كيفيت سرعت و امنيت اينترنت يك چالش و رقابت جهاني

۱۴۰۲/۰۹/۲۱ - ۰۱:۳۸:۵۰
کد خبر: ۳۰۲۶۸۷

عضو سازمان نظام صنفي رايانه‌اي معتقد است كه پايين نگه داشتن قيمت اينترنت براي يك مدت زمان طولاني در دولت‌هاي قبل، برخي محدوديت‌ها و موانع رگولاتوري، توان سرمايه‌گذاري را از بخش خصوصي گرفته و طبعا شبكه‌هاي موبايل هم توانايي ارايه سرويس مطلوب را نداشتند و امروز كه اينترنت به نيازي مبرم تبديل شده، اين بحران بيشتر ملموس شده است.

عضو سازمان نظام صنفي رايانه‌اي معتقد است كه پايين نگه داشتن قيمت اينترنت براي يك مدت زمان طولاني در دولت‌هاي قبل، برخي محدوديت‌ها و موانع رگولاتوري، توان سرمايه‌گذاري را از بخش خصوصي گرفته و طبعا شبكه‌هاي موبايل هم توانايي ارايه سرويس مطلوب را نداشتند و امروز كه اينترنت به نيازي مبرم تبديل شده، اين بحران بيشتر ملموس شده است. حميد فروزنده - نايب‌رييس كميسيون اينترنت سازمان نظام صنفي رايانه‌اي- در گفت‌وگو با ايسنا، درباره مسائل مربوط به اينترنت در كشور، اظهار كرد: جامعه در فرايند انتقال به جامعه دانش‌بنيان است و بستر توسعه‌اي جامعه‌ بستر ارتباطات خواهد بود. وي با تاكيد بر اينكه كيفيت سرعت و امنيت اين بستر امروز يك چالش و رقابت جهاني است، افزود: در اين چالش، عليرغم ظرفيت‌هاي بالاي دانشي علمي كشور، در موقعيت جهاني مناسبي قرار نداريم، در حالي كه سرعت بالا، كيفيت و امنيت اينترنت و دسترسي راحت به آن نياز مبرم روز مردم و كسب‌وكارهاي نوين است. فروزنده با اشاره به مشكلاتي كه در حوزه دسترسي به اينترنت در كشور وجود دارد، گفت: مشكلات فوق زماني قابل حل خواهند بود كه در وهله اول بستر 
زيرساختي ارتباطات به‌صورت يكپارچه حل شود كه طرح توسعه شبكه فيبر كشور در اين راستا در حال انجام است. با توجه به اينكه كه حدود ۳۰ درصد هزينه اين پروژه توسط منابع دولتي تامين مي‌شود و بديهي است مابقي بايد توسط بخش خصوصي سرمايه‌گذاري شود و منطقا بخش خصوصي بدون كسب درآمد معقول قادر به انجام چنين كاري نيست. نايب‌رييس كميسيون اينترنت سازمان نظام صنفي رايانه‌اي افزود: بنابراين برخلاف چند دوره گذشته قيمت‌گذاري بايد در اختيار نهاد مرتبط بخش صنفي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي و نهادهاي مرتبط قرار گيرد. وي با بيان اينكه از سوي ديگر حل موضوع ورود انحصاري پهناي باند به كشور نيز چالشي است كه سال‌هاست كه مداوم مطرح شده و توجهي به آن نشده است، تصريح كرد: ساير مشكلات اين امر سبب مي‌شود تامين‌كنندگان سرويس، نتوانند شبكه يكپارچه خود را مديريت و با حداكثر ظرفيت به درستي بهره‌برداري كنند؛ علاوه بر آن از قيمت رقابتي در سطح جهاني به‌طور مطلوب و بهينه استفاده كنند. وي افزود: مردم و كسب‌وكارها به دليل اعمال محدوديت‌هايي كه برخي از آنها ضروري و بعضا بازدارنده هم نبوده به سمت استفاده از وي پي آنها و پهناي باند ماهواره‌اي رفته‌اند كه علاوه بر اينكه باعث تحميل هزينه اضافي به سبد خانوار شده است، باعث شده برخي از افراد از دو يا چند دستگاه موبايل استفاده كنند، چرا كه برخي برنامه‌ها با وي‌پي‌ان كار كرده و برخي ديگر بدون وي‌پي‌ان كار مي‌كند؛ تمام اين موارد باعث ايجاد هزينه اضافي به كسب و كارها و مردم شده است. وي در ادامه با اشاره به آسيب‌هايي كه عدم دسترسي به اينترنت به بخش خصوصي وارد مي‌كند، تشريح كرد: يك قسمتي از بخش خصوصي ارايه‌كننده خدمات اينترنت به صورت مستقيم هستند كه درآمد آنها ناشي از استفاده از پهناي باند و اينترنت است. وقتي كه دسترسي پايين باشد و مردم نتوانند از اينترنت استفاده كنند، خود به خود درآمد اين بخش كم مي‌شود. بايد تاكيد كنم كه سياست جاري فيلترينگ اثرات ديگري هم غير از برنامه‌هاي اينستاگرام و واتساپ داشته است كه موضوع اختلال نوتيفيكيشن‌ها از آن جمله است به‌طوري كه اين موضوع استفاده از هر اپليكيشني را داراي اختلال جدي كرده بود. فروزنده با تاكيد بر اهميت اينترنت در زندگي روزمره، اظهار كرد: تاثير اينترنت بر زندگي و كسب‌و كار مردم غير قابل كتمان است. در حال حاضر تمام شركت‌ها و مردم سرويس‌هاي خود را بر روي اينترنت ارايه يا دريافت مي‌كنند و اگر اين موضوع دچار اختلال شود، عملا كل سيستم مختل مي‌شود. دولت و حاكميت هم خدمات خود را در اينترنت ارايه مي‌كند، بنابراين اختلال و قطع اين سيستم باعث نارضايتي عمومي و اشكالات اساسي‌تري خواهد شد و در صورت مشكل هم دريافت‌كنندگان اينترنت هم ارايه‌كنندگان خدمات دچار مشكل مي‌شوند.