تاثیر افزایش قیمت دلار روی صنایع بورسی

۱۴۰۳/۰۲/۱۰ - ۲۳:۴۷:۴۴
کد خبر: ۳۱۱۴۸۳

رشد ۱.۱درصدی بهای ارز نیمایی قیمت پایه محصولات پتروشیمی را صعودی کرد. این افزایش قیمت در شرایطی رخ داده که رکود بر بازار جهانی حکم فرما بوده و قیمت ها در آن روند نزولی دارند.

بازار| رشد ۱.۱درصدی بهای ارز نیمایی قیمت پایه محصولات پتروشیمی را صعودی کرد. این افزایش قیمت در شرایطی رخ داده که رکود بر بازار جهانی حکم فرما بوده و قیمت ها در آن روند نزولی دارند. قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی تحت‌تاثیر رشد ۱.۱درصدی نرخ دلار مبادله‌ای صعودی شدند. افزایش قیمت محصولات شیمیایی و پلیمری در شرایطی رخ دادند که بازارهای جهانی در رکود نسبی به سر می‌بردند و قیمت‌ها روند کاهشی دارند.
اما در ایران پس از مدت‌ها درجا زدن و ثبات قیمت‌های پایه، نرخ دلار مبادله‌ای حدود ۴۴۵ تومان افزایش داشت. به عبارت بهتر دلار مبادله‌ای از ۴۰‌ هزار و ۶۷۲ تومان در روز دوم اردیبهشت ‌ماه به ۴۱‌ هزار و ۱۱۷ تومان در روز ۹ اردیبهشت رسید و در واقع با ۱.۱‌درصد رشد همراه شد؛ از این‌رو موجب افزایش یکپارچه قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد.
بررسی قیمت پایه محصولات شیمیایی اعلام ‌شده در روز ۹ اردیبهشت‌ ماه نشان می‌دهد که بیشتر محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین آمونیاک با رشد ۴.۸۶‌درصد معادل ۴۶۴ تومان به قیمت ۱۰‌ هزار و ۱۸ تومان رسیده، حال آنکه قیمت جهانی این محصول ۲۵۶ دلار به ازای هر تن به ثبت رسیده است. جالب است که بدانید قیمت این محصول نسبت به هفته گذشته با ۹‌درصد افزایش قیمت همراه بوده است.
استایرن منومر در رده آخر لیست افزایش قیمت محصولات شیمیایی قرار دارد که فقط ۰.۱۸‌درصد معادل ۸۱ تومان رشد داشته و به ۴۴‌ هزار و ۹۹۳ تومان رسیده است. گروه محصولات پلیمری نیز به صورت یکپارچه با افزایش قیمت همراه بودند و در این بین پلی‌اتیلن سبک خطی با ۳.۵‌درصد رشد در صدر جدول پلیمری‌ها قرار دارد. بعضی افراد که هیچ تولیدی ندارند و اطلاعات تولیدی آنها واضح نیست، دارای سهمیه در سامانه بهین‌یاب هستند. سهمیه داشتن این دسته از افراد باعث خرید در بازار با هدف سوداگری می‌شود. در این میان بسیاری از فعالان بازارها هم شروع به خرید و ذخیره‌سازی مواد اولیه و کالا با هدف در امان ماندن نقدینگی از انتظارات تورمی کرده‌اند.
در این میان برخی از فعالین بازار از افزایش تقاضا در بازار به دلیل اختلاف بالای قیمت ارز آزاد و ارز نیمایی سخن می‌گویند. یکی از فعالین بازار پلیمری در این‌باره می گوید: تا زمانی که بین نرخ ارز نیمایی و ارز بازار آزاد فاصله وجود داشته باشد، همچنان شاهد افزایش قیمت‌های غیرواقعی خواهیم بود؛ زیرا تولید در این شرایط به اندازه سوداگری سود ندارد.
او با اشاره به شکل‌گیری تقاضای غیر واقعی برای محصولات پتروشیمی، ادامه داد: بعضی افراد که هیچ تولیدی ندارند و اطلاعات تولیدی آنها واضح نیست، دارای سهمیه در سامانه بهین‌یاب هستند. سهمیه داشتن این دسته از افراد باعث خرید در بازار با هدف سوداگری می‌شود. در این میان بسیاری از فعالان بازارها هم شروع به خرید و ذخیره‌سازی مواد اولیه و کالا با هدف در امان ماندن نقدینگی از انتظارات تورمی کرده‌اند.