صادرات زعفران ایران با وجود تحریم ۳۶درصد رشد کرد
ایران با سابقه بیش از ۳۰۰۰ساله در تولید زعفران، پایتخت تولید زعفران جهان به شمار میرود. امروز این کشور همچنان بیش از ۹۰درصد زعفران جهان را تولید میکند. زعفران در صنایع غذایی، آرایشی و داروهای گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
به نقل از پایگاه خبری فرچون، تحریمهای غرب علیه ایران موجب شده تا صنعت زعفران این کشور آسیب سختی را متحمل شود. شرکتها و بانکهای ایرانی از سیستم مالی جهانی محروم شدهاند و نمیتوانند به بازارهای اروپا، امریکا و کانادا دسترسی داشته باشند. شرکتهای ایرانی به دلیل عدم دسترسی به سیستم بانکی، مجبور شدهاند تا راههایی را برای دور زدن این سیستم پیدا کنند. مهرداد روحانی، مدیرعامل شرکت زعفران روحانی در این باره به سیانان گفت: «ما باید از طریق پیکهای خصوصی عمل کنیم که هزینه زیادی دارند و مستقیما با مشتریان معامله کنیم و به اینکه آنها پول کالا را خواهند پرداخت، اعتماد کنیم. بعضی وقتها آنها ما را فریب میدهند.»
برخی دیگر از شرکتها اقدام به معاملات تهاتری با خریداران خارجی میکنند و در مقابل زعفران، مواد غذایی و کالاهای مصرفی دریافت میکنند. فروش زعفران ایران با وجود این موانع همچنان ادامه دارد. با توسعه بازارهای جدید در خاورمیانه، دولت روحانی صادرات ماهانه خود را حفظ کرده است. ایران حسوس، دیگر شرکت تولیدکننده زعفران، با وجود از دست دادن سالانه 7میلیون دلار از بازارش در انگلیس، توانسته میزان صادراتش را در نزدیکی میزان قبل از تحریمها حفظ کند. براساس آمارهای شورای ملی زعفران، در سال 2014، صادرات زعفران ایران 36درصد افزایش یافت و قیمت هر کیلو زعفران به 2هزار دلار رسید.
سیانان پیشبینی میکند که بعد از لغو تحریمها، شرکتهای ایرانی سود خوبی به جیب بزنند، زیرا با افزایش تقاضا قیمتها هم رشد بالایی را شاهد خواهند بود.
