاوی با امریکایی‌ها گام‌های جدیدی برداشته شد و در پرونده‌هایی که در دیوان داوری ایران و امریکا داریم فعال‌تر شدیم. وی یادآور شد: در دیوان ایران و امریکا چند پرونده مهم را در دستور کار داریم که اسناد آن آماده و در دست پیگیری است.در دیوان دادگستری بین‌المللی دو پرونده داشتیم که در خصوص یکی از آنها رای تاریخی صادر شد و برای اولین‌بار انجام شد. دهقان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عرضه دستاوردهای دولت در نمایشگاه روایت خدمت خاطرنشان کرد که دستاوردهای واقعی قابلیت بیشتری برای عرضه در این نمایشگاه داشت.

مثلا اقدامات بزرگی که وزارت نفت به‌ویژه شرکت نفت و شرکت‌های تابع وزارت نفت انجام دادند قابل نمایش در غرفه این نمایشگاه نیست. وی با بیان اینکه «اقدامات بزرگی در این مدت انجام شده است»، تاکید کرد: کارهایی که ۱۰ سال و بلکه بیشتر از ۱۰ سال روی زمین مانده بود در موضوع پارس جنوبی توسط وزارت نفت در این دو سال انجام شد؛ چراکه شرکت‌های خارجی خیانت کردند و کار را زمین گذاشتند و در دولت گذشته نیز با توتال قرارداد بستند و آن هم خیانت کرد و کار را زمین گذاشت.