انزوای اقتصادی ایران شرایط بورس را خراب کرد
در روز دوشنبه شاخص کل بورس 976 واحد افت کرد و به رقم 2 میلیون و 122 هزار و 651 واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز 778 واحد بالا آمد و در رقم 715 هزار و 443 واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس 7 واحد رشد کرد و به رقم 26 هزار و 427 واحد رسید. شاخص هم وزن فرابورس نیز افزایش 581 واحدی داشت و به سطح 128 هزار و 256 واحد رسید.
به گزارش اکوایران، در پایان معاملات روز دوشنبه، 45 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 55 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز دوشنبه در بورس شرکت بهمن (خبهمن)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت سرمایه گذاری بهمن (وبهمن) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مبین وان کیش (اوان)، شرکت گسترش سرمایه گذاری ایرانیان (وگستر) و شرکت صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای شسینا (شرکت صنایع شیمیایی سینا)، سقاین (شرکت سیمان قائن) و سصفها (شرکت سیمان اصفهان) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات دوشنبه، 71 نماد صف خرید داشتند و 43 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 49 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 237 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 8 درصدی به 514 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
معاملهگران در شرایطی به استقبال معاملات امروز میروند که دیروز شاخصهای بازار نوسان زیادی داشتند. شاخص کل بورس در 20 دقیقه ابتدایی صعودی بود اما پس از آن تا ساعت 10 و 30 دقیقه نزول کرد. در نیمه دوم معاملات نیز دوباره صعود کرد و در 50 دقیقه پایانی روند نزولی داشت تا معاملات دوشنبه را در سطحی پایینتر از روز قبل به پایان ببرد. شاخص هم وزن بورس پرنوسانتر بود و سه بار جهت صعودی پیدا کرد و در نهایت نیز سبزپوش شد.
دیروز ارزش معاملات خرد باز هم افت کرد و با نزول 13 درصدی به 3 هزار و 836 میلیارد تومان کاهش پیدا کرد که کمترین رقم در 2 هفته اخیر است.
شاخص با جلوداری بزرگان بازار؛ فملی، فولاد، وبملت و وغدیر ریزش کرد. همچنین دیروز برای چهارمین روز متوالی پول حقیقی از بورس خارج شد. نمادهای فملی، وبملت، شپنا، شبندر، شبریز، شپدیس، وبصادر، بپاس، شتران و فارس بیشترین خروج سرمایه بازار را داشتند. بدین ترتیب بازار در روزی که حجم معاملات پایین بود نوسان زیادی داشت که تاییدی است بر روایت ناظرانی که معتقدند بازار در تعیین جهت گیری خود مردد است و بسیاری از معامله گران در انتظار نشستهاند تا نتایج و پیامدهای رخدادهای سیاسی و منطقهای روشن شود.
خصوصا که دیروز نشست شورای حکام نیز در پیش بود و شایعاتی مبنی بر صدور قطعنامه علیه ایران منتشر شده بود. از سوی دیگر انتشار خبر توافق اقتصادی هند، عربستان، اسرائیل، ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا برای راهاندازی خطوط راهآهن و کشتیرانی که هند را به خاورمیانه و در نهایت اروپا متصل میکند برای اقتصاد ایران خبر خوشایندی نبود و میتواند اقتصاد کشور را بیش از پیش دچار انزوا کند و مشارکت ایران را در جریان مبادلات اقتصادی جهان کمتر کند. بنابراین ریسک انزوای اقتصادی بیشتر شده است و در چنین شرایطی بخشی از معامله گران و سرمایه گذاران چشم به تحولات سیاسی و منطقهای دارند تا درباره استراتژی سرمایه گذاری خود تصمیم بگیرند.